- Din lokale ugeavis

onsdag 07. september 2022

Den gamle Aalestrup Skole er nu i nye klæ'r

Bygge- og renoveringsprojekt til 33 mio. kr. er afsluttet

Af Thorkil Christensen
AALESTRUP: Efter flere år med håndværkere fremstår Aalestrup Skole nu opdateret og i helt nye klæ'r. Og at elever og personale er glade for resultatet fremgik tydeligt ved skolens åbent hus i fredags. Her var der lejlighed til at høre om og se det færdige resultat af arkitektens og håndværkernes anstrengelser.
- Vi er så glade for det, men vi har erfaret, at det er ca. dobbelt så dyrt at renovere end at bygge nyt, sagde skoleleder Jesper Poulsen da han fortalte om byggeprocessen, der har stået på fra 2019 til 2022.
Det hele begyndte i 2018 da byrådet i Vesthimmerlands Kommune afsatte en halv million kr. til at undersøge grundlaget for renovering og nybyggeri. Året efter blev der afsat 33 mio. kr. til opgaven, som nu er løst i en totalentreprise med murer- og entreprenørfirmaet NCO Byg A/S i front.
Arbejdet blev udført i to etaper. Først blev en række  faglokaler, lærerværelse og lokaler til lærerforberedelse i den røde skolebygning fra 1954 klargjort. Anden etape var nedrivning af "den grå fløj" ud mod Skolevænget, og opførelse af en ny og moderne skolebygning med klasselokaler i stedet.
Hertil kommer, at Aalestrup Skole for egne midler har fået etableret en multibane, en pavillon til udeundervisning bag ved "Kvisten", ny asfalt i skolegården, og et skater og løbehjulsområde.
- Og vi har været heldige energimæssigt, for straks efter færdiggørelsen begyndte priserne på el og varme at stige, sagde Jesper Poulsen.
Det var da også lyse og venlige opholds- og undervisningslokaler som de knap 100 deltagere i fredagens åbent hus-arrangement blev præsenteret for. I klasselokalerne er der taget hensyn til elever, der skal have mulighed for at koncentrere sig. De kan gå ind i en "telefonboks" for at løse en opgave i fred og ro, eller søge hen til et afskærmet område. Hertil kommer rum til gruppeundervisning, og lokaler hvor to lærere er tænkt ind i undervisningen.
Lindetræet bevares
I skolegården har det været en hård kamp, at få lov til at beholde Aalestrup Skoles gamle lindetræ. Det er nu afskærmet med en bænk omkring stammen, men der skulle også være plads til at et redningskøretøj kan   komme ind og ud. Desuden er træet ikke helt "rask", og det bliver nødvendig med en professionel styning, hvilket sker i efterårsferien.
- Men træet bevares, og gartneren har lovet at det bliver pænt igen, sagde Jesper Poulsen.
I forbindelse med sin velkomst kom skolelederen lidt ind på skolens historie. Af et avisudklip fra 1954  fremgår, at opførelsen af skolen dengang kostede 1.145.720 kr., heraf 790.000 kr. for selve skolebygningen, 57.000 kr. for en inspektørbolig (som aldrig blev opført), 283.000 kr. for gymnastiksalen og 15.000 kr. til kloakering. Med de anvendte 33 mio. kr. til renovering og nybyggeri er det andre priser der er tale om dag.
Skolens åbent hus foregik i smukt solskinsvejr, og efter rundgangen i lokalerne, og et kig hen i udeskolen, havde serviceleder Lars Høgh Hansen sørget for kaffe og kage til alle i skolegården.


torsdag 06. oktober 2022

Minimalisme og sparetips fra Aalestrup-forfatter

RETTELSE: Datoen i Vesthimmerlands Avis artiklen er forkert. Foredraget holdes tirsdag 11. oktober.

onsdag 05. oktober 2022

Comeback for Knaberrevyen

AALESTRUP: Efter to år uden revy var forventningerne til årets Knaberrevy i Aalestrup skruet i...

onsdag 05. oktober 2022

Akutbilen indviet i Aalestrup

Kørte fire udrykninger allerede lørdag

onsdag 28. september 2022

Julemesse i Aalestrup er igen blevet aflyst

Men Aalestrup Handel & Erhverv satser på Halloween

onsdag 28. september 2022

Kringlefest i Ulbjerg gav et flot overskud

ULBJERG: To års Corona-nedlukning lagde ikke en dæmper på festglæden i Ulbjerg og det medførte, at...

onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: