- Din lokale ugeavis

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil Christensen
AALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af deltagerne, som udtrykker tilfredshed med selve arrangementet, aktiviteterne - og med vejret. Der er også tilfredshed at spore hos Knaberkomiteens formand, tømrermester Torben Halkjær:
- Vi var heldige med vejret - solskin når vi skulle være ude, og knap så varmt når vi skulle være inde. Og der har da også været pænt besøg til Knaberfestens aktiviteter ugen igennem, siger Torben Halkjær, som sammen med den øvrige Knaberkomite og et stort antal hjælpere blev kastet hovedkuls ud i opgaven med at arrangere festen, da Corona-restriktionerne blev ophævet.
Det blev en Knaberfest uden tivoli, men med et hoppeland, hvor børnene morede sig mens forældrene kunne følge med fra sidelinjen få meter derfra. Det blev bedre end nogle havde forventet. Aalestrup Brandvæsen viste ogvså hvad de formår med brand og redning. En person i et køretøj blev skåret fri af redningsfolkene, det var muligt at slukke ild med vand og børnene forsøgte sig som røgdykkere. Det hele blev kommenteret og gav god indsigt i stationens arbejde.
Sportsbegivenhederne ved festen, gade- og firmafodbold havde rekorddeltagelse, og Knabercykelløbet med ruter fra idrætscenteret og ud til oplandsbyerne og retur samlede 60 deltagere. Knaberløbet med start fra St. Torv trak 300 løbere, og bagefter var der sammenkomst med spisning i det fine vejr. Heste og kræmmermarkedet blev også gennemført, men hovedsagelig med kræmmere, og på den tidligere dyrskueplads havde Aalestrup Classic Car og MC Klub  træf og udstilling med meget stor deltagelse af gamle køretøjer. Der var desuden hesteshow, ringridningskonkurrence og krocketturnering, som altsammen blev vellykket.
Kåringen af det nye Knaberpar var også begunstiget af godt vejr - og et meget stort publikum havde fundet vej til festpladsen  for at overvære begivenheden, der blev styret af konferencier Per Bisgaard.
Det er 55 år siden første Knaberfest blev afviklet. I de senere år har man indledt med bankospil i hallen og en koncert i Aalestrup Kirke. Også her var der god tilslutning i år. Det samme var tilfældet søndag eftermiddag med et flot vognoptog gennem byens gader og med blomster som tema.
Det økonomiske resultat af anstrengelserne er ikke gjort op endnu. Selv om der har været ekstra udgifter i år og manglende indtægter fra tivoliparken, så er der en tro på, at resultatet bliver godt. Knaberfestens overskud deles ud til ungdomsarbejde i Aalestrup og omegn.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...