- Din lokale ugeavis

onsdag 15. september 2021

Aalestrups nye gader skal indvies på lørdag

Der er lagt op til en stor dag med gadeindvielse

AALESTRUP: Næsten 30 efter, at Aalestrup fik indviet byens nyanlagte handelsgade, er det igen blevet tid til en  gadeindvielse.
Igennem de knap 30 år har stillegaden i Aalestrup været genstand for mange meninger og ytringer. Den er blevet skældt hæder og ære fra, og mange havde en mening om, at den var lavet helt forkert, men efterhånden vænnede man sig til de regler og trafikale udfordringer som gaden  gav.
Men i 2012 rykkede de store maskiner ind i Aalestrup og en ny tid med gadeopgravninger og trafikgener begyndte. Her ni år efter er entreprenørerne så småt ved at forlade byen igen for denne gang.
Gravearbejdet rundt om i byen gik sin gang med omkørsel og trafikale udfordringer, men for et par år siden, da der blev indkaldt til møder angående planlægning af byens ”hovedstrøg”, var meningerne mange, og mange planer kom på bordet. Butiksindehaverne var urolige for, hvad det ville betyde for handelslivet med disse opgravninger.
Arbejdet i midtbyen gik i gang i marts 2019 og allerede fra begyndelsen blev der fra Vesthimmerlands Kommunes side taget godt hånd om de problemer, som arbejdet medførte.
Arbejdet gik i gang, netop som Corona-restriktionerne  gjorde sit indtog, og dermed fik butiksindehaverne  dobbelte udfordringer i tiden efter.
Aalestrup-borgere fulgte opmærksomt med i, hvordan arbejdet skred frem - ikke mindst i sidste fase, hvor der skulle lægges klinker i Vestergade og på Store Torv, var der mange, der fulgte arbejdet med stor interesse og de fleste var meget tilfredse med det flotte resultat.
Arbejdet blev tilendebragt i foråret, men på grund af Corona-situationen blev den officielle indvielse udsat til nu.
Aalestrup Handel & Erhverv og Knaberkomiteen har, i samarbejde, sat et program sammen, så man udover den officielle indvielse også har arrangeret nogle af de aktiviteter, som normalt er ved Knaberfesten. Knaberfesten har ikke kunne gennemføres hverken i 2020 eller i år.
Festlighederne begynder fredag eftermiddag med gadevandring. Lørdag bliver der fest i gaderne med Knaberløb, Knabercykelløb med start og mål ved Torvet. Lørdagen indledes dog med kaffe og rundstykker til alle inden formanden for teknik -og miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Anders Kjær Kristensen, og formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl W. Carlsen i fællesskab klipper den røde snor.
For at gøre indvielsen ekstra festlig har man opfordret tidligere Knaberregenter til at møde op iført hat eller bånd.
Også den traditionelle grillmenu med kolde fadøl og musik på torvet, kommer man ikke til at gå glip af. Knaberparret er fra kl. 11 på plads med deres pølsevogn,  og de store grill vil blive stillet op. Eftermiddagens underholdning er lagt i hænderne på duoen ”Jensen Tonajt”.
Det var en stor dag for Aalestrup 30. november 1991,  og forhåbentlig bliver det også en stor og festlig dag på lørdag, 18. september, når et nyt kapitel skal skrives i Aalestrups historie.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil