- Din lokale ugeavis

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

I år kan man igen møde den lokale heks og rollespilsgruppen Akastin i gaderne i Aalestrup.

AALESTRUP: Det er blevet en tradition, at forretningerne i Aalestrup arrangerer en festlig og spændende aften i forbindelse med Halloween.
Mange børn og barnlige sjæle ser frem til denne aften, hvor uhyggen er i højsædet. Mange møder op i midtbyen for at se, hvad der nu sker af uhyggelige ting i mørket. Sidste år måtte man holde en "Corana-Halloween", men i år skal der være fest som tidligere.
I hele byen er der græskarhoveder, der lyser op i mørket. Mange af byens børn har været kreative og har udhulet og udskåret flotte og måske uhyggelige græskar til at pynte i gaderne.
Halloween er en gammel amerikansk tradition som hvert år finder sted 31. oktober, men i år er det fredag, 29. oktober, at arrangementet bliver afviklet i Aalestrup. Så kan børnene blive oppe og være med til alt det festlige og uhyggelige, der sker.
Aktiviteterne, fredag aften, foregår rundt i hele byen.
I år får Aalestrup igen besøg af et hold uhyggelige væsener. Det er Rollespilsgruppen Rebild ”Akastin” der vil indtage byen og få det til at gyse i selv den mest hærdede. I virkeligheden er det nogle rare unge mennesker, der kan lide at spille uhyggelige roller. Men mon ikke de kan være lidt skræmmende, hvis man møder dem i de mørke gader i byen.
Børnene kan også, ligesom tidligere år, deltage i en spændende konkurrence, hvor man kan vinde fine præmier. Præmie er der også til den mest sjove eller uhyggeligt udklædte person, som den lokale heks vil gå rundt i gaderne for at finde. Den lokale heks har dog hvert år et stort hovedbrud med at finde vinderen, for rigtig mange børn møder op i kreative Halloween kostumer og maskeringer, så i år har hun bestemt, at alle skal have mulighed for at vinde. Så det sker med lodtrækning mellem de udklædte.
Det er som tidligere Store Torv i Aalestrup, der er omdrejningspunkt for de mange aktiviteter denne aften. Galleri Aalestrup er også stærkt involveret i løjerne denne aften.
Indenfor kan man købe varm kaffe med nogle ”ækle” kager til. Udenfor vil Poul Spanggaard lave en suppe i sin sorte gryde, måske bliver det ”Blodsuppe med hvide orme” som helt sikkert vil smage rigtig godt, trods navnet, og der er mad til alle, som har lyst til et måltid, hvis man tør.
På torvet kan man også møde spejderne, der laver noget så fredsommeligt som pandekager over bål. Knaberparret Anna Laustsen og Michelle Søndergaard Nielsen møder op med Knabernes pølsevogn, og kommer med overraskelser.
I år er aktiviteterne udvidet med et nyt tiltag.
På Aalestrup Bibliotek bliver der også uhygge. Biblioteket er blevet besat! Her kan større børn medvirke i en opsætning af Escape Room, som kan give det store gys og spænding om man kan komme ud igen.
Så det er bare med at møde op til en festlig og uhyggelig aften i Aalestrup, på fredag, 29. oktober, hvis man altså tør!


onsdag 01. december 2021

"Vennepunktet" klar til julefest

GEDSTED: På fredag i næste uge kommer julen for alvor til Gedsted. Byens borgere ved, at når...

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

onsdag 17. november 2021

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Og det nye lysnet over St. Torv er klar

onsdag 17. november 2021

Julemessen i Aalestrup Idrætscenter er aflyst

For andet år i træk må Aalestrup Handel & Erhverv aflyse messen

onsdag 10. november 2021

Lis Haugaard, Testrup hædret med Roseprisen

AALESTRUP: Det er efterhånden blevet en tradition, at den årlige ”Roseprisen” i Aalestrup bliver...

onsdag 10. november 2021

Valgmøde i Aalestrup med lokale kandidater

Tilhørere vil invitere politikere på cykeltur fra Fjelsø og Testrup

onsdag 27. oktober 2021

Nu skal der liv i Aalestrup

Store planer for renovering af centralt placerede ejendomme

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

onsdag 20. oktober 2021

Hvilsom Kirke har fået ny kirkeklokke

Den gamle klokke er en af de ældste i Danmark

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua