- Din lokale ugeavis

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

I år kan man igen møde den lokale heks og rollespilsgruppen Akastin i gaderne i Aalestrup.

AALESTRUP: Det er blevet en tradition, at forretningerne i Aalestrup arrangerer en festlig og spændende aften i forbindelse med Halloween.
Mange børn og barnlige sjæle ser frem til denne aften, hvor uhyggen er i højsædet. Mange møder op i midtbyen for at se, hvad der nu sker af uhyggelige ting i mørket. Sidste år måtte man holde en "Corana-Halloween", men i år skal der være fest som tidligere.
I hele byen er der græskarhoveder, der lyser op i mørket. Mange af byens børn har været kreative og har udhulet og udskåret flotte og måske uhyggelige græskar til at pynte i gaderne.
Halloween er en gammel amerikansk tradition som hvert år finder sted 31. oktober, men i år er det fredag, 29. oktober, at arrangementet bliver afviklet i Aalestrup. Så kan børnene blive oppe og være med til alt det festlige og uhyggelige, der sker.
Aktiviteterne, fredag aften, foregår rundt i hele byen.
I år får Aalestrup igen besøg af et hold uhyggelige væsener. Det er Rollespilsgruppen Rebild ”Akastin” der vil indtage byen og få det til at gyse i selv den mest hærdede. I virkeligheden er det nogle rare unge mennesker, der kan lide at spille uhyggelige roller. Men mon ikke de kan være lidt skræmmende, hvis man møder dem i de mørke gader i byen.
Børnene kan også, ligesom tidligere år, deltage i en spændende konkurrence, hvor man kan vinde fine præmier. Præmie er der også til den mest sjove eller uhyggeligt udklædte person, som den lokale heks vil gå rundt i gaderne for at finde. Den lokale heks har dog hvert år et stort hovedbrud med at finde vinderen, for rigtig mange børn møder op i kreative Halloween kostumer og maskeringer, så i år har hun bestemt, at alle skal have mulighed for at vinde. Så det sker med lodtrækning mellem de udklædte.
Det er som tidligere Store Torv i Aalestrup, der er omdrejningspunkt for de mange aktiviteter denne aften. Galleri Aalestrup er også stærkt involveret i løjerne denne aften.
Indenfor kan man købe varm kaffe med nogle ”ækle” kager til. Udenfor vil Poul Spanggaard lave en suppe i sin sorte gryde, måske bliver det ”Blodsuppe med hvide orme” som helt sikkert vil smage rigtig godt, trods navnet, og der er mad til alle, som har lyst til et måltid, hvis man tør.
På torvet kan man også møde spejderne, der laver noget så fredsommeligt som pandekager over bål. Knaberparret Anna Laustsen og Michelle Søndergaard Nielsen møder op med Knabernes pølsevogn, og kommer med overraskelser.
I år er aktiviteterne udvidet med et nyt tiltag.
På Aalestrup Bibliotek bliver der også uhygge. Biblioteket er blevet besat! Her kan større børn medvirke i en opsætning af Escape Room, som kan give det store gys og spænding om man kan komme ud igen.
Så det er bare med at møde op til en festlig og uhyggelig aften i Aalestrup, på fredag, 29. oktober, hvis man altså tør!


onsdag 19. januar 2022

Interessant fortælling om Simested Bro

Gammel beretning om Simested Bro er med i de lokale arkivers årsskrift

onsdag 19. januar 2022

Forbrugere brænder sig ikke på fjernvarmeregning

Af Torsten HansenAALESTRUP: Fjernvarmeforbrugerne i Aalestrup, Nørager, Simested og Hvam skal ikke...

torsdag 13. januar 2022

Uheld og for høj fart ved Aalestrup

Politiet havde to ting at berette om i deres døgnrapport fra Aalestrup. Det første var et uheld i...

onsdag 12. januar 2022

Et helt eventyrligt rykind i Aalestrup

Formand har et ønske om udstykning af flere byggegrunde

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

onsdag 05. januar 2022

Fugle, frøer og insekter skal pryde det nye lægehus

Fire lokale fotografer står bag en række billeder af lokale dyr

onsdag 05. januar 2022

Det nye slagteri i Aalestrup skyder i vejret

Opførelsen af ”Slagteriet Midgård” ved ringvejen går planmæssigt

onsdag 29. december 2021

Julemandens historie fældet ned på skrift

Poul Knudsen i Aalestrup begyndte som julemand for 48 år siden

onsdag 29. december 2021

Travlhed med test i Aalestrup

Forventer lange køer for at få en kviktest inden nytårsfesten

mandag 27. december 2021

Alvorligt uheld ved Gedsted

Af Torsten HansenGEDSTED: Anden juledag, 26. december skete et alvorligt færdselsuheld på Østergade...