- Din lokale ugeavis

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

ULBJERG: Hvor tit får man lige lov til at løbe over gamle biler, kravle gennem et smadderkage-hus for til sidst at svømme i en stor muddercontainer?
Svaret er nok ikke så tit, men det fik børnene lov til i Ulbjerg lørdag.
Børneløbet Mudderkidz blev holdt for ottende gang på den tidligere campingplads ved Ulbjerg med mere end 200 friske børn i alderen 6-14 år, der helt af egen fri vilje havde valgt at deltage i løbet, der udfordrede dem på mange måder – og med masser af mudder.
Over 200 rene børn var med på ruten i det naturskønne område ved den gamle campingplads ved Ulbjerg og ned til Limfjorden, hvor børnene halvvejs på ruten skulle løbe ud i fjorden, kravle over flere pontoner til en badevogn og rutsje ned i Limfjorden, inden turen fortsatte tilbage mod målområdet igen.
Forinden havde børnene bl. a. kravlet over biler, rullet sig i mudder, kravlet over a-pyramider, løbet gennem labyrinter, kravlet gennem "smadderkage-huset" og forceret mange andre forhindringer.
Mudder fra top til tå
På vejen tilbage efter dukkerten i Limfjorden blev der kravlet op af en skråning med pressenning indsmurt i madolie, forceret kæmpe-lokummer, kravlet gennem net, løbet op og ned "offpist" i terrænet og rutsjet ned ad glat presenning, mens man fik et ordentligt skyl af brandslangen fra en flot veteranbrandbil, for til sidst at ende i den store muddercontainer, som absolut var børnenes favorit-forhindring med garanti for masser af mudder fra top til tå, inden de møgbeskidte og storsmilende krydsede målstregen og fik overrakt en velfortjent mudderkidz-medalje.
- Det er så fantastisk at se glæden i børnenes ansigter, når de krydser målstregen fuldstændige mudrede fra top til tå. Jeg kender mange af børnene, og de vil så gerne give et stort kram, når de løber over målstregen, griner Christina Nielsen-Grøn, der er frivillig hjælper til arrangementet bl.a. deler medaljer ud, når deltagerne kommer i mål.
I målområdet fik de et velfortjent brusebad samt en klistret mudderkage og sodavand.
- Vi har haft en særdeles vellykket og fantastisk dag – trods det kæmpe regnskyl, der kom lige efter de 6-9 årige var blevet sendt afsted på ruten, og som desværre gjorde, at vi ikke turde sende dem ud i Limfjorden. Det klarede dog hurtigt op igen med masser af sol og skønne temperaturer, som gjorde at både børn og tilskuere hurtigt blev tørre igen, og da den næste gruppe skulle sendes afsted, kunne de heldigvis sendes i fjorden til stor jubel fra mange af den gruppe børn, siger formanden for Ulbjerg Gymnastikforening, Christina Ambrosius.
Satser på 2023
At børnene elsker Mudderkidz var en snak med en 9-årig fra Viborg et godt bevis på.
- Inden starten på det første løb talte jeg med en pige fra Viborg, der havde glædet sig så meget til dette løb, at hun faktisk havde valgt at fejre ni-års fødselsdag herude, og at hun havde taget sine fødselsdagsgæster med, hvilket jo var helt fantastisk, siger Christina Ambrosius.
Hun håber på, at Ulbjerg Gymnastikforening kan holde løbet for niende gang næste år.
Det kræver mange frivillige, men Ulbjerg-borgerne er gode til at bakke op.
- Et så stort arrangement som Mudderkidz kræver en hel del frivillige hjælpere, og i Ulbjerg Gymnastikforening er vi utrolig glade for at man i Ulbjerg er gode til at hjælpe hinanden og løfte i fælles flok. Alt fra uddeling af flyers og plakater, baneopsætning, udtænkning af nye forhindringer, sponsorer, hjælpere på ruten, kagebagning, madlavning til alle hjælperne og  oprydning.  Vi satser på et løb næste år, siger Christian Ambrosius.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...