- Din lokale ugeavis

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

Af Thorkil Christensen
KNABERFEST: Selv om Knaberfesten i år bliver uden besøg af den traditionelle tivolipark, så bliver børnene og de unge ikke snydt. Hop Hans redder denne del af festen, og kommer til Aalestrup med hoppeborge og et stort sliktelt.
Hop Hans ankommer til festpladsen i Aalestrup fredag, 3. juni, og åbner om eftermiddagen med et stort hoppeland med otte forskellige forlystelser, som andre steder har været meget populære. Og så har Hop Hans et stort sliktelt med lækkerier for enhver smag med til Knaberfesten. Arrangørerne lover, at der ikke kommer til at mangle noget... og Hop Hans er til stede fredag, lørdag og søndag.
- Det eneste er en indtægt fra tivoliparken, men nu prøver vi andre muligheder, for formålet med festen er også at generere et overskud, der kan komme foreningslivet til gavn, siger formanden for Knaberfestkomiteen, tømrermester Torben Halkjær, Aalestrup.
Knaberfesten plejer at have besøg af en stor traditionel tivolipark, men i år kan det ikke lade sig gøre på grund af en misforståelse. Det ærgrer selvfølgelig Knaberfestkomiteen, men Hop Hans er en god erstatning, og er underholdende for børnene.
Lørdag, 4. juni bliver der også noget andet for børnene på festpladsen. Det er et såkaldt "Børneloppemarked", hvor alle der har for meget legetøj liggende på loftet, i garagen eller på værelser får mulighed for at sælge ud af det. Det kan også være dvd'ere, børnetøj m.m., og det er gratis at deltage når bare man har reserveret bord hos Rosa Nørskov, som står for den del af Knaberfesten.
Til Knaberfesten bliver der også mulighed for at børnene kan få udført ansigtsmaling. Et lille team vil tilbyde denne aktivitet til børn og barnlige sjæle lørdag 4. juni, og står klar på pladsen med det udstyr, der skal til for at give børneansigterne lidt ekstra kulør som kan gøre dagen ekstra sjov.
Knaberfestens optog søndag er også noget der optager børnene. Optoget er en gammel tradition, som betager et stort publikum langs gaderne i Aalestrup, mens indslagene ruller forbi for fuld musik. Fantasien plejer at blive sluppet løs ved optoget. Det sker også i år, hvor flere hold allerede er igang med forberedelserne, og har reserveret en lastbil eller en anden vogn, som kan køre med i optoget, hvor også rigtig mange børn forventes at være inddraget.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil