- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil Christensen

GEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved "Stolen" i Gedsted, da endnu et byfornyelsesprojekt skulle indvies.
Det skete med pompt og pragt - og i det fineste solskinsvejr.
Anledningen var afsløringen - eller indvielsen - af et gavlmaleri i Østergade, udført at kunstneren Peer Poulsen, og med "Klods-Hans" på sin ged som motiv. Det er blevet til en farvestrålende gavl med Gedsteds vartegn - gedebukken - i centrum,  som nu giver anledning til eftertænksomhed og glæde hos beskueren i stedet for en hvid og trist mur.
Gavlmaleriet er et led i byforskønnelsen i Gedsted. Det var faktisk det fjerde projekt i en række - og ikke det sidste, som formanden for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, byrådsmedlem Doris Lauritzen afslørede, da hun efter en til dagen skrevet fællessang med melodien fra Jeppe Åkjærs "Jens Vejmand", og indvielsestale af borgmester Per Bach Laursen, fik ordet og talte til et stort publikum.
Per Bach Laursen havde forinden ønsket til lykke med gavlen, og havde udtrykt en smule undren over, hvorfor digteren H. C. Andersens "Klods-Hans" på geden var motiv på gavlen. Den forklaring fik han af kunstneren, Peer Poulsen, som på forhånd havde gjort sig mange tanker om, hvordan en gavl i Gedsted bedst kunne udsmykkes og illustrerede det på vers. Et udvalg havde inden arbejdet gik i gang set udkast fra Peer Poulsen, og havde lyttet til hans forklaring om, hvorfor netop "Klods-Hans" skulle være motiv. At Gedsted så i mange år har haft geden og gedeskæg som logo i forbindelse med byfest og andre arrangementer, og har gedebukken "skåret ud" i neon som byens vartegn på vandtårnet, er en helt anden sag.
En stor del af Gedsteds 866 borgere var mødt op til indvielsesceremonien, der foregik i fint vejr, og med fællessang om Gedsted, gedebukken og "Klods-Hans". Lene Weiss fra Aars sang for, og melodi og tekst var så god, at borgerne med lethed kunne synge med. Det blev rigtig festligt. Og Gedsteds egen Hans C. Andersen læste eventyret om Klods Hans, iført høj hat, som han i øvrigt havde lånt af en Knaberdronning i Aalestrup.
Som afslutning på arrangementet blev der ønsket til lykke med gavlmaleriet, ligesom der blev udtrykt en forventningens glæde om næste byforskønnelsesprojekt. Det havde Doris Lauritsen nu allerede afsløret i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, hvor hun udtalte:
- Men vi har stadig noget tilbage, bl.a. er det bestemt, at vi skal have nye byporte og så er det meningen, at der skal sættes et sejl over "Stolen".
Nu må man så håbe, at der ikke bliver trafikprop, når bilister stopper op for at se det store og flotte gavlmaleri i Gedsted.


onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 15. september 2021

Nye og gamle køretøjer i Fjelsø

FJELSØ: ”Træf i Fjelsø” blev igen i år en kæmpe succes. Den første onsdag i september har siden...

onsdag 15. september 2021

Aalestrups nye gader skal indvies på lørdag

Der er lagt op til en stor dag med gadeindvielse

onsdag 08. september 2021

Nanna fra Aalestrup klar med ny bog

Af Hanne MonradAALESTRUP: For knap to år siden udgav Nanna Hyldgaard Hansen en bog, hvor hun...

onsdag 08. september 2021

Kulturugen slået igang i Aalestrup

Fernisering i galleriet og optræden på Knaberscenen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne

onsdag 18. august 2021

Første skoledag på Aalestrup Skole & SFO

Flaget var hejst da 44 nye spirer havde første skoledag

onsdag 18. august 2021

Høstdag og jubilæum med gamle traditioner

Mange mødte op for at opleve høst med de gamle maskiner