- Din lokale ugeavis

onsdag 03. november 2021

Halloweenfest og lyshimmel i Aalestrup

Uhyggelig stemning i gaderne, men en fest for børn og voksne

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Halloween i Aalestrup er altid en hyggelig aften for hele familien, selv om det hele står i uhyggens tegn.
Mange var mødt op i gaderne fredag aften, da Aalestrup Handel & Erhverv havde inviteret til et par uhyggelige timer i selskab med hekse, trolde, monstre og andre sjove personager. Mange havde savnet den sjove tradition sidste år, da Halloweenaftenen i Aalestrup blev aflyst på grund af Corona.
Store Torv i Aalestrup var godt fyldt med voksne og børn, og i det lune efterårsvejr hyggede alle sig med aktiviteterne.
Mange, såvel børn som voksne, havde klædt sig i sjove kostumer, parykker og masker for at være med til at sætte stemningen yderligere i vejret. I mørket kunne man støde på de mest uhyggelige og mærkværdige personer, der nok kunne skræmme livet af èn.
Hele byen var lyst op af græskarlygter, som børnene i Aalestrup havde udskåret i mange forskellige variationer.
Knaberparret deltog med pølsevognen, Knaberpigen Michelle Søndergaard Nielsen og Knaberdronning Anna Laustsen bød på varme drikke og et stort sortiment af "ulækre" spiser, som der var god afsætning på.
Poul Spanggaard havde også i år gang i den store ”sorte” gryde, hvor han kunne servere en god gang varm suppe: Blodsuppe med hvide orme, men til trods for det ulækre navn, var alle enige om, at suppen smagte rigtig godt, og der blev spist adskillige portioner. Inde i varmen i galleriet havde bestyrelsen bagt "ulækre" kager, som man kunne nyde til en god kop kaffe og kagerne var da ikke mere ulækre end, at fadene hurtigt blev tomme.
Som der er blevet tradition for, når Aalestrup holder Halloween, bliver byen invaderet af uhyggelige væsener. I år var det orkerne og troldene fra rollespilsgruppen ”Akastin”, som holder til i Rold Skov.
På biblioteket kunne de lidt større børn deltage i en spændende og uhyggelig oplevelse ”Escape Room”, hvor de skulle løse gåder undervejs for at komme ud af biblioteket igen.
På St. Torv var der gang i bålet hos spejderne. Her kunne man bage sig en lækker pandekage. Der var gang i panderne og der blev fremstillet adskillige pandekager, som blev nydt med syltetøj.
Aalestrups egen heks, i skikkelse af bibliotekar Elin Danielsen, var naturligvis også til stede og havde lavet en spændende konkurrence for børn. Mange havde fundet den rigtige løsning og blandt dem, blev der udtrukket fem vindere, som hver fik et gavekort til byens butikker.
Heksen Elin gik også rundt i gaderne for at finde den dreng eller pige, som var mest uhyggeligt klædt ud i Halloween tema. Det var en svær opgave, for mange børn havde gjort et stort arbejde for at være rigtig klædt til lejligheden. Vinderen, som også fik et gavekort, blev udtrukket ved lodtrækning.
Jo, alt var som det skulle være. Alle er enige om, at Halloween i Aalestrup, skal være en aften med familiehygge på den mest uhyggelige måde.

Indvielse af lysnet
Borgmester Per Bach Laursen var inviteret til at indvi det nye lysnet, som skal stråle over torvet i i den mørke tid. Han fik i samarbejde med Poul Pedersen fra Sparekassen Danmark, som havde sponseret 40.000 kr. til projektet, sat strøm til, og fluks var der et væld af blinkende lys over St. Torv i Aalestrup. Lyset bliver dog først tændt igen i forbindelse med tænding af det store juletræ og guirlander 21. november.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil