- Din lokale ugeavis

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

Af Thorkil Christensen
KNABERFEST: Selv om Knaberfesten i år bliver uden besøg af den traditionelle tivolipark, så bliver børnene og de unge ikke snydt. Hop Hans redder denne del af festen, og kommer til Aalestrup med hoppeborge og et stort sliktelt.
Hop Hans ankommer til festpladsen i Aalestrup fredag, 3. juni, og åbner om eftermiddagen med et stort hoppeland med otte forskellige forlystelser, som andre steder har været meget populære. Og så har Hop Hans et stort sliktelt med lækkerier for enhver smag med til Knaberfesten. Arrangørerne lover, at der ikke kommer til at mangle noget... og Hop Hans er til stede fredag, lørdag og søndag.
- Det eneste er en indtægt fra tivoliparken, men nu prøver vi andre muligheder, for formålet med festen er også at generere et overskud, der kan komme foreningslivet til gavn, siger formanden for Knaberfestkomiteen, tømrermester Torben Halkjær, Aalestrup.
Knaberfesten plejer at have besøg af en stor traditionel tivolipark, men i år kan det ikke lade sig gøre på grund af en misforståelse. Det ærgrer selvfølgelig Knaberfestkomiteen, men Hop Hans er en god erstatning, og er underholdende for børnene.
Lørdag, 4. juni bliver der også noget andet for børnene på festpladsen. Det er et såkaldt "Børneloppemarked", hvor alle der har for meget legetøj liggende på loftet, i garagen eller på værelser får mulighed for at sælge ud af det. Det kan også være dvd'ere, børnetøj m.m., og det er gratis at deltage når bare man har reserveret bord hos Rosa Nørskov, som står for den del af Knaberfesten.
Til Knaberfesten bliver der også mulighed for at børnene kan få udført ansigtsmaling. Et lille team vil tilbyde denne aktivitet til børn og barnlige sjæle lørdag 4. juni, og står klar på pladsen med det udstyr, der skal til for at give børneansigterne lidt ekstra kulør som kan gøre dagen ekstra sjov.
Knaberfestens optog søndag er også noget der optager børnene. Optoget er en gammel tradition, som betager et stort publikum langs gaderne i Aalestrup, mens indslagene ruller forbi for fuld musik. Fantasien plejer at blive sluppet løs ved optoget. Det sker også i år, hvor flere hold allerede er igang med forberedelserne, og har reserveret en lastbil eller en anden vogn, som kan køre med i optoget, hvor også rigtig mange børn forventes at være inddraget.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: