- Din lokale ugeavis

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

ULBJERG: Hvor tit får man lige lov til at løbe over gamle biler, kravle gennem et smadderkage-hus for til sidst at svømme i en stor muddercontainer?
Svaret er nok ikke så tit, men det fik børnene lov til i Ulbjerg lørdag.
Børneløbet Mudderkidz blev holdt for ottende gang på den tidligere campingplads ved Ulbjerg med mere end 200 friske børn i alderen 6-14 år, der helt af egen fri vilje havde valgt at deltage i løbet, der udfordrede dem på mange måder – og med masser af mudder.
Over 200 rene børn var med på ruten i det naturskønne område ved den gamle campingplads ved Ulbjerg og ned til Limfjorden, hvor børnene halvvejs på ruten skulle løbe ud i fjorden, kravle over flere pontoner til en badevogn og rutsje ned i Limfjorden, inden turen fortsatte tilbage mod målområdet igen.
Forinden havde børnene bl. a. kravlet over biler, rullet sig i mudder, kravlet over a-pyramider, løbet gennem labyrinter, kravlet gennem "smadderkage-huset" og forceret mange andre forhindringer.
Mudder fra top til tå
På vejen tilbage efter dukkerten i Limfjorden blev der kravlet op af en skråning med pressenning indsmurt i madolie, forceret kæmpe-lokummer, kravlet gennem net, løbet op og ned "offpist" i terrænet og rutsjet ned ad glat presenning, mens man fik et ordentligt skyl af brandslangen fra en flot veteranbrandbil, for til sidst at ende i den store muddercontainer, som absolut var børnenes favorit-forhindring med garanti for masser af mudder fra top til tå, inden de møgbeskidte og storsmilende krydsede målstregen og fik overrakt en velfortjent mudderkidz-medalje.
- Det er så fantastisk at se glæden i børnenes ansigter, når de krydser målstregen fuldstændige mudrede fra top til tå. Jeg kender mange af børnene, og de vil så gerne give et stort kram, når de løber over målstregen, griner Christina Nielsen-Grøn, der er frivillig hjælper til arrangementet bl.a. deler medaljer ud, når deltagerne kommer i mål.
I målområdet fik de et velfortjent brusebad samt en klistret mudderkage og sodavand.
- Vi har haft en særdeles vellykket og fantastisk dag – trods det kæmpe regnskyl, der kom lige efter de 6-9 årige var blevet sendt afsted på ruten, og som desværre gjorde, at vi ikke turde sende dem ud i Limfjorden. Det klarede dog hurtigt op igen med masser af sol og skønne temperaturer, som gjorde at både børn og tilskuere hurtigt blev tørre igen, og da den næste gruppe skulle sendes afsted, kunne de heldigvis sendes i fjorden til stor jubel fra mange af den gruppe børn, siger formanden for Ulbjerg Gymnastikforening, Christina Ambrosius.
Satser på 2023
At børnene elsker Mudderkidz var en snak med en 9-årig fra Viborg et godt bevis på.
- Inden starten på det første løb talte jeg med en pige fra Viborg, der havde glædet sig så meget til dette løb, at hun faktisk havde valgt at fejre ni-års fødselsdag herude, og at hun havde taget sine fødselsdagsgæster med, hvilket jo var helt fantastisk, siger Christina Ambrosius.
Hun håber på, at Ulbjerg Gymnastikforening kan holde løbet for niende gang næste år.
Det kræver mange frivillige, men Ulbjerg-borgerne er gode til at bakke op.
- Et så stort arrangement som Mudderkidz kræver en hel del frivillige hjælpere, og i Ulbjerg Gymnastikforening er vi utrolig glade for at man i Ulbjerg er gode til at hjælpe hinanden og løfte i fælles flok. Alt fra uddeling af flyers og plakater, baneopsætning, udtænkning af nye forhindringer, sponsorer, hjælpere på ruten, kagebagning, madlavning til alle hjælperne og  oprydning.  Vi satser på et løb næste år, siger Christian Ambrosius.


onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...