- Din lokale ugeavis

onsdag 12. januar 2022

Bilhus i Aalestrup har haft VW i 50 år

Et 50 års jubilæum er ikke almindelig i branchen

Nick Hansen glæder sig over, at firmaet i Aalestrup nu i 50 år har solgt volkswagen. Ved jubilæuet er der samtidig danmarkspremiere på den nye VW Taigo.

AALESTRUP: I januar er det 50 år siden, at Volkswagen Aalestrup & Hobro blev Volkswagen-forhandler. I dag sælger bilhuset i Aalestrup over 500 biler om året. Mange af dem er elbiler og plug-in-hybridbiler.
Det hører til sjældenhederne, at en bilforhandler kan fejre guldbryllup med et bilmærke, men det er lige præcis, hvad der sker her i januar.
- Det begyndte i 1972, da min far, Hugo Hansen, blev medejer, og  firmaet blev til Egon Hansen & Søn A/S, siger indehaver og direktør Nick Hansen, der er tredje generation i den velrenommerede bilforretning.
Dengang havde firmaet til huse i Østergade 23A, men siden 1977 har adressen været Borgergade 37.
- I dag ligger vi inde i byen, men dengang var det i udkanten, så som en ekstra service kunne folk blive hentet, når de ville se på bil, siger Nick Hansen og anslår, at der er 800-900 meter til centrum.
Stort bilsalg
Den gode service lægger Volkswagen Aalestrup & Hobro stadig vægt på. Bl. a. kan man få besøg af en salgsrådgiver på sin hjemmeadresse, hvis man vil have en byttepris på sin bil. Derudover fremhæver Nick Hansen, at værkstedet, der servicerer både Volkswagen og Audi, har et godt ry i lokalområdet.
Da Egon Hansen & Søn A/S i sin tid blev Volkswagen-forhandler, var der 10 medarbejdere i firmaet, som solgte 100 til 150 nye og brugte biler om året. I dag er der 30 medarbejdere, og der bliver solgt 500 til 600 nye og brugte biler – såvel personbiler som erhvervsbiler – årligt, ligesom værkstedet dagligt håndterer 22 til 23 biler.
- Og vi kan bruge flere hænder. Vi søger bl. a. mekanikere og pladesmede til værkstedet, siger Nick Hansen.
Jubilæum
Fremtiden tegner lys for Volkswagen Aalestrup & Hobro, der sidste år  fik en by mere i sit navn, da Nick Hansen overtog salget af Volkswagen fra den daværende forhandler i Hobro. Især salget af elbiler og plug-in-hybridbiler er med til at drive udviklingen.
- I dag står de for 60-70 procent af vores nybilsalg, og det har faktisk overrasket mig. Jeg havde ikke troet, at vores trofaste kunder på 60+ ville skifte til en bil med eldrift. Men det gør de, konstaterer Nick Hansen og tilføjer, at hans far, som er 79 år, også kører i en plug-in-hybridbil fra Volkswagen.
Det er en lokal udvikling, som Volkswagen Personbiler Danmark har lagt mærke til.
- Volkswagen Aalestrup & Hobro har gennem 50 år opbygget et stort loyalt kundegrundlag og sikret Volkswagen-mærket en stærk position i denne del af Jylland. Mange års erfaring med mærket og kendskab til kunderne er værdifuld i udrulningen af den elektriske omstilling af Volkswagen-mærket, der finder sted i disse år, siger Michael Ebeling, direktør for Volkswagen Personbiler Danmark.
De 50 år med det populære tyske bilmærke fejres hos Volkswagen Aalestrup & Hobro i løbet af januar, hvor der er åbent hus de to første weekender. Dér er bl. a. rentekampagne med attraktiv finansiering, ligesom den nye Volkswagen Taigo har Danmarkspremiere. Foretrækker man at opleve bilerne online, er der også mulighed for det. Salgsrådgiverne hos Volkswagen Aalestrup & Hobro tilbyder nemlig også digitale fremvisninger.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...