- Din lokale ugeavis

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

AALESTRUP: Mange beboere fra institutionen ”Byen i Byen” i Aalestrup var mødt op for at overvære at det første spadestik blev til deres nye bolig i Vestergade. Sammen med repræsentanter fra kommunen, bygherre og andre honoratiores, var de inviteret til at overvære det første spadestik.
Og endelig kunne man stikke spaden i jorden på grunden i Vestergade, hvor den tidligere SID-bygning, parkeringsplads og legeplads har ligget.
I den senere tid har store maskiner fjernet husene og gravet ud til bebyggelsen, som bliver nye plejeboliger til ”Byen i Byen”.
Der er tale om et atriumbyggeri med 16 lejligheder fordel på to etager med hvert sit fællesareal med køkken og opholdsrum.
- Derved skaber vi et større, bedre og mere tidssvarende botilbud, sagde borgmester Per Bach Laursen i sin tale.
-Ting tager tid! Det kunne være overskriften for det byggeri, som vi i dag tager første spadestik til, men endelig kan vi komme i gang og det har jeg glædet mig til. Projektet blev indledt i 2017, da Vesthimmerlands Kommune begyndte at tale med Aars Boligforening om, hvordan man kunne løse udfordringen med de små botilbud i Aalestrup. ”Krogen”, ”Lucernevangen” og ”Under bøgen”. Alle er små botilbud med fire til seks beboere. Disse botilbud bliver nu samlet i det nye byggeri her i Vestergade. Det giver nye muligheder for både beboere og medarbejdere, sagde borgmesteren.
Det nye og større botilbud i Vestergade giver også mulighed for, at tilbyde beboerne flere aktiviteter, tilpasset den enkeltes behov og ønsker.
Borgmester Per Bach Laursen rettede en tak til Aars Boligforening for godt samarbejde, og til de ledere, medarbejdere, pårørende til beboerne, og repræsentant fra handicaprådet, som har været med til at forme det kommende byggeri. Og ikke mindst Arkitektfirmaet N. Krog Madsen, som har omsat alle ideerne til et færdigt byggeprojekt.
Det nye byggeri medfører, at de tre botilbud ”Krogen” i Borgergade, ”Under Bøgen” på Kirkevej og "Lucernevangen" skal omdannes til helt nye familieboliger i Aalestrup. Aars Boligforening arbejder på at skabe nogle attraktive boliger.
Direktør for Aars Boligforening, Brian Larsen, glædede sig også over, at det nye byggeri endelig er kommet i gang og fortalte om de projekter boligforeningen lige nu har i gang i Vesthimmerland.
Om det nye byggeri i Aalestrup, sagde Brian Larsen:
- Det er ofte en lang proces, når man bygger almene boliger, og der kan være ting der driller. Vi har været godt omkring mange forskellige udfordringer i denne sag og troede en overgang at det ikke kunne lykkes. Men nu er vi her og ved fælles hjælp fra rådgivere, totalentreprenøren og Vesthimmerlands Kommune er vi kommet i mål, sagde Brian Larsen.
Brian Larsen kunne også fortælle, at det går godt i Aalestrup. Der skabes mange arbejdspladser, og det vil boligforeningen gerne bakke op om med nye boliger og renovering af de eksisterende. Det gør vi ved at investere ca. 300 mio. kr. i Aalestrup i de kommende år, sagde han.
Ikke mindre end tre spadestik måtte der til før byggeriet blev sat i gang. Udover borgmester Per Bach Laursen, var det formanden for Aars Boligforening, Jørn Jensen, og en af de kommende beboere, Jan Øster, der fik skovlen – og så var der sat gang i byggeriet.
De 16 nye boliger forventes atvære klar sidst på året i 2022.


onsdag 19. januar 2022

Interessant fortælling om Simested Bro

Gammel beretning om Simested Bro er med i de lokale arkivers årsskrift

onsdag 19. januar 2022

Forbrugere brænder sig ikke på fjernvarmeregning

Af Torsten HansenAALESTRUP: Fjernvarmeforbrugerne i Aalestrup, Nørager, Simested og Hvam skal ikke...

torsdag 13. januar 2022

Uheld og for høj fart ved Aalestrup

Politiet havde to ting at berette om i deres døgnrapport fra Aalestrup. Det første var et uheld i...

onsdag 12. januar 2022

Et helt eventyrligt rykind i Aalestrup

Formand har et ønske om udstykning af flere byggegrunde

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

onsdag 05. januar 2022

Fugle, frøer og insekter skal pryde det nye lægehus

Fire lokale fotografer står bag en række billeder af lokale dyr

onsdag 05. januar 2022

Det nye slagteri i Aalestrup skyder i vejret

Opførelsen af ”Slagteriet Midgård” ved ringvejen går planmæssigt

onsdag 29. december 2021

Julemandens historie fældet ned på skrift

Poul Knudsen i Aalestrup begyndte som julemand for 48 år siden

onsdag 29. december 2021

Travlhed med test i Aalestrup

Forventer lange køer for at få en kviktest inden nytårsfesten

mandag 27. december 2021

Alvorligt uheld ved Gedsted

Af Torsten HansenGEDSTED: Anden juledag, 26. december skete et alvorligt færdselsuheld på Østergade...