- Din lokale ugeavis

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

Nick Hansen glæder sig over, at firmaet i Aalestrup nu i 50 år har solgt volkswagen. Ved jubilæuet er der samtidig danmarkspremiere på den nye VW Taigo.

AALESTRUP: I januar er det 50 år siden, at Volkswagen Aalestrup & Hobro blev Volkswagen-forhandler. I dag sælger bilhuset i Aalestrup over 500 biler om året. Mange af dem er elbiler og plug-in-hybridbiler.
Det hører til sjældenhederne, at en bilforhandler kan fejre guldbryllup med et bilmærke, men det er lige præcis, hvad der sker her i januar.
- Det begyndte i 1972, da min far, Hugo Hansen, blev medejer, og  firmaet blev til Egon Hansen & Søn A/S, siger indehaver og direktør Nick Hansen, der er tredje generation i den velrenommerede bilforretning.
Dengang havde firmaet til huse i Østergade 23A, men siden 1977 har adressen været Borgergade 37.
- I dag ligger vi inde i byen, men dengang var det i udkanten, så som en ekstra service kunne folk blive hentet, når de ville se på bil, siger Nick Hansen og anslår, at der er 800-900 meter til centrum.
Stort bilsalg
Den gode service lægger Volkswagen Aalestrup & Hobro stadig vægt på. Bl. a. kan man få besøg af en salgsrådgiver på sin hjemmeadresse, hvis man vil have en byttepris på sin bil. Derudover fremhæver Nick Hansen, at værkstedet, der servicerer både Volkswagen og Audi, har et godt ry i lokalområdet.
Da Egon Hansen & Søn A/S i sin tid blev Volkswagen-forhandler, var der 10 medarbejdere i firmaet, som solgte 100 til 150 nye og brugte biler om året. I dag er der 30 medarbejdere, og der bliver solgt 500 til 600 nye og brugte biler – såvel personbiler som erhvervsbiler – årligt, ligesom værkstedet dagligt håndterer 22 til 23 biler.
- Og vi kan bruge flere hænder. Vi søger bl. a. mekanikere og pladesmede til værkstedet, siger Nick Hansen.
Jubilæum
Fremtiden tegner lys for Volkswagen Aalestrup & Hobro, der sidste år  fik en by mere i sit navn, da Nick Hansen overtog salget af Volkswagen fra den daværende forhandler i Hobro. Især salget af elbiler og plug-in-hybridbiler er med til at drive udviklingen.
- I dag står de for 60-70 procent af vores nybilsalg, og det har faktisk overrasket mig. Jeg havde ikke troet, at vores trofaste kunder på 60+ ville skifte til en bil med eldrift. Men det gør de, konstaterer Nick Hansen og tilføjer, at hans far, som er 79 år, også kører i en plug-in-hybridbil fra Volkswagen.
Det er en lokal udvikling, som Volkswagen Personbiler Danmark har lagt mærke til.
- Volkswagen Aalestrup & Hobro har gennem 50 år opbygget et stort loyalt kundegrundlag og sikret Volkswagen-mærket en stærk position i denne del af Jylland. Mange års erfaring med mærket og kendskab til kunderne er værdifuld i udrulningen af den elektriske omstilling af Volkswagen-mærket, der finder sted i disse år, siger Michael Ebeling, direktør for Volkswagen Personbiler Danmark.
De 50 år med det populære tyske bilmærke fejres hos Volkswagen Aalestrup & Hobro i løbet af januar, hvor der er åbent hus de to første weekender. Dér er bl. a. rentekampagne med attraktiv finansiering, ligesom den nye Volkswagen Taigo har Danmarkspremiere. Foretrækker man at opleve bilerne online, er der også mulighed for det. Salgsrådgiverne hos Volkswagen Aalestrup & Hobro tilbyder nemlig også digitale fremvisninger.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil