- Din lokale ugeavis

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

Nick Hansen glæder sig over, at firmaet i Aalestrup nu i 50 år har solgt volkswagen. Ved jubilæuet er der samtidig danmarkspremiere på den nye VW Taigo.

AALESTRUP: I januar er det 50 år siden, at Volkswagen Aalestrup & Hobro blev Volkswagen-forhandler. I dag sælger bilhuset i Aalestrup over 500 biler om året. Mange af dem er elbiler og plug-in-hybridbiler.
Det hører til sjældenhederne, at en bilforhandler kan fejre guldbryllup med et bilmærke, men det er lige præcis, hvad der sker her i januar.
- Det begyndte i 1972, da min far, Hugo Hansen, blev medejer, og  firmaet blev til Egon Hansen & Søn A/S, siger indehaver og direktør Nick Hansen, der er tredje generation i den velrenommerede bilforretning.
Dengang havde firmaet til huse i Østergade 23A, men siden 1977 har adressen været Borgergade 37.
- I dag ligger vi inde i byen, men dengang var det i udkanten, så som en ekstra service kunne folk blive hentet, når de ville se på bil, siger Nick Hansen og anslår, at der er 800-900 meter til centrum.
Stort bilsalg
Den gode service lægger Volkswagen Aalestrup & Hobro stadig vægt på. Bl. a. kan man få besøg af en salgsrådgiver på sin hjemmeadresse, hvis man vil have en byttepris på sin bil. Derudover fremhæver Nick Hansen, at værkstedet, der servicerer både Volkswagen og Audi, har et godt ry i lokalområdet.
Da Egon Hansen & Søn A/S i sin tid blev Volkswagen-forhandler, var der 10 medarbejdere i firmaet, som solgte 100 til 150 nye og brugte biler om året. I dag er der 30 medarbejdere, og der bliver solgt 500 til 600 nye og brugte biler – såvel personbiler som erhvervsbiler – årligt, ligesom værkstedet dagligt håndterer 22 til 23 biler.
- Og vi kan bruge flere hænder. Vi søger bl. a. mekanikere og pladesmede til værkstedet, siger Nick Hansen.
Jubilæum
Fremtiden tegner lys for Volkswagen Aalestrup & Hobro, der sidste år  fik en by mere i sit navn, da Nick Hansen overtog salget af Volkswagen fra den daværende forhandler i Hobro. Især salget af elbiler og plug-in-hybridbiler er med til at drive udviklingen.
- I dag står de for 60-70 procent af vores nybilsalg, og det har faktisk overrasket mig. Jeg havde ikke troet, at vores trofaste kunder på 60+ ville skifte til en bil med eldrift. Men det gør de, konstaterer Nick Hansen og tilføjer, at hans far, som er 79 år, også kører i en plug-in-hybridbil fra Volkswagen.
Det er en lokal udvikling, som Volkswagen Personbiler Danmark har lagt mærke til.
- Volkswagen Aalestrup & Hobro har gennem 50 år opbygget et stort loyalt kundegrundlag og sikret Volkswagen-mærket en stærk position i denne del af Jylland. Mange års erfaring med mærket og kendskab til kunderne er værdifuld i udrulningen af den elektriske omstilling af Volkswagen-mærket, der finder sted i disse år, siger Michael Ebeling, direktør for Volkswagen Personbiler Danmark.
De 50 år med det populære tyske bilmærke fejres hos Volkswagen Aalestrup & Hobro i løbet af januar, hvor der er åbent hus de to første weekender. Dér er bl. a. rentekampagne med attraktiv finansiering, ligesom den nye Volkswagen Taigo har Danmarkspremiere. Foretrækker man at opleve bilerne online, er der også mulighed for det. Salgsrådgiverne hos Volkswagen Aalestrup & Hobro tilbyder nemlig også digitale fremvisninger.


onsdag 19. januar 2022

Interessant fortælling om Simested Bro

Gammel beretning om Simested Bro er med i de lokale arkivers årsskrift

onsdag 19. januar 2022

Forbrugere brænder sig ikke på fjernvarmeregning

Af Torsten HansenAALESTRUP: Fjernvarmeforbrugerne i Aalestrup, Nørager, Simested og Hvam skal ikke...

torsdag 13. januar 2022

Uheld og for høj fart ved Aalestrup

Politiet havde to ting at berette om i deres døgnrapport fra Aalestrup. Det første var et uheld i...

onsdag 12. januar 2022

Et helt eventyrligt rykind i Aalestrup

Formand har et ønske om udstykning af flere byggegrunde

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

onsdag 05. januar 2022

Fugle, frøer og insekter skal pryde det nye lægehus

Fire lokale fotografer står bag en række billeder af lokale dyr

onsdag 05. januar 2022

Det nye slagteri i Aalestrup skyder i vejret

Opførelsen af ”Slagteriet Midgård” ved ringvejen går planmæssigt

onsdag 29. december 2021

Julemandens historie fældet ned på skrift

Poul Knudsen i Aalestrup begyndte som julemand for 48 år siden

onsdag 29. december 2021

Travlhed med test i Aalestrup

Forventer lange køer for at få en kviktest inden nytårsfesten

mandag 27. december 2021

Alvorligt uheld ved Gedsted

Af Torsten HansenGEDSTED: Anden juledag, 26. december skete et alvorligt færdselsuheld på Østergade...