- Din lokale ugeavis

torsdag 10. marts 2022

40-års jubilæum blev markeret på Aaglimt

En festlig dag for beboere og personale - åbent hus senere

AALESTRUP: 1. marts 1982 blev Aalestrups dengang nye plejecenter "Aaglimt” indviet. 28 beboere fra ”Rosengården” i Borgergade, blev flyttet til de nye bygninger på Otto Jørgensens Vej. Mange af byens borgere var dengang imod, at plejehjemmet skulle flyttes "så langt ud af byen”, men som årene er gået har et vist sig, at det var en god beslutning, at placere "Aglimt" tæt på områdets natur.
Ledelsen på ”Aaglimt” havde inviteret beboere og personale til en reception for at markere jubilæet.
Plejecenterleder Bodil Kjær Nielsen bød velkommen og glædede sig over, at der denne dag var to gode ting at fejre: 40 års jubilæum og den første fest i to år, hvor man igen måtte mødes uden restriktioner.
- Beboerne har holdt ud, men det har været to svære år, sagde Bodil Kjær Nielsen. I har været udholdende, men vi har kunnet mærke, at det har været svært. Så dagen i dag har vi set frem til, og kommer på et godt tidspunkt, hvor vi alle trænger til at være til fest.
Bodil Kjær Nielsen takkede alle, som havde bidraget til dagen. Der er søgt tilbage i tiden, fundet billeder og avisudklip, og køkkenpersonalet havde haft travlt sammen med øvrige  medarbejdere og frivillige.  
- Tak til alle dem der har været med til at gøre denne dag festlig, sagde Bodil Kjær Nielsen.
Plejehjemslederen kunne dog ikke fortælle så meget om de 40 år. Derfor havde hun allieret sig med en tidligere medarbejder, Anette Spanggaard, Aalestrup, som var med til indvielsen i 1982.
En god arbejdsplads
 – 40 år, ja så er man jo i sin bedste alder – og det er ”Aaglimt”.  Det har været en fantastisk arbejdsplads i de 38 år jeg har været her, indtil jeg for to år siden gik på efterløn. Jeg har været glad for at gå på arbejde hver dag i alle årerne. Da vi startede, i dette rum, for 40 år siden, var det med sommerfugle i maven, for hvordan skulle vi få indrettet et godt hjem til alle de beboere, der skulle flytte ind – og møde de nye kolleger. Vi sad alle ansatte, her i dette rum, i en stor rundkreds og skulle præsentere os for hinanden – det var meget angstfremkaldende husker jeg. Men det var også en spændende tid, hvor vi modtog nogle få beboere om dagen. De blev flyttet fra det gamle alderdomshjem ”Rosengården” – og de var såmænd lige så spændte som os, sagde Anette Spanggaard.
Dengang var der et stort køkken i kælderen med mange ansatte, så beboerne fik serveret frisklavet mad i spisestuen hver dag, og de lavede også mad til  ældre ude i byen.  
- Der er også holdt mange fester her i terapien. Høstfester, julefester og nytårsaften. Et år var vi lige ved at futte hele plejehjemmet af. Vi havde fået de flotteste bordbomber, så de skulle jo fyres af, men vi havde overset, at de kun var til udendørs brug. Det måtte vi høre meget for, måske også fordi resultatet kunne ses på loftet mange år efter, sagde Anette Spangaard.
Hun kunne også fortælle om de forandringer der er sket gennem årene. I 2006 kom den helt store ombygning, hvor alle lejligheder blev gjort større. Ansatte og beboere i  vestfløjen blev flyttet til det nedlagte plejehjem i Østrup. Det var et stort arbejde at få pakket ned på ”Aaglimt” og få det hele flyttet til Østrup.
- Vi flyttede hjem til ”Aaglimt” i efteråret 2007 som også var det år, hvor ”Aaglimt” fejrede 25 års jubilæum, og det blev fejret med en stor fest.
Jeg har i alle årene på ”Aaglimt” nydt at være en del af at planlægge ture og sommerhusophold for beboerne. Vi har været afsted på mange ferier til glæde for både beboere og personale, sagde Anette Spanggaard.
Nye tider
- De seneste år har budt på mange forandringer, især med dokumentering af arbejdet. Men vi fulgte med tiden, var omstillingsparate, og jeg synes, at vi alle ved fælles hjælp, har opnået at skabe et godt hjem for vores beboere og en god arbejdsplads for alle ansatte. Hvis jeg nogensinde får brug for en plejehjemsplads, vil jeg ikke betænke mig et øjeblik på at ønske, at komme her på ”Aaglimt” – så er det måske nogle af de unge, som jeg har været med til at oplære, der skal passe på mig, sluttede Anette Spanggaard inden hun ønskede til lykke med jubilæet og håbede det bedste for stedet i fremtiden.
Fra Ældrerådet
Formanden for Ældrerådet i Vesthimmerlands Kommune, Søren Byrialsen, var mødt frem for at ønske til lykke og takkede for den gode ånd man oplever, når man træder ind på Plejecenteret.
– Vi bliver altid taget godt imod og glæder os hver gang til at møde med ledelse, personale og beboerne, sagde Søren Byrialsen.
Der blev serveret vin og kransekage til beboerne og personalet, og en gruppe lærere fra Vesthimmerlands Musikskole sluttede receptionen af med populære toner. Derefter blev der serveret en lækker menu på afdelingerne, frembragt af køkkenets dygtige piger.
Plejehjemsleder Bodil Kjær Nielsen fortalte at når det bliver sommer og godt vejr, og Covid-19 forhåbentligt er overstået, vil der blive arrangeret ”Åbent Hus” for byens borgere.


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: