- Din lokale ugeavis

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

De populære Shu-bi-dua sange er blevet til en "Baggårdssymfoni" i Aalestrup.

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i Aalestrup, kan andet end at drive festlokaler, lave arrangementer og servicere gæsterne.
De har oveni alt detnye fået tid til at skrive en musical som skal opføres på Knaberscenen til november. Musicalen har fået titlen ”Baggårdssymfoni”.
Det er musik– og teaterforeningen Membranen der sætter stykket op. De fem kvinder, Frederikke Nielsen, Marianne Damtoft Nielsen, Mette Møller, Sidsel Strøm Andersen og Trine Nielsen har i flere år medvirket i Membranens forestillinger og Knaberrevyerne. Alle er dygtige skuespillere og sangere, og nu har de så fået tilladelse til at sætte en musical med Shu-bi-dua sange op.
De har arbejdet på projektet i det seneste halve år, og det var et stort arbejde at få tilladelse til at benytte sangene. Det hele er nu på plads og de mange skuespillere og orkestret er, her efter sommerferien, gået i gang med at øve på Knaberscenen i Aalestrup.
Instruktør er Lisa Bjørn, som glæder sig til at arbejde med de gode sange og tekster, og ikke mindst alle de mennesker, der altid er klar når der skal spilles skuespil eller andet i Aalestrup.
Kæmpe arbejde
De to ”hovedforfattere” er Trine Nielsen og Sidsel Strøm Andersen, som har gjort et kæmpearbejde med at skrive replikker, men alle fem har været med til at opbygge handling, persongalleri, dilemmaer og budskab sammen, inden replikkerne blev skrevet.
- Det hele begyndte med Trines kærlighed til Shu-bi-dua og musicals generelt, og da hun så inviterede os andre til at være en del af projektet, kunne vi ikke sige nej. Og sikke en oplevelse at være vidne til, hvordan musik på en ny måde kan bidrage til fællesskabet og få ideer til at blomstre. Det var i den spæde start, hvor vi sad hjemme hos Marianne Nielsen og drømte os til en musicalforestilling, hvor publikum forinden havde hygget sig med vin og mad, inden de i fælles flok gik til Knaberscenen, fortæller Mette Møller.
Sidsel Strøm Andersen fortæller, at musicalen ”Baggårdssymfoni” udspringer fuldstændig fra Shu-bi-duas sange, som de fem lyttede til den første aften de mødtes. Og derfra gik det stærkt! Navne, personligheder og miljø er søgt i de sange der har fundet vej til stykket.
- Det er en meget spændende proces at skrive sådan en musical. Vi har nørdet i detaljer og er gået bagom personerne for at gøre det troværdigt, men også̊ sceneopsætning, kulisser, lyd og lys har vi tænkt ind fra start, da det er lige så vigtigt som musikken og skuespillerne. Det skal gerne fremstå̊ som en helhed, der afspejler hvor eftertænksomme vi har været. Også selvom vi er overrasket over hvor godt og hurtigt det gik med at skrive stykket, siger Sidsel Strøm Andersen.
Vold, død, svigt, kulturforskelle, økonomiske problemer og kærlighed bliver berørt med en stor portion humor, skæve personligheder, men også med rum til fordybelse og eftertænksomhed.
Alle følelser og stemninger som Shu-bi-dua også̊ formåede at ramme med deres melodier og tekster.
Om stykket
”Baggårdsstmfoni” handler om relationerne mellem de skæve eksistenser i et baggårdskvarter - om venskab, kærlighed, håb og om troen og accepten af sig selv, fortæller Trine Nielsen.
- Vi møder den elskelige og trofaste vicevært Olsen, som prøver at holde styr på både sin hverdag og sin evigt bortløbne hund Jens. Den evigt hårdtarbejdende bager Gøj og hans kærlighedssukkende kone Lis, som bare ønsker at livet vil tage en drejning mod et mere passioneret ægteskab. Lone som er fuldtids hypokonder og trænger til at komme ud af sin skal - disse karakterer, plus flere, møder vi i baggården, hvor tilflyttere truer med at destruere forhold, mens andre prøver at ruske op sagerne.
Vi oplever hvordan karaktererne i stykket kommer tæt ind på livet ad hinanden og derved styrker fællesskabet og venskaberne.
Nogle mister, nogle får og nogle finder lykken, mens andre må gå tragiske ting igennem. Alt dette bliver spundet sammen til én stor baggårdssymfoni med både melankolske og dybt humoristiske toner, når Membranen opfører denne helaftensmusical, skrevet på nogle af Shu-bi-duas fantastiske sange, akkompagneret af et otte mands orkester med lokale Brian Svendsen som kapelmester.


onsdag 13. oktober 2021

Fra knoglekræft til ironman...

Carpe Diem får besøg af svømmeren Gert Rune

onsdag 13. oktober 2021

Ny butik åbner på lørdag i Gedsted

Sortiment med blomster, brugskunst og keramik

onsdag 06. oktober 2021

Nytårskoncert i Aalestrup med Rasmus Bjerg igen

Fest og farver når Prinsens Musikkorps spiller nytårskoncert i Aalestrup

onsdag 06. oktober 2021

Himmerlandskød A/S fik en fornem pris igen

Hædret som "Succesvirksomhed 2021"

onsdag 29. september 2021

"Efterårets Dag" i solskin på Hessel

Traktorringridning blev en udfordring for byrådskandidater

onsdag 29. september 2021

Kamp om kronerne i Vesthimmerland

Byrådet afsætter bl. a. penge til ny cykelsti og udvidet skoletandpleje

onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne