- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Et nyoprettet udvalg i Aalestrup Idrætsforening, bestående af Per Fyllgraf, Svend Madsen, Lasse Pedersen og Thomas Nielsen, arbejder med  "Projekt - Kunstgræsbane" og er nu så langt med planerne, at Vesthimmerlands Kommune er søgt om støtte til etableringen. Det er tanken at kunstgræsbanen skal anlægges ved Aalestrup Stadion.
Initiativet til anlæg af banen sker for at fremtidssikre klubben i forhold til at kunne fastholde medlemmer, og ikke mindst at skabe udvikling, ligesom en bane vil åbne for nytænkning.
- En kunstgræsbane kan anvendes hele året rundt, og så kan vi tilbyde nuværende og kommende medlemmer optimale betingelser for fortsat at finde fodbold attraktiv. I en tid (under/efter Corona),  kan det være svært at holde ungdommen i gang. Endvidere ser vi etableringen af denne bane, som et yderst positivt led i forbindelse med den nuværende udvikling i Aalestrup.
Det er vores overbevisning, at en kunstgræsbane vil åbne for endnu flere muligheder fremover, siger Thomas Nielsen fra udvalget.
Aalestrup Idrætsforening ønsker at opføre en tredje generations kunstgræsbane, efter FIFAs gældende retningslinier (FIFA Quality PRO) med alle officielle forskrifter overholdt.
I forbindelse med den ønskede etablering af banen, er der ligeledes taget højde for miljøet, da banen vil være recirkulerbar, hvilket indebærer, at 99,5 pct. at de anvendte materialer vil kunne genanvendes senere hen.
Endvidere er der taget stilling til granulat-sikring ved ind- og udgange til banen, og et valg af bæredygtige- og miljøbevidste materialer hele vejen igennem.
Såfremt kommunen er villig  til at støtte,  forventes det at anlægsarbejdet kan indledes i marts/april 2022, så banen kan tages i brug juni/juli 2022.
Banen ønskes placeret på de eksisterende fodboldbaner mellem Aalestrup Skole og Aaparken. Etableringen vil dermed ikke kræve køb af jord,  ligesom både omklædningsfaciliteter og parkeringsmuligheder allerede er optimale med en placering af banen her.  
- Aalestrup Idrætsforening vil være den primære bruger af kunstgræsbanen, men vi tænker  Aalestrup Skole, vandrerhjemmet/Aalestrup Idrætscenter og  naboklubberne, med ind i ”brugergruppen” af kunstgræsbanen og ved etablering af denne, siger Thomas Nielsen.  
Det er tanken, at der på kunstgræsbanen over mod skolen, skal være ind- og udgange, så banen nemt kan tilgås herfra, til brug i f. eks. idrætstimer, udendørs undervisning m.m.
Aalestrup Idrætscenter havde for år tilbage fast besøg af udenlandske klubber, som var på træningslejr i Aalestrup med overnatning, fuld forplejning osv. Men det er vigtigt, for at få gæster i dag, uanset om det danske eller udenlandske klubber, at der er adgang til en kunstgræsbane.
Dette vil ligeledes blive et emne, som der arbejdet med i forhold til nytænkning, når banen forhåbentlig bliver en realitet.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: