- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Et nyoprettet udvalg i Aalestrup Idrætsforening, bestående af Per Fyllgraf, Svend Madsen, Lasse Pedersen og Thomas Nielsen, arbejder med  "Projekt - Kunstgræsbane" og er nu så langt med planerne, at Vesthimmerlands Kommune er søgt om støtte til etableringen. Det er tanken at kunstgræsbanen skal anlægges ved Aalestrup Stadion.
Initiativet til anlæg af banen sker for at fremtidssikre klubben i forhold til at kunne fastholde medlemmer, og ikke mindst at skabe udvikling, ligesom en bane vil åbne for nytænkning.
- En kunstgræsbane kan anvendes hele året rundt, og så kan vi tilbyde nuværende og kommende medlemmer optimale betingelser for fortsat at finde fodbold attraktiv. I en tid (under/efter Corona),  kan det være svært at holde ungdommen i gang. Endvidere ser vi etableringen af denne bane, som et yderst positivt led i forbindelse med den nuværende udvikling i Aalestrup.
Det er vores overbevisning, at en kunstgræsbane vil åbne for endnu flere muligheder fremover, siger Thomas Nielsen fra udvalget.
Aalestrup Idrætsforening ønsker at opføre en tredje generations kunstgræsbane, efter FIFAs gældende retningslinier (FIFA Quality PRO) med alle officielle forskrifter overholdt.
I forbindelse med den ønskede etablering af banen, er der ligeledes taget højde for miljøet, da banen vil være recirkulerbar, hvilket indebærer, at 99,5 pct. at de anvendte materialer vil kunne genanvendes senere hen.
Endvidere er der taget stilling til granulat-sikring ved ind- og udgange til banen, og et valg af bæredygtige- og miljøbevidste materialer hele vejen igennem.
Såfremt kommunen er villig  til at støtte,  forventes det at anlægsarbejdet kan indledes i marts/april 2022, så banen kan tages i brug juni/juli 2022.
Banen ønskes placeret på de eksisterende fodboldbaner mellem Aalestrup Skole og Aaparken. Etableringen vil dermed ikke kræve køb af jord,  ligesom både omklædningsfaciliteter og parkeringsmuligheder allerede er optimale med en placering af banen her.  
- Aalestrup Idrætsforening vil være den primære bruger af kunstgræsbanen, men vi tænker  Aalestrup Skole, vandrerhjemmet/Aalestrup Idrætscenter og  naboklubberne, med ind i ”brugergruppen” af kunstgræsbanen og ved etablering af denne, siger Thomas Nielsen.  
Det er tanken, at der på kunstgræsbanen over mod skolen, skal være ind- og udgange, så banen nemt kan tilgås herfra, til brug i f. eks. idrætstimer, udendørs undervisning m.m.
Aalestrup Idrætscenter havde for år tilbage fast besøg af udenlandske klubber, som var på træningslejr i Aalestrup med overnatning, fuld forplejning osv. Men det er vigtigt, for at få gæster i dag, uanset om det danske eller udenlandske klubber, at der er adgang til en kunstgræsbane.
Dette vil ligeledes blive et emne, som der arbejdet med i forhold til nytænkning, når banen forhåbentlig bliver en realitet.


fredag 30. juli 2021

Kedelig milepæl

Af Torsten HansenVESTHIMMERLAND: I løbet af få dage når Vesthimmerlands Kommune en kedelig milepæl...

onsdag 28. juli 2021

Aalestrup-ryttere er udtaget til DM

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fire dygtige ryttere fra Aalestrup Rideklub er udtaget til at deltage i...

onsdag 28. juli 2021

Det nye grillhus er åbnet i Aalestrup

29-årige Michelle Olsen er blevet bidt af branchen

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil ChristensenGEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved...

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

onsdag 07. juli 2021

Musik for alle i rosenparken

AALESTRUP: 25 lokale musikere og sangere har sat hinanden stævne i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup...

onsdag 07. juli 2021

Gedsted-borgere venter på svar fra kommunen

Utilfredshed med at lokalplan måske ikke overholdes

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge