- Din lokale ugeavis

onsdag 16. februar 2022

Aalestrup-politiker er skiftet fra S til SF

Rasmus Vetter: - Jeg har overvejet at skifte parti i lang tid

AALESTRUP: Mindre end tre måneder efter valget til byrådet i Vesthimmerlands Kommune har Aalestrup-politikeren Rasmus Vetter meddelt, at han skifter fra Socialdemokratiet til SF.
Det er tilsyneladende en beslutning der har været på vej i lang tid.
- Jeg har overvejet det længe, og det har ikke været en hurtig beslutning. Mit livssyn og mine holdninger er bare mere ovre hos SF nu, og jeg tror ikke, der var kommet noget godt ud af at blive i S-gruppen i de kommende fire år, siger Rasmus Vetter, der medgiver, at det kan se lidt mærkeligt ud at skifte mindre end tre måneder efter valget tirsdag, 16. november.
Han ærgrer sig over timingen, og siger, at det skulle være sket op til valget. Om årsagen til skiftet peger Rasmus Vetter  i retning af den socialdemokratiske landsledelse.
- Jeg føler, at vores landspolitikere glemte vores kommunale politikere. Jeg tror, at Socialdemokratiet skulle have et smæk, og jeg tror, mange vælgere har tænkt, at vi er blevet for blå. Det var derfor vi fik et smæk over hele landet. Der begyndte tanken om et skifte til SF rigtig at komme. Jeg har aldrig lavet så meget for Aalestrup som i sidste periode, men jeg tror, jeg blev straffet på grund af Socialdemokratiets landspolitik. I partiet tales der om at stå sammen "skulder ved skulder", og hvor var de henne? Andre partier fik stor hjælp. Vi kravler rundt i lygtepælene og sætter valgplakater op for dem til folketingsvalg, og vi ser dem slet ikke. Der tænkte jeg for alvor på at skifte til SF, siger Rasmus Vetter.  
Med sit skifte fra Socialdemokratiet til Socialistisk Folkepartis byrådsgruppe har Rasmus Vetter skabt røre i vandene blandt de to så normalt stærke allierede.
På den ene side kan SF glæde sig over nu at være repræsenteret med fire mandater i byrådet der har 27 medlemmer og dermed være lige så store som "storebror" fra S.
Og på den anden side står en socialdemokratisk partiforening, der efter kommunalvalget havde grund til at føle sig lidt forslået, og nu med Rasmus Vetters farvel måske også lidt forsmået.
- Vi er da selvfølgelig både i bestyrelsen og i gruppen i byrådet målløse og synes, at det er respektløst over for os, partiforeningen og Rasmus Vetters vælgere, at han så kort tid efter valget vælger at gå over til SF, siger formanden for Socialdemokratiet i Vesthimmerland, Herdis Brix, Aars.
Som reglerne er kan Rasmus Vetter beholde sin post i beskæftigelsesudvalget, som S forhandlede hjem under konstitueringen, og som partiet altså tilbød Rasmus Vetter.
Det er en post han  tager med sig, og som betyder, at SF nu har to repræsentanter i udvalget og S ingen.
- Vi synes det havde klædt ham at aflevere sine poster tilbage. Han har sin gode ret til at beholde dem, men det havde klædt ham at gøre det, specielt efter så kort tid, hvor blækket på papiret efter konstitueringen nærmest ikke er tørt endnu, siger Herdis Brix, der ikke ligger skjul på sin skuffelse.
- Det var en svær pille at sluge, at vi gik så meget tilbage ved valget, og nu sidder vi tilbage med en fire-mands gruppe på størrelse med SFs. Samtidig er det jo noget, der ikke er rart at forholde sig til. Rasmus Vetter har jo været en partikammerat gennem mange år, siger Herdis Brix.
Der er også lidt vemod hos afhopperen, der har været medlem af Socialdemokratiet, siden han gik ind i politik for omkring 15 år siden.
- Det er ikke bare noget, man lige gør, men det er det mest ærlige både overfor mig selv og dem, der har stemt på mig. Jeg har fået en god behandling af Socialdemokratiet og Asger Andersen, og han var den første, jeg fortalte det til. Jeg forstår godt, at der kommer kritik, og at man i Socialdemokratiet er sure på mig. Jeg skulle have gjort det inden valget og have haft en bedre dømmekraft, og stillet op for SF.
Jeg plejer at være klar i spyttet - har dårlig samvittighed over at gøre det, og været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle gøre det. Theresa Berg hos SF kunne godt mærke, at mine politiske holdninger ligger mere hos SF. Når jeg sad i S-gruppen var det ikke det rigtige sted at sidde, og jeg var begyndt ikke være mig selv, slutter Rasmus Vetter.


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: