- Din lokale ugeavis

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil Christensen

GEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved "Stolen" i Gedsted, da endnu et byfornyelsesprojekt skulle indvies.
Det skete med pompt og pragt - og i det fineste solskinsvejr.
Anledningen var afsløringen - eller indvielsen - af et gavlmaleri i Østergade, udført at kunstneren Peer Poulsen, og med "Klods-Hans" på sin ged som motiv. Det er blevet til en farvestrålende gavl med Gedsteds vartegn - gedebukken - i centrum,  som nu giver anledning til eftertænksomhed og glæde hos beskueren i stedet for en hvid og trist mur.
Gavlmaleriet er et led i byforskønnelsen i Gedsted. Det var faktisk det fjerde projekt i en række - og ikke det sidste, som formanden for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, byrådsmedlem Doris Lauritzen afslørede, da hun efter en til dagen skrevet fællessang med melodien fra Jeppe Åkjærs "Jens Vejmand", og indvielsestale af borgmester Per Bach Laursen, fik ordet og talte til et stort publikum.
Per Bach Laursen havde forinden ønsket til lykke med gavlen, og havde udtrykt en smule undren over, hvorfor digteren H. C. Andersens "Klods-Hans" på geden var motiv på gavlen. Den forklaring fik han af kunstneren, Peer Poulsen, som på forhånd havde gjort sig mange tanker om, hvordan en gavl i Gedsted bedst kunne udsmykkes og illustrerede det på vers. Et udvalg havde inden arbejdet gik i gang set udkast fra Peer Poulsen, og havde lyttet til hans forklaring om, hvorfor netop "Klods-Hans" skulle være motiv. At Gedsted så i mange år har haft geden og gedeskæg som logo i forbindelse med byfest og andre arrangementer, og har gedebukken "skåret ud" i neon som byens vartegn på vandtårnet, er en helt anden sag.
En stor del af Gedsteds 866 borgere var mødt op til indvielsesceremonien, der foregik i fint vejr, og med fællessang om Gedsted, gedebukken og "Klods-Hans". Lene Weiss fra Aars sang for, og melodi og tekst var så god, at borgerne med lethed kunne synge med. Det blev rigtig festligt. Og Gedsteds egen Hans C. Andersen læste eventyret om Klods Hans, iført høj hat, som han i øvrigt havde lånt af en Knaberdronning i Aalestrup.
Som afslutning på arrangementet blev der ønsket til lykke med gavlmaleriet, ligesom der blev udtrykt en forventningens glæde om næste byforskønnelsesprojekt. Det havde Doris Lauritsen nu allerede afsløret i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, hvor hun udtalte:
- Men vi har stadig noget tilbage, bl.a. er det bestemt, at vi skal have nye byporte og så er det meningen, at der skal sættes et sejl over "Stolen".
Nu må man så håbe, at der ikke bliver trafikprop, når bilister stopper op for at se det store og flotte gavlmaleri i Gedsted.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...