- Din lokale ugeavis

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

Af: Hanne Monrad

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua

Skuespillere og orkester er godt igang med at øve på "Baggårdssymfoni", som har premiere 10. novemer på Knaberscenen i Aalestrup.

AALESTRUP: For to år siden skrev Ejner Noe, Aalestrup, en fantastisk historie til en farvestrålende musical over de mest populære danske sange og melodier fra sidst i 60erne og først i 70erne.
Det blev en stor succes, og nu er Musik- og Teaterforeningen Membranen i Aalestrup klar med en ny musical.
- Publikum i Aalestrup holder meget af de opsætninger, hvor der er fest og farver og god musik, siger formanden for Membranen, Poul Hjul Andersen. Derfor er det en glæde, at de fem aktive piger, som også er forpagtere i Rosenparkens Pavillon, Sidsel Strøm Andersen, Mette Møller, Trine Nielsen, Marianne Damtoft Nielsen og Frederikke Nielsen, i deres travlhed har formået at skrive et fantastisk stykke over sange af Shu-Bi-Dua og ovenikøbet selv spiller med.
Netop musikken betyder naturligvis en del i musicalen, som er bygget op af et ottemands stort orkester med trommer, saxofon, guitar og meget mere. Desuden er skuespillerne også meget dygtige sangere, så derfor har man ikke tøvet med at gå i gang med det nye stykke, som indeholder gode sange, som skal afleveres til publikum på flotteste vis.
Instruktør Lisa Bjørn er sammen med sit hold godt i gang med at øve forestillingen der får Danmarkspremiere onsdag, 10. november.
- Det er en glæde at arbejde med sådan en række engagerede personer, fortæller Lisa Bjørn. Alle har det herligt til prøverne, og det bliver et fantastisk godt resultat, som publikum kan glæde sig til.
Handlingen
Handlingen i ”BaggårdsSymfoni” udspilles i gården i en boligkarrè med alle de farverige beboere, skæve eksistenser, deres stridigheder og deres dagligdag med sorger og glæder.
- Handlingen kan ikke rigtig beskrives, men skal opleves, siger en af forfatterne, Sidsel Strøm Andersen, som alligevel gør et forsøg:
- Kender du vicevært Olsen, den rare mand? Han er en man gerne vil hilse på! Du træffer ham bedst i baggården, henne i boligkarreen på Knaberscenen. Her forsøger han at holde sammen på alle beboerne og det er bestemt ikke nogen nem opgave.
Her bor den ambitiøse og lidt luskede hr. Madsen sammen med Fie, og den drikfældige Ruth har sin egen lejlighed ved siden af Lulu og Niels. Lulu har lidt fine fornemmelse, hvilket Niels bestemt ikke har – han tør bare ikke sige det højt når Lulu hører det! På kvisten bor Irene alene med sig selv. Hun har ikke tid til andre og slet ikke kærlighed!
Under dem bor den sære og til tider hypokondre Lone, som følger godt med i alt der foregår i baggården og gerne deler sin viden med bagerkonen Lis. Bager Gøj vil helst bare slå en bolledej op, for forretningen er ikke hvad den har været, og det er småt med pengene.
Vicevært Olsen kan ikke altid følge med, og han får sit hyr for, da først den dame glade Kurt flytter ind og skaber splid blandt beboerne i baggården. Og for at det ikke skal være løgn, får flyttemændene Hansen og Hansen ekstra sved på panden og flere hemmeligheder at holde styr på, da også den excentriske Molly Maj flytter ind i den tomme lejlighed, sammen med sin søn Knud, som i den grad er undertrykt af sin danseglade mor.
- Der er lagt op til drama, krænkelsessager, forelskelser, dødsfald og danselektioner når 16 amatørskuespillere ruller sig ud i bedste sendetid. Det hele bliver bundet sammen af Shu-Bi-Duas skønne og sjove sange, når det otte mands store orkester spiller op og fylder salen ”med basuner og engle", siger Sidsel Strøm Andersen.
Som et ekstra tilbud kan man også besøge de flittige piger i Rosenparkens Pavillon, som tilbyder en lækker teatermenu alle aftener inden forestillingen på Knaberscenen.
”Baggårdssymfoni” har Danmarkspremiere, onsdag, 10. november. Sidste forestilling er fredag, 19.november.


onsdag 19. januar 2022

Interessant fortælling om Simested Bro

Gammel beretning om Simested Bro er med i de lokale arkivers årsskrift

onsdag 19. januar 2022

Forbrugere brænder sig ikke på fjernvarmeregning

Af Torsten HansenAALESTRUP: Fjernvarmeforbrugerne i Aalestrup, Nørager, Simested og Hvam skal ikke...

torsdag 13. januar 2022

Uheld og for høj fart ved Aalestrup

Politiet havde to ting at berette om i deres døgnrapport fra Aalestrup. Det første var et uheld i...

onsdag 12. januar 2022

Et helt eventyrligt rykind i Aalestrup

Formand har et ønske om udstykning af flere byggegrunde

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

onsdag 05. januar 2022

Fugle, frøer og insekter skal pryde det nye lægehus

Fire lokale fotografer står bag en række billeder af lokale dyr

onsdag 05. januar 2022

Det nye slagteri i Aalestrup skyder i vejret

Opførelsen af ”Slagteriet Midgård” ved ringvejen går planmæssigt

onsdag 29. december 2021

Julemandens historie fældet ned på skrift

Poul Knudsen i Aalestrup begyndte som julemand for 48 år siden

onsdag 29. december 2021

Travlhed med test i Aalestrup

Forventer lange køer for at få en kviktest inden nytårsfesten

mandag 27. december 2021

Alvorligt uheld ved Gedsted

Af Torsten HansenGEDSTED: Anden juledag, 26. december skete et alvorligt færdselsuheld på Østergade...