- Din lokale ugeavis

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

Formanden for Gedeskægskomiteen, Majken Holm Pedersen, med byens vartegn "stolen" og Klods Hans på geden i baggrunden. På lørdag bliver der Gedeskægsfest igen efter et par år med Corona-restriktioner.

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted sig til, at der igen bliver Gedeskægsfest. Det sker på lørdag - takket være en lille gruppe af frivillige ildsjæle, som efter et par festfrie år på grund af Corona-restriktioner er klar med et program for dagen - et program med aktiviteter for børn og voksne.
Gedsted er bl. a. kendt for fællesskab, stoleproduktion - og Gedeskægsfest. Festen får også tidligere Gedsted-borgere til at "vende hjem" for at mødes med familie, venner og bekendte i anlægget og i hallen. Lørdag aften er der arrangeret en stor fest med spisning og musik, hvortil der ventes mange deltagere, men allerede fra om formiddagen lægges op til hygge for hele familien.
- I år er vi kun tre personer i Gedeskægskomiteen. Siden den seneste fest i 2019 er nogle rejst fra byen og andre har ønsket at træde ud af komiteen. Det er ingen hemmelighed, at vi har manglet hænder, og at vi ikke har haft samme tid til forberedelse af byfesten som tidligere år, siger Majken Holm Pedersen, der er formand for komiteen.
Det er første gang i mere end 50 år, at Gedeskægsfesten "koges" ned til kun een dag. Til gengæld er der lagt et program for denne dag, hvor alle kan være med.
Medlemmerne af Gedeskægskomiteen er lidt usikre på indtægterne fordi aktiviteterne er skåret ned i forhold til tidligere, hvor der blev festet i en hel uge, og hvor Gedeskægsrevy og optog i byens gader var et par af højdepunkterne. Revy og optog bliver der ikke i år, men Majken Holm Pedersen forventer at foreningerne fremover vil stille med frivillige til de forskellige aktiviteter og at festen på den måde kan komme op i gear igen.
- Formålet med Gedeskægsfesten er også at kunne levere et pænt økonomisk overskud til arbejdet i foreningerne i Gedsted, og så må de stille med frivillige til planlægning og gennemførelse af festen, understreger Majken Holm Pedersen, som sammen med de to øvrige i komiteen har mødt stor velvilje og forståelse hos Gedsted Hallen og hos en række sponsorer blandt de forretningsdrivende i byen.
Der er indgået sponsoraftaler, der understøtter aktiviteterne og er med til at sikre økonomien.
Nye muligheder
Når man taler med borgerne i Gedsted skinner det igennem at de gerne vil, at der bliver Gedeskægsfest igen som de kender den fra tidligere. I år stod valget mellem en Gedeskægsfest af een dags varighed - eller ingen fest. Majken Holm Sørensen glæder sig over at sponsorerne har bidraget flot, og at der trods alt bliver en byfest.
- Fremover bliver Gedeskægsfesten sandsynligvis noet andet end  end i år - måske med en lille komite i spidsen og et større træk på frivillige fra foreningerne, som får del i overskuddet. Den kombination giver muligheder for at udvikle Gedeskægsfesten, siger Majken Holm Pedersen.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...