- Din lokale ugeavis

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

Samme antal henvendelser i første halvdel af 2022 som i hele 2021 betyder fortsat lange ventetider, når borgerne bestiller tid til Borgerservice. Men det begynder at ebbe ud.

Af Ture Damtoft
VESTHIMMERLAND: De lange køer til Borgerservice i Vesthimmerlands Kommune vil blive indre, men der går en måned eller to endnu, inden man er tilbage til 2021 tilstande.
Hjælp til oprettelse af Mit-ID og Nem-ID, udstedelse af nye pas og kørekort og hjælp til ukrainske flygtninge er de tre hovedårsager til  lange ventetider på at få en tid i enten Aars eller Løgstør.
I  2021 var der 14.222 henvendelser fra borgere i Vesthimmerland.
De første seks måneder af 2022 har personalet - der blev udvidet med tre vikarer for at klare opgaverne - behandlet 13.911 henvendelser i Aars.
Dertil kommer 3.635 henvendelser om fornyelse af pas eller kørekort i Løgstør, hvor åbningstiden har været udvidet med omkring 20 timer ugentligt.
- Vi er pressede, men gør det bedste vi kan. Vi har haft tre fuldtidsansatte til at hjælpe med Mit-ID de seneste måneder. Jeg kan ikke sige præcis, hvor mange vi håndterer om dagen. For fuld Mit-ID hjælp fra start til slut har vi afsat 20 minutter. Det kan være lidt for kort tid i nogle tilfælde, men i begyndelsen havde vi afsat 30 minutter og det var ofte for lang tid. Så vi har tilpasset behandlingstiden for at hjælpe flest mulige, og naturligvis stopper vi ikke efter 20 minutter, men hjælper borgeren hele vejen, siger afdelingsleder Lilli Vestergaard.
Hjælp til Mit-ID tegner sig for  5635 henvendelser. Det dækker over alt fra at få opdateret Nem-ID for at komme på Mit-ID, at oprette Mit-ID eller bagefter at få hjælp til at låse op for det, fordi borgeren har glemt kodeordet.
Mange skulle også have nyt pas. Helt nøjagtigt 3459 i Aars og 2703 i Løgstør.
Langt de fleste på grund af Corona.
- Den største del er fordi folk skal ud og rejse igen. Vi har ikke haft mange henvendelser de seneste to år, så nu skal mange have nyt pas. Der er lang ventetid lige nu, men den begynder at blive kortere. For nogle uger siden kunne vi få over 50 nye pas til afhentning om dagen, mandag fik vi ni, og vi kommer nok snart ned på det normale niveau på en to-tre stykker om dagen, anslår Lilli Vestergaard.
Det store antal henvendelser fra ukrainske flygtninge var kun i en kort periode, og langt de fleste har fået deres nye pas, eller fået hjælp til skiftet til Mit-ID.
Derfor forventer Lilli Vestergaard normale ventetider om et par måneder.
- Vi skulle gerne have alle igennem til Mit-ID inden 31. oktober. Det er kravet fra Digitaliseringsstyrelsen, og denne dato lukker bankerne helt for Nem-ID. Men det skal vi også nok nå. Vi kan se, at antallet af henvendelser om Mit-ID begynder at falde, siger hun.
Første ledige tid til hjælp med Mit-ID er tirsdag, 13. september. Herefter er der til gengæld mange tider, fordi langt de fleste enten har fået hjælp eller har booket en tid.
Og står man med et ugyldigt kørekort eller har fået det stjålet, er der akut hjælp at hente.
- I den slags akutte situationer finder vi en tid hurtigt, men det bedste borgerne kan gøre for sig selv er at være i god tid. Så skal vi nok hjælpe, og om et par måneder skal man forhåbentlig ikke vente i mere end nogle få dage på at få en tid, siger Lilli Vestergaard.onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 07. september 2022

Nyt slagteri er igang

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Europas mest moderne kreaturslagteri, Himmerlandskød A/S, ved...

onsdag 07. september 2022

Den gamle Aalestrup Skole er nu i nye klæ'r

Bygge- og renoveringsprojekt til 33 mio. kr. er afsluttet

onsdag 31. august 2022

Østhallen i Simested udvider med multibane

Bestyrelsen håber at kunne fortsætte udviklingen

onsdag 31. august 2022

40 år i Vesterbølle med økolandbrug og butik

Eva Bjerrum lægger op til økologisk høstdag 4. september

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...