- Din lokale ugeavis

onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

AALESTRUP: Lions Club Aalestrup kan i år fejre 50 års jubilæum. Det sker ved en indbudt reception i Aalestrup Idrætscenter, hvor der bliver uddelt økonomiske donationer til ungdomsarbejde samt kulturelle, sociale og humanitære aktiviteter i den tidligere. Aalestrup Kommune.
Lions Club Aalestrup er een af 45.000 klubber i mere end 200 lande. I Danmark blev den første klub etableret i København i 1950, og i dag er der 305 klubber i hele landet med  5850 medlemmer.
I Aalestrup gik man for 50 år siden sammen med Gedsted om  at oprette af klubben. Det skete på opfordring fra Lions Club Løgstør, og det lykkedes at få 20 af kommunens borgere gjort interesseret i Lions’ tankegang og idegrundlag. Charterbrevet blev underskrevet 15. april 1972 i overværelse af indbudte gæster og embedsmænd fra Lions.
Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted.
For at kunne yde humanitær hjælp, er det nødvendig med et økonomisk grundlag. Det skaffer man ved frivilligt arbejde og godt sammenhold i klubben. I 1973-74 blev der f. eks. opført et sommerhus med salg for øje. Det var et stort projekt, som gik så godt, at man i 1975 tog fat på opførelsen af et hus mere. Det gik dog knap så godt, men det gik, og der kom penge i aktivitetskassen.
Et årligt bankospil i samarbejde med den berømte ”Banko Carl” blev afviklet i Aalestrup i flere år.  Spillet kunne samle 800 deltagere og var et festligt og folkeligt arrangement, der gav et pænt tilskud til aktivitetskassen, hvilket ikke mindst skyldes den store goodwill som klubben altid har mødt hos det lokale handels- og erhvervsliv.
En omfattende og indtægtsgivende aktivitet er julebelysningen i Aalestrup, som begyndte allerede i klubbens første år, hvor en aftale om binding af granguirlander til ophængning tværs over Vestergade, Borgergade og Aagade blev indgået med handelslivet. Aftalen eksisterer stadig og er god for alle parter.
Opgaven er blevet tilpasset tiden og modernisering af gaderne i 1991 og igen i 2021.
I 1978 enedes klubben i Aalestrup med 10 andre klubber om at udgive bogen ”Barn af Himmerland”. Det blev en så stor succes, at bog nummer 22 udkommer i år. Alle bøger har skæppet godt i klubbernes aktivitetskasser - også i Aalestrup.
De sidste 10 år har klubben ligeledes tjent godt ved arbejde hos Brovejens Frugtplantage med udtynding og plukning af æbler, pærer og blommer.
Alle penge i aktivitetskassen går ubeskåret til humanitære og sociale formål lokalt og internationalt. Hvert år sendes et ungt menneske på en international ungdomslejr, fortrinsvis i Europa. I år gik turen til Portugal for en ung pige. Det er klubmedlemmernes indtryk, at alle udsendte har haft både glæde og gavn af opholdet i det fremmede.
I 2022 har der været ungdomslejr på Klank Efterskole for 35 unge fra 15 forskellige lande i Europa. Klubben yder donationer til mange forskellige formål - senest et større beløb til opførelsen af det nye Sundhedshus i Aalestrup.
Lions Club Aalestrup arrangerede i mange Sct. Hans-fest i Den jyske Rosenpark. På trods af det lunefulde sommervejr har publikum altid bakket flot op om Sct. hans-festen, men  på grund af brandsikkerhedsregler i forhold til den stråtækte pavillon, måtte arrangementet ophøre..
I jubilæumsåret er der 20 medlemmer. Man vil gerne være 24-25 og hører gerne fra personer som kunne tænke sig at være med i fællesskabet.
- Vi gør meget ud af sammenholdet. Vi tager på virksomhedsbesøg og holder fester, hvor vores ledsager også deltager, siger klubbens præsident, Henning Als, Simested.torsdag 06. oktober 2022

Minimalisme og sparetips fra Aalestrup-forfatter

RETTELSE: Datoen i Vesthimmerlands Avis artiklen er forkert. Foredraget holdes tirsdag 11. oktober.

onsdag 05. oktober 2022

Comeback for Knaberrevyen

AALESTRUP: Efter to år uden revy var forventningerne til årets Knaberrevy i Aalestrup skruet i...

onsdag 05. oktober 2022

Akutbilen indviet i Aalestrup

Kørte fire udrykninger allerede lørdag

onsdag 28. september 2022

Julemesse i Aalestrup er igen blevet aflyst

Men Aalestrup Handel & Erhverv satser på Halloween

onsdag 28. september 2022

Kringlefest i Ulbjerg gav et flot overskud

ULBJERG: To års Corona-nedlukning lagde ikke en dæmper på festglæden i Ulbjerg og det medførte, at...

onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: