- Din lokale ugeavis

onsdag 03. november 2021

Halloweenfest og lyshimmel i Aalestrup

Uhyggelig stemning i gaderne, men en fest for børn og voksne

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Halloween i Aalestrup er altid en hyggelig aften for hele familien, selv om det hele står i uhyggens tegn.
Mange var mødt op i gaderne fredag aften, da Aalestrup Handel & Erhverv havde inviteret til et par uhyggelige timer i selskab med hekse, trolde, monstre og andre sjove personager. Mange havde savnet den sjove tradition sidste år, da Halloweenaftenen i Aalestrup blev aflyst på grund af Corona.
Store Torv i Aalestrup var godt fyldt med voksne og børn, og i det lune efterårsvejr hyggede alle sig med aktiviteterne.
Mange, såvel børn som voksne, havde klædt sig i sjove kostumer, parykker og masker for at være med til at sætte stemningen yderligere i vejret. I mørket kunne man støde på de mest uhyggelige og mærkværdige personer, der nok kunne skræmme livet af èn.
Hele byen var lyst op af græskarlygter, som børnene i Aalestrup havde udskåret i mange forskellige variationer.
Knaberparret deltog med pølsevognen, Knaberpigen Michelle Søndergaard Nielsen og Knaberdronning Anna Laustsen bød på varme drikke og et stort sortiment af "ulækre" spiser, som der var god afsætning på.
Poul Spanggaard havde også i år gang i den store ”sorte” gryde, hvor han kunne servere en god gang varm suppe: Blodsuppe med hvide orme, men til trods for det ulækre navn, var alle enige om, at suppen smagte rigtig godt, og der blev spist adskillige portioner. Inde i varmen i galleriet havde bestyrelsen bagt "ulækre" kager, som man kunne nyde til en god kop kaffe og kagerne var da ikke mere ulækre end, at fadene hurtigt blev tomme.
Som der er blevet tradition for, når Aalestrup holder Halloween, bliver byen invaderet af uhyggelige væsener. I år var det orkerne og troldene fra rollespilsgruppen ”Akastin”, som holder til i Rold Skov.
På biblioteket kunne de lidt større børn deltage i en spændende og uhyggelig oplevelse ”Escape Room”, hvor de skulle løse gåder undervejs for at komme ud af biblioteket igen.
På St. Torv var der gang i bålet hos spejderne. Her kunne man bage sig en lækker pandekage. Der var gang i panderne og der blev fremstillet adskillige pandekager, som blev nydt med syltetøj.
Aalestrups egen heks, i skikkelse af bibliotekar Elin Danielsen, var naturligvis også til stede og havde lavet en spændende konkurrence for børn. Mange havde fundet den rigtige løsning og blandt dem, blev der udtrukket fem vindere, som hver fik et gavekort til byens butikker.
Heksen Elin gik også rundt i gaderne for at finde den dreng eller pige, som var mest uhyggeligt klædt ud i Halloween tema. Det var en svær opgave, for mange børn havde gjort et stort arbejde for at være rigtig klædt til lejligheden. Vinderen, som også fik et gavekort, blev udtrukket ved lodtrækning.
Jo, alt var som det skulle være. Alle er enige om, at Halloween i Aalestrup, skal være en aften med familiehygge på den mest uhyggelige måde.

Indvielse af lysnet
Borgmester Per Bach Laursen var inviteret til at indvi det nye lysnet, som skal stråle over torvet i i den mørke tid. Han fik i samarbejde med Poul Pedersen fra Sparekassen Danmark, som havde sponseret 40.000 kr. til projektet, sat strøm til, og fluks var der et væld af blinkende lys over St. Torv i Aalestrup. Lyset bliver dog først tændt igen i forbindelse med tænding af det store juletræ og guirlander 21. november.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...