- Din lokale ugeavis

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil Christensen
AALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af deltagerne, som udtrykker tilfredshed med selve arrangementet, aktiviteterne - og med vejret. Der er også tilfredshed at spore hos Knaberkomiteens formand, tømrermester Torben Halkjær:
- Vi var heldige med vejret - solskin når vi skulle være ude, og knap så varmt når vi skulle være inde. Og der har da også været pænt besøg til Knaberfestens aktiviteter ugen igennem, siger Torben Halkjær, som sammen med den øvrige Knaberkomite og et stort antal hjælpere blev kastet hovedkuls ud i opgaven med at arrangere festen, da Corona-restriktionerne blev ophævet.
Det blev en Knaberfest uden tivoli, men med et hoppeland, hvor børnene morede sig mens forældrene kunne følge med fra sidelinjen få meter derfra. Det blev bedre end nogle havde forventet. Aalestrup Brandvæsen viste ogvså hvad de formår med brand og redning. En person i et køretøj blev skåret fri af redningsfolkene, det var muligt at slukke ild med vand og børnene forsøgte sig som røgdykkere. Det hele blev kommenteret og gav god indsigt i stationens arbejde.
Sportsbegivenhederne ved festen, gade- og firmafodbold havde rekorddeltagelse, og Knabercykelløbet med ruter fra idrætscenteret og ud til oplandsbyerne og retur samlede 60 deltagere. Knaberløbet med start fra St. Torv trak 300 løbere, og bagefter var der sammenkomst med spisning i det fine vejr. Heste og kræmmermarkedet blev også gennemført, men hovedsagelig med kræmmere, og på den tidligere dyrskueplads havde Aalestrup Classic Car og MC Klub  træf og udstilling med meget stor deltagelse af gamle køretøjer. Der var desuden hesteshow, ringridningskonkurrence og krocketturnering, som altsammen blev vellykket.
Kåringen af det nye Knaberpar var også begunstiget af godt vejr - og et meget stort publikum havde fundet vej til festpladsen  for at overvære begivenheden, der blev styret af konferencier Per Bisgaard.
Det er 55 år siden første Knaberfest blev afviklet. I de senere år har man indledt med bankospil i hallen og en koncert i Aalestrup Kirke. Også her var der god tilslutning i år. Det samme var tilfældet søndag eftermiddag med et flot vognoptog gennem byens gader og med blomster som tema.
Det økonomiske resultat af anstrengelserne er ikke gjort op endnu. Selv om der har været ekstra udgifter i år og manglende indtægter fra tivoliparken, så er der en tro på, at resultatet bliver godt. Knaberfestens overskud deles ud til ungdomsarbejde i Aalestrup og omegn.


onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...