- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Et nyoprettet udvalg i Aalestrup Idrætsforening, bestående af Per Fyllgraf, Svend Madsen, Lasse Pedersen og Thomas Nielsen, arbejder med  "Projekt - Kunstgræsbane" og er nu så langt med planerne, at Vesthimmerlands Kommune er søgt om støtte til etableringen. Det er tanken at kunstgræsbanen skal anlægges ved Aalestrup Stadion.
Initiativet til anlæg af banen sker for at fremtidssikre klubben i forhold til at kunne fastholde medlemmer, og ikke mindst at skabe udvikling, ligesom en bane vil åbne for nytænkning.
- En kunstgræsbane kan anvendes hele året rundt, og så kan vi tilbyde nuværende og kommende medlemmer optimale betingelser for fortsat at finde fodbold attraktiv. I en tid (under/efter Corona),  kan det være svært at holde ungdommen i gang. Endvidere ser vi etableringen af denne bane, som et yderst positivt led i forbindelse med den nuværende udvikling i Aalestrup.
Det er vores overbevisning, at en kunstgræsbane vil åbne for endnu flere muligheder fremover, siger Thomas Nielsen fra udvalget.
Aalestrup Idrætsforening ønsker at opføre en tredje generations kunstgræsbane, efter FIFAs gældende retningslinier (FIFA Quality PRO) med alle officielle forskrifter overholdt.
I forbindelse med den ønskede etablering af banen, er der ligeledes taget højde for miljøet, da banen vil være recirkulerbar, hvilket indebærer, at 99,5 pct. at de anvendte materialer vil kunne genanvendes senere hen.
Endvidere er der taget stilling til granulat-sikring ved ind- og udgange til banen, og et valg af bæredygtige- og miljøbevidste materialer hele vejen igennem.
Såfremt kommunen er villig  til at støtte,  forventes det at anlægsarbejdet kan indledes i marts/april 2022, så banen kan tages i brug juni/juli 2022.
Banen ønskes placeret på de eksisterende fodboldbaner mellem Aalestrup Skole og Aaparken. Etableringen vil dermed ikke kræve køb af jord,  ligesom både omklædningsfaciliteter og parkeringsmuligheder allerede er optimale med en placering af banen her.  
- Aalestrup Idrætsforening vil være den primære bruger af kunstgræsbanen, men vi tænker  Aalestrup Skole, vandrerhjemmet/Aalestrup Idrætscenter og  naboklubberne, med ind i ”brugergruppen” af kunstgræsbanen og ved etablering af denne, siger Thomas Nielsen.  
Det er tanken, at der på kunstgræsbanen over mod skolen, skal være ind- og udgange, så banen nemt kan tilgås herfra, til brug i f. eks. idrætstimer, udendørs undervisning m.m.
Aalestrup Idrætscenter havde for år tilbage fast besøg af udenlandske klubber, som var på træningslejr i Aalestrup med overnatning, fuld forplejning osv. Men det er vigtigt, for at få gæster i dag, uanset om det danske eller udenlandske klubber, at der er adgang til en kunstgræsbane.
Dette vil ligeledes blive et emne, som der arbejdet med i forhold til nytænkning, når banen forhåbentlig bliver en realitet.


onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 15. september 2021

Nye og gamle køretøjer i Fjelsø

FJELSØ: ”Træf i Fjelsø” blev igen i år en kæmpe succes. Den første onsdag i september har siden...

onsdag 15. september 2021

Aalestrups nye gader skal indvies på lørdag

Der er lagt op til en stor dag med gadeindvielse

onsdag 08. september 2021

Nanna fra Aalestrup klar med ny bog

Af Hanne MonradAALESTRUP: For knap to år siden udgav Nanna Hyldgaard Hansen en bog, hvor hun...

onsdag 08. september 2021

Kulturugen slået igang i Aalestrup

Fernisering i galleriet og optræden på Knaberscenen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne

onsdag 18. august 2021

Første skoledag på Aalestrup Skole & SFO

Flaget var hejst da 44 nye spirer havde første skoledag

onsdag 18. august 2021

Høstdag og jubilæum med gamle traditioner

Mange mødte op for at opleve høst med de gamle maskiner