- Din lokale ugeavis

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

Sundhedshusets lejere åbnede dørene for alle de fremmødte ved den officielle indvielse.

AALESTRUP: Med solen i ansigterne blæste de fire hornblæsere - BLICHLEJ - til velkomst ved åbent hus arrangementet da Aalestrup Læge- og Sundhedshuset ved Testrupvej officielt blev indviet.
Mange borgere havde fundet vej til begivenheden, som blev indledt med en tale af formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard. Han udtrykte en tak til Initiativgruppen, som i mere end fire år har brugt mange timer på at få gennemført projektet. Han rettede en speciel tak til Thomas Vestergaard og Jørgen Monrad, som havde en ydet en ekstraordinær indsats. Begge har helt fra start deltaget i styregruppen nedsat af Vesthimmerlands Kommune og har lagt et stort arbejde i at styre byggepladsen, udbuds- og tilbudskontrakter og ikke mindst det svære arbejde med at skaffe finansiering til det 23 mio. kr. dyre byggeri.
Alle indlejere har helt fra start udtrykt stor tilfredshed med deres nye lokaler, og økonomien er holdt indenfor de afsatte rammer.
Formanden for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen, Vegger, ønskede fondsbestyrelsen og de fremmødte borgere til lykke med det nye læge- og sundhedshus. Asger Andersen udtrykte også tilfredshed med det samarbejde, som havde fundet sted mellem politikere, forvaltning, styregruppe og de initiativrige personer i Initiativgruppen.
- Dette byggeri er forhåbentlig kun en af flere etaper, som kan opføres her i Aalestrup, sagde udvalgsformanden.
Der vil med sikkerhed blive behov for flere sundhedstilbud tæt på borgerne, og her vil byggeriet I Aalestrup kunne være en rollemodel for andre sundhedshuse,  for eksempel i Farsø, hvor der er bevilget penge til opførelse af et lignende hus.
Tredje taler var regionsrådsformand Mads Duedahl, som var på sit første besøg i Aalestrup efter tiltrædelsen som formand for Regionsråd Nordjylland.
- Jeg er dybt imponeret over den iver, som Initiativgruppen har vist for at få dette flotte byggeri op at stå. At en enkelt borger har givet en mio. kr. til projektet er jo ganske enestående. Jeg har faktisk aldrig stødt på noget lignende i min tid som politiker, sagde Mads Duedahl.
Regionsrådsformanden delte såvel Asger Andersens som Per Bisgaards ønsker om flere sundhedstilbud tættere på borgerne – gerne placeret i sundhedshuse fordelt over hele regionen.
Sundhedsvæsenet er stærkt udfordret med fortsat mangel på læger og sygeplejersker. Befolkningstilvæksten er ikke voldsom i Nordjylland, men der er flere aldersgrupper, især +85-årige, som vil vokse kraftigt i de næste årtier og kræve flere sundhedsansatte. Vi har store forventninger til det nye universitetshospital i Gistrup, men der vil fortsat være behov for mindre sygehuse som i Hobro og Farsø, og ikke mindst sundhedshuse, som det der nu er opført i Aalestrup.
Mads Duedahl sluttede med at invitere til fortsat godt samarbejde mellem region, kommune og det nye sundhedshus i byen.
Kiggede indenfor
Bagefter var der mulighed for at kigge indenfor hos de praktiserende læger, Aalestrup Fysioterapi, Aalestrup Optik og Aalestrup Tandlægeklinik. Det  benyttede mange af de 130 fremmødte sig af, og det var tilfredse borgere, som ved selvsyn kunne konstatere, hvad de har fået for deres donationer.
Lene Hansen, Aalestrup Optik var meget tilfreds med arrangementet, og fortalte de besøgende, at hun havde haft flere kunder end forventet efter sin flytning fra Vestergade til Testrupvej. Det samme gjorde sig gældende hos tandlægeklinikken, som havde oplevet en kundetilgang ud over det sædvanlige.
Rema holdt løfte
Dagligvarebutikken Rema 1000 havde helt fra starten lovet Initiativgruppen, at de ville give røde pølser, øl og vand, når projektet var gennemført – og det løfte blev indfriet.
Knaberdronning Anna Laustsen og knaberprinsesse Michelle Søndergaard var mødt op med Knaberpølsevognen, og der blev langet bød, pølser og drikkevarer over disken til de mange fremmødte.
- Vi var ovenud tilfredse med arrangementet, og ser frem til, at vi forhåbentlig kan leve op til forventningerne om at udvide sundhedstilbuddene i byen, siger formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard efter arrangementet.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...