- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil Christensen

GEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved "Stolen" i Gedsted, da endnu et byfornyelsesprojekt skulle indvies.
Det skete med pompt og pragt - og i det fineste solskinsvejr.
Anledningen var afsløringen - eller indvielsen - af et gavlmaleri i Østergade, udført at kunstneren Peer Poulsen, og med "Klods-Hans" på sin ged som motiv. Det er blevet til en farvestrålende gavl med Gedsteds vartegn - gedebukken - i centrum,  som nu giver anledning til eftertænksomhed og glæde hos beskueren i stedet for en hvid og trist mur.
Gavlmaleriet er et led i byforskønnelsen i Gedsted. Det var faktisk det fjerde projekt i en række - og ikke det sidste, som formanden for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, byrådsmedlem Doris Lauritzen afslørede, da hun efter en til dagen skrevet fællessang med melodien fra Jeppe Åkjærs "Jens Vejmand", og indvielsestale af borgmester Per Bach Laursen, fik ordet og talte til et stort publikum.
Per Bach Laursen havde forinden ønsket til lykke med gavlen, og havde udtrykt en smule undren over, hvorfor digteren H. C. Andersens "Klods-Hans" på geden var motiv på gavlen. Den forklaring fik han af kunstneren, Peer Poulsen, som på forhånd havde gjort sig mange tanker om, hvordan en gavl i Gedsted bedst kunne udsmykkes og illustrerede det på vers. Et udvalg havde inden arbejdet gik i gang set udkast fra Peer Poulsen, og havde lyttet til hans forklaring om, hvorfor netop "Klods-Hans" skulle være motiv. At Gedsted så i mange år har haft geden og gedeskæg som logo i forbindelse med byfest og andre arrangementer, og har gedebukken "skåret ud" i neon som byens vartegn på vandtårnet, er en helt anden sag.
En stor del af Gedsteds 866 borgere var mødt op til indvielsesceremonien, der foregik i fint vejr, og med fællessang om Gedsted, gedebukken og "Klods-Hans". Lene Weiss fra Aars sang for, og melodi og tekst var så god, at borgerne med lethed kunne synge med. Det blev rigtig festligt. Og Gedsteds egen Hans C. Andersen læste eventyret om Klods Hans, iført høj hat, som han i øvrigt havde lånt af en Knaberdronning i Aalestrup.
Som afslutning på arrangementet blev der ønsket til lykke med gavlmaleriet, ligesom der blev udtrykt en forventningens glæde om næste byforskønnelsesprojekt. Det havde Doris Lauritsen nu allerede afsløret i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, hvor hun udtalte:
- Men vi har stadig noget tilbage, bl.a. er det bestemt, at vi skal have nye byporte og så er det meningen, at der skal sættes et sejl over "Stolen".
Nu må man så håbe, at der ikke bliver trafikprop, når bilister stopper op for at se det store og flotte gavlmaleri i Gedsted.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: