- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil Christensen

GEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved "Stolen" i Gedsted, da endnu et byfornyelsesprojekt skulle indvies.
Det skete med pompt og pragt - og i det fineste solskinsvejr.
Anledningen var afsløringen - eller indvielsen - af et gavlmaleri i Østergade, udført at kunstneren Peer Poulsen, og med "Klods-Hans" på sin ged som motiv. Det er blevet til en farvestrålende gavl med Gedsteds vartegn - gedebukken - i centrum,  som nu giver anledning til eftertænksomhed og glæde hos beskueren i stedet for en hvid og trist mur.
Gavlmaleriet er et led i byforskønnelsen i Gedsted. Det var faktisk det fjerde projekt i en række - og ikke det sidste, som formanden for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, byrådsmedlem Doris Lauritzen afslørede, da hun efter en til dagen skrevet fællessang med melodien fra Jeppe Åkjærs "Jens Vejmand", og indvielsestale af borgmester Per Bach Laursen, fik ordet og talte til et stort publikum.
Per Bach Laursen havde forinden ønsket til lykke med gavlen, og havde udtrykt en smule undren over, hvorfor digteren H. C. Andersens "Klods-Hans" på geden var motiv på gavlen. Den forklaring fik han af kunstneren, Peer Poulsen, som på forhånd havde gjort sig mange tanker om, hvordan en gavl i Gedsted bedst kunne udsmykkes og illustrerede det på vers. Et udvalg havde inden arbejdet gik i gang set udkast fra Peer Poulsen, og havde lyttet til hans forklaring om, hvorfor netop "Klods-Hans" skulle være motiv. At Gedsted så i mange år har haft geden og gedeskæg som logo i forbindelse med byfest og andre arrangementer, og har gedebukken "skåret ud" i neon som byens vartegn på vandtårnet, er en helt anden sag.
En stor del af Gedsteds 866 borgere var mødt op til indvielsesceremonien, der foregik i fint vejr, og med fællessang om Gedsted, gedebukken og "Klods-Hans". Lene Weiss fra Aars sang for, og melodi og tekst var så god, at borgerne med lethed kunne synge med. Det blev rigtig festligt. Og Gedsteds egen Hans C. Andersen læste eventyret om Klods Hans, iført høj hat, som han i øvrigt havde lånt af en Knaberdronning i Aalestrup.
Som afslutning på arrangementet blev der ønsket til lykke med gavlmaleriet, ligesom der blev udtrykt en forventningens glæde om næste byforskønnelsesprojekt. Det havde Doris Lauritsen nu allerede afsløret i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, hvor hun udtalte:
- Men vi har stadig noget tilbage, bl.a. er det bestemt, at vi skal have nye byporte og så er det meningen, at der skal sættes et sejl over "Stolen".
Nu må man så håbe, at der ikke bliver trafikprop, når bilister stopper op for at se det store og flotte gavlmaleri i Gedsted.


fredag 30. juli 2021

Kedelig milepæl

Af Torsten HansenVESTHIMMERLAND: I løbet af få dage når Vesthimmerlands Kommune en kedelig milepæl...

onsdag 28. juli 2021

Aalestrup-ryttere er udtaget til DM

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fire dygtige ryttere fra Aalestrup Rideklub er udtaget til at deltage i...

onsdag 28. juli 2021

Det nye grillhus er åbnet i Aalestrup

29-årige Michelle Olsen er blevet bidt af branchen

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil ChristensenGEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved...

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

onsdag 07. juli 2021

Musik for alle i rosenparken

AALESTRUP: 25 lokale musikere og sangere har sat hinanden stævne i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup...

onsdag 07. juli 2021

Gedsted-borgere venter på svar fra kommunen

Utilfredshed med at lokalplan måske ikke overholdes

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge