- Din lokale ugeavis

onsdag 03. november 2021

Halloweenfest og lyshimmel i Aalestrup

Uhyggelig stemning i gaderne, men en fest for børn og voksne

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Halloween i Aalestrup er altid en hyggelig aften for hele familien, selv om det hele står i uhyggens tegn.
Mange var mødt op i gaderne fredag aften, da Aalestrup Handel & Erhverv havde inviteret til et par uhyggelige timer i selskab med hekse, trolde, monstre og andre sjove personager. Mange havde savnet den sjove tradition sidste år, da Halloweenaftenen i Aalestrup blev aflyst på grund af Corona.
Store Torv i Aalestrup var godt fyldt med voksne og børn, og i det lune efterårsvejr hyggede alle sig med aktiviteterne.
Mange, såvel børn som voksne, havde klædt sig i sjove kostumer, parykker og masker for at være med til at sætte stemningen yderligere i vejret. I mørket kunne man støde på de mest uhyggelige og mærkværdige personer, der nok kunne skræmme livet af èn.
Hele byen var lyst op af græskarlygter, som børnene i Aalestrup havde udskåret i mange forskellige variationer.
Knaberparret deltog med pølsevognen, Knaberpigen Michelle Søndergaard Nielsen og Knaberdronning Anna Laustsen bød på varme drikke og et stort sortiment af "ulækre" spiser, som der var god afsætning på.
Poul Spanggaard havde også i år gang i den store ”sorte” gryde, hvor han kunne servere en god gang varm suppe: Blodsuppe med hvide orme, men til trods for det ulækre navn, var alle enige om, at suppen smagte rigtig godt, og der blev spist adskillige portioner. Inde i varmen i galleriet havde bestyrelsen bagt "ulækre" kager, som man kunne nyde til en god kop kaffe og kagerne var da ikke mere ulækre end, at fadene hurtigt blev tomme.
Som der er blevet tradition for, når Aalestrup holder Halloween, bliver byen invaderet af uhyggelige væsener. I år var det orkerne og troldene fra rollespilsgruppen ”Akastin”, som holder til i Rold Skov.
På biblioteket kunne de lidt større børn deltage i en spændende og uhyggelig oplevelse ”Escape Room”, hvor de skulle løse gåder undervejs for at komme ud af biblioteket igen.
På St. Torv var der gang i bålet hos spejderne. Her kunne man bage sig en lækker pandekage. Der var gang i panderne og der blev fremstillet adskillige pandekager, som blev nydt med syltetøj.
Aalestrups egen heks, i skikkelse af bibliotekar Elin Danielsen, var naturligvis også til stede og havde lavet en spændende konkurrence for børn. Mange havde fundet den rigtige løsning og blandt dem, blev der udtrukket fem vindere, som hver fik et gavekort til byens butikker.
Heksen Elin gik også rundt i gaderne for at finde den dreng eller pige, som var mest uhyggeligt klædt ud i Halloween tema. Det var en svær opgave, for mange børn havde gjort et stort arbejde for at være rigtig klædt til lejligheden. Vinderen, som også fik et gavekort, blev udtrukket ved lodtrækning.
Jo, alt var som det skulle være. Alle er enige om, at Halloween i Aalestrup, skal være en aften med familiehygge på den mest uhyggelige måde.

Indvielse af lysnet
Borgmester Per Bach Laursen var inviteret til at indvi det nye lysnet, som skal stråle over torvet i i den mørke tid. Han fik i samarbejde med Poul Pedersen fra Sparekassen Danmark, som havde sponseret 40.000 kr. til projektet, sat strøm til, og fluks var der et væld af blinkende lys over St. Torv i Aalestrup. Lyset bliver dog først tændt igen i forbindelse med tænding af det store juletræ og guirlander 21. november.


onsdag 01. december 2021

"Vennepunktet" klar til julefest

GEDSTED: På fredag i næste uge kommer julen for alvor til Gedsted. Byens borgere ved, at når...

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

onsdag 17. november 2021

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Og det nye lysnet over St. Torv er klar

onsdag 17. november 2021

Julemessen i Aalestrup Idrætscenter er aflyst

For andet år i træk må Aalestrup Handel & Erhverv aflyse messen

onsdag 10. november 2021

Lis Haugaard, Testrup hædret med Roseprisen

AALESTRUP: Det er efterhånden blevet en tradition, at den årlige ”Roseprisen” i Aalestrup bliver...

onsdag 10. november 2021

Valgmøde i Aalestrup med lokale kandidater

Tilhørere vil invitere politikere på cykeltur fra Fjelsø og Testrup

onsdag 27. oktober 2021

Nu skal der liv i Aalestrup

Store planer for renovering af centralt placerede ejendomme

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

onsdag 20. oktober 2021

Hvilsom Kirke har fået ny kirkeklokke

Den gamle klokke er en af de ældste i Danmark

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua