- Din lokale ugeavis

onsdag 08. september 2021

Nanna fra Aalestrup klar med ny bog

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: For knap to år siden udgav Nanna Hyldgaard Hansen en bog, hvor hun fortalte om ”at leve for det halve – og få det hele”.
Nanna Hyldgaard Hansen er opvokset i Aalestrup og bor nu, sammen med sin familie, i Aarhus. Hun har beskæftiget sig med bæredygtighed og økologi i det meste af sit arbejdsliv, senest som kommunikationschef i en grøn NGO.
Bogen skabte stor opmærksomhed, og siden har Nanna Hyldgaard Hansen holdt et utal af foredrag, hvor hun fortalte om det nye liv, som hun og familien havde indledt. Og efter et besøg i Go`morgen Danmark på TV2 blev hun landskendt, og bogen blev en ”bestseller”.
I bogen ”Lev for det halve” fortæller Nanna Hyldgaard Hansen om, hvordan hun og hendes mand havde et stresset liv med meget arbejde og en dagligdag, der ikke hang sammen. De besluttede at lægge deres liv om. Simpelthen ved at arbejde mindre og skære forbruget ned til det halve.
Nanna Hyldgaard Hansen besøgte biblioteket i Aalestrup i forbindelse med bogens udgivelse i 2019.
Rig på tid
26. august kunne Nanna Hyldgaard Hansen så præsentere en ny bog med titlen "Rig på tid - med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner."
Bogen er aktuel, fordi mange under Corona-perioden har fået øjnene op for, at arbejdslivet kan skrues sammen på en anden måde.
Mange har mærket nærværet og familien på en ny og bedre måde under nedlukningen. Bogen kan hjælpe dem, der ikke ønsker sig tilbage til hamsterhjulet og en stresset 9-17 arbejdsdag. Samtidig er det også aktuelt at kunne leve mere klimavenligt uden at savne noget.
I bogen fortæller Nanna Hyldgaard Hansen, at hun har skiftet overarbejdet ud med en kort arbejdsuge og lever et liv, der er mere bæredygtig – for klimaet og for hende selv.
- Mere tid til familien eller interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte sit eget? Det kan godt lade sig gøre.
Hun har skiftet afbrydelser ud med koncentration. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:
- Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid, siger Nanna Hyldgaard Hansen.
Et citat fra bogen: "Jeg holder af at have god tid. Tid til indimellem at ligge i græsset og betragte sommerfugle og brumbasser, der suser ivrigt rundt i lavendelbuske langs plænen. Ro til at være sammen med min familie. Plads i kalenderen til at leve udenfor på solfyldte dage, til at vandre lange opdagelsesture, til at have venner og rent faktisk se dem. Mulighed for at koncentrere mig i mit arbejdsliv og beskæftige mig med noget, jeg godt kan lide.”
I bogen "Rig på tid" møder vi også flowforskeren, klimarådgiveren og stresseksperten, som alle ved, hvad der skal til for at opnå et liv i balance – og virksomheden, der har indført en fire-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening. Og gode råd af en lang række andre mennesker, der på forskellig vis er blevet rige på tid.
Nanna Hyldgaard Hansen ser frem til og håber, at hendes nye bog vil blive ligeså godt modtaget som den første.


onsdag 19. januar 2022

Interessant fortælling om Simested Bro

Gammel beretning om Simested Bro er med i de lokale arkivers årsskrift

onsdag 19. januar 2022

Forbrugere brænder sig ikke på fjernvarmeregning

Af Torsten HansenAALESTRUP: Fjernvarmeforbrugerne i Aalestrup, Nørager, Simested og Hvam skal ikke...

torsdag 13. januar 2022

Uheld og for høj fart ved Aalestrup

Politiet havde to ting at berette om i deres døgnrapport fra Aalestrup. Det første var et uheld i...

onsdag 12. januar 2022

Et helt eventyrligt rykind i Aalestrup

Formand har et ønske om udstykning af flere byggegrunde

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

onsdag 05. januar 2022

Fugle, frøer og insekter skal pryde det nye lægehus

Fire lokale fotografer står bag en række billeder af lokale dyr

onsdag 05. januar 2022

Det nye slagteri i Aalestrup skyder i vejret

Opførelsen af ”Slagteriet Midgård” ved ringvejen går planmæssigt

onsdag 29. december 2021

Julemandens historie fældet ned på skrift

Poul Knudsen i Aalestrup begyndte som julemand for 48 år siden

onsdag 29. december 2021

Travlhed med test i Aalestrup

Forventer lange køer for at få en kviktest inden nytårsfesten

mandag 27. december 2021

Alvorligt uheld ved Gedsted

Af Torsten HansenGEDSTED: Anden juledag, 26. december skete et alvorligt færdselsuheld på Østergade...