- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Et nyoprettet udvalg i Aalestrup Idrætsforening, bestående af Per Fyllgraf, Svend Madsen, Lasse Pedersen og Thomas Nielsen, arbejder med  "Projekt - Kunstgræsbane" og er nu så langt med planerne, at Vesthimmerlands Kommune er søgt om støtte til etableringen. Det er tanken at kunstgræsbanen skal anlægges ved Aalestrup Stadion.
Initiativet til anlæg af banen sker for at fremtidssikre klubben i forhold til at kunne fastholde medlemmer, og ikke mindst at skabe udvikling, ligesom en bane vil åbne for nytænkning.
- En kunstgræsbane kan anvendes hele året rundt, og så kan vi tilbyde nuværende og kommende medlemmer optimale betingelser for fortsat at finde fodbold attraktiv. I en tid (under/efter Corona),  kan det være svært at holde ungdommen i gang. Endvidere ser vi etableringen af denne bane, som et yderst positivt led i forbindelse med den nuværende udvikling i Aalestrup.
Det er vores overbevisning, at en kunstgræsbane vil åbne for endnu flere muligheder fremover, siger Thomas Nielsen fra udvalget.
Aalestrup Idrætsforening ønsker at opføre en tredje generations kunstgræsbane, efter FIFAs gældende retningslinier (FIFA Quality PRO) med alle officielle forskrifter overholdt.
I forbindelse med den ønskede etablering af banen, er der ligeledes taget højde for miljøet, da banen vil være recirkulerbar, hvilket indebærer, at 99,5 pct. at de anvendte materialer vil kunne genanvendes senere hen.
Endvidere er der taget stilling til granulat-sikring ved ind- og udgange til banen, og et valg af bæredygtige- og miljøbevidste materialer hele vejen igennem.
Såfremt kommunen er villig  til at støtte,  forventes det at anlægsarbejdet kan indledes i marts/april 2022, så banen kan tages i brug juni/juli 2022.
Banen ønskes placeret på de eksisterende fodboldbaner mellem Aalestrup Skole og Aaparken. Etableringen vil dermed ikke kræve køb af jord,  ligesom både omklædningsfaciliteter og parkeringsmuligheder allerede er optimale med en placering af banen her.  
- Aalestrup Idrætsforening vil være den primære bruger af kunstgræsbanen, men vi tænker  Aalestrup Skole, vandrerhjemmet/Aalestrup Idrætscenter og  naboklubberne, med ind i ”brugergruppen” af kunstgræsbanen og ved etablering af denne, siger Thomas Nielsen.  
Det er tanken, at der på kunstgræsbanen over mod skolen, skal være ind- og udgange, så banen nemt kan tilgås herfra, til brug i f. eks. idrætstimer, udendørs undervisning m.m.
Aalestrup Idrætscenter havde for år tilbage fast besøg af udenlandske klubber, som var på træningslejr i Aalestrup med overnatning, fuld forplejning osv. Men det er vigtigt, for at få gæster i dag, uanset om det danske eller udenlandske klubber, at der er adgang til en kunstgræsbane.
Dette vil ligeledes blive et emne, som der arbejdet med i forhold til nytænkning, når banen forhåbentlig bliver en realitet.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...