- Din lokale ugeavis

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

I stedet for Tivoli vil der i år blive sjove aktiviteter på pladsen.

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Efter en pause på to år, på grund af Corona-restriktioner, er Knaberkomiteen igen trukket i arbejdstøjet.
Det har komitemedlemmerne været et stykke tid, og på det seneste møde i sidste uge blev programmet sammensat - i store træk.
Som det er en tradition, bliver byfesten også i år gennemført i ugen op til Pinse, og med det helt store program lørdag og søndag.  
Normalt begynder tilrettelægning af næste års fest allerede lige efter sommerferien, men i år trak man det helt til januar, for at være sikker på, at der var en stor mulighed for at kunne gennemføre festen i år.
Så i år har komiteen haft ekstra travlt med at få nedsat en Knaberkomité.
Det regerende Knaberpar, Knaberdronning Anna Laustsen og Knaberpige Michelle Søndergaard Nielsen, indkalder til møderne, og komiteen mødes samlet eller i udvalg for at få tingene på plads og ikke mindst at få samling på alle de hjælpere, der skal til, for at få Knaberfesten til at lykkes på bedste måde.
Anna Laustsen og Michelle Søndergaard Nielsen har fået lov til at være regentpar siden den seneste fest i 2019, men står e for udskiftning, når der skal kåres et nyt regentpar i 2022.
Formanden for Knaberkomiteen, Torben Halkjær, oplyser, at man nu er ved at have de forskellige aktiviteter på plads. Der mangler blot de sidste aftaler og finpudsning af programmet.
Knaberkomiteen 2022
Knaberkomiteen for festen 2022 består, udover Knaberparret, af Torben Halkjær, Lars T. Jensen, Anne-Marie Sørensen, Hanne Ebdrup, Rosa Nørskov, Poul Pedersen, Frederikke Nielsen, Sidsel Strøm Andersen, Janne Worm, Hanne Monrad, Morten Nielsen og Lars Jensen som er kasserer.
Knaberfesten bliver den 54. i rækken. Hvis ikke der havde været aflysninger de seneste to år, havde man kunnet fejre den 56. Knaberfest, som siden starten i 1967 har været holdt hvert år.
Det første programpunkt er Knaberbanko, hvortil byens og egnens firmaer og butikker sponserer  gaver, og ugen efter bliver der, i samarbejde med Aalestrup Menighedsråd arrangeret koncert i kirken, hvor også i år medvirker kirkens dygtige voksenkor.
Og så kommer det til at gå slag i slag i Pinseugen med bl. a. fodbold, cykelløb og Knaberløb. Den tidligere Knaberkonge Ejner Noe vil igen i år arrangere en byvandring, som indtil videre er en hemmelighed, men et er sikkert, han skal nok finde på noget helt specielt og interessant til turen for de ”glade vandrere”.
Fest i byen
Festen onsdag aften er ligesom tidligere, henlagt til Torvet, hvor der er grillaften, musik og meget andet.  
- Vi er rigtig glade for at ”Byen i Byen” og ”Globen” igen har givet tilsagn om at lave det festlige sambaoptog, som de har gjort mange gange tidligere. Det er et kæmpearbejde, men alle glæder sig til det festlige syn, den festlige musik og de mange glade mennesker, der deltager, siger Torben Halkjær.
Alle aktiviteter som hører Knaberfesten til, vil også blive gennemført i år, flere dog med ændringer.  
En af de store skuffelser bliver nok, at der i år ikke kommer et Tivoli på pladsen ved Aalestrup Idrætscenter.
- En misforståelse med hensyn til vores kontakt med Tivoli, gjorde at de havde lovet sig væk til anden side, og da vi nok er de ”små” i den forbindelse, var der intet at gøre, siger Torben Halkjær.
- Så gode råd var dyre, men nu er der truffet aftale om andre aktiviteter for de mindste, som forhåbentligt bliver lige så populært.
Fredag, lørdag og søndag bliver en perlerække af festlige aktiviteter for hele familien, bl. a. med grisefest, børneloppetorv, damefrokost, ponyridning og kræmmermarked på den store plads ved idrætscenteret.
Blomsteroptog
Det bliver et festligt syn, når Knaberfestens optog bevæger sig rundt i byen, søndag, 5. juni. Temaet er i år bliver ”Blomsterfest” og der er jo variation af muligheder inden for dette univers. Og hvis det bliver som det plejer, vil kreativiteten folde sig ud, og de mange indslag vil hver især være en oplevelse.
Søndag eftermiddag kåres et nyt Knaberpar. Knaberdronning Anna Laustsen og Knaberpige Michelle Søndergaard Nielsen takker af efter tre år, og et nyt par kåres af konferencier Per Bisgaard.
- Vi har været kede af, at vi ikke kunne gennemføre Knaberfesten i 2020 og 2021. Men i år er vi klar igen med et brag af en fest i Pinsen og vi glæder os til at afvikle endnu en byfest med alt, hvad der hører sig til, men også med nye indslag. Så man kan godt begynde at glæde sig, siger Torben Halkjær.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil