- Din lokale ugeavis

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

Af Thorkil Christensen
KNABERFEST: Selv om Knaberfesten i år bliver uden besøg af den traditionelle tivolipark, så bliver børnene og de unge ikke snydt. Hop Hans redder denne del af festen, og kommer til Aalestrup med hoppeborge og et stort sliktelt.
Hop Hans ankommer til festpladsen i Aalestrup fredag, 3. juni, og åbner om eftermiddagen med et stort hoppeland med otte forskellige forlystelser, som andre steder har været meget populære. Og så har Hop Hans et stort sliktelt med lækkerier for enhver smag med til Knaberfesten. Arrangørerne lover, at der ikke kommer til at mangle noget... og Hop Hans er til stede fredag, lørdag og søndag.
- Det eneste er en indtægt fra tivoliparken, men nu prøver vi andre muligheder, for formålet med festen er også at generere et overskud, der kan komme foreningslivet til gavn, siger formanden for Knaberfestkomiteen, tømrermester Torben Halkjær, Aalestrup.
Knaberfesten plejer at have besøg af en stor traditionel tivolipark, men i år kan det ikke lade sig gøre på grund af en misforståelse. Det ærgrer selvfølgelig Knaberfestkomiteen, men Hop Hans er en god erstatning, og er underholdende for børnene.
Lørdag, 4. juni bliver der også noget andet for børnene på festpladsen. Det er et såkaldt "Børneloppemarked", hvor alle der har for meget legetøj liggende på loftet, i garagen eller på værelser får mulighed for at sælge ud af det. Det kan også være dvd'ere, børnetøj m.m., og det er gratis at deltage når bare man har reserveret bord hos Rosa Nørskov, som står for den del af Knaberfesten.
Til Knaberfesten bliver der også mulighed for at børnene kan få udført ansigtsmaling. Et lille team vil tilbyde denne aktivitet til børn og barnlige sjæle lørdag 4. juni, og står klar på pladsen med det udstyr, der skal til for at give børneansigterne lidt ekstra kulør som kan gøre dagen ekstra sjov.
Knaberfestens optog søndag er også noget der optager børnene. Optoget er en gammel tradition, som betager et stort publikum langs gaderne i Aalestrup, mens indslagene ruller forbi for fuld musik. Fantasien plejer at blive sluppet løs ved optoget. Det sker også i år, hvor flere hold allerede er igang med forberedelserne, og har reserveret en lastbil eller en anden vogn, som kan køre med i optoget, hvor også rigtig mange børn forventes at være inddraget.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...