- Din lokale ugeavis

onsdag 05. oktober 2022

Comeback for Knaberrevyen

AALESTRUP: Efter to år uden revy var forventningerne til årets Knaberrevy i Aalestrup skruet i vejret, og de blev indfriet, da revyholdet i sidste uge, tre aftener i træk, trak fuldt hus på Knaberscenen.
Historien om knaberrevyerne går helt tilbage til 1970erne, hvor der under festugen blev spillet i festteltet ved Aalestrup Idrætscenter. Senere blev forestillingerne flyttet ind i hallen, og da Aalestrup Skole fik en tilbygning blev revyforestillingerne spillet på den store scene i fællesrummet, hvor amatørskuespillerne fik mere plads at boltre sig på. Med opførelsen og indvielsen af Knaberscenen i 2001 har revyen siden haft sin faste plads her, hvor der kan være 175 tilskuere.
Instruktør Lisa Bjørn har i flere år styret løjerne på scenen, hvor lokale borgere,  Ejner Noe, Vagn Reitz, Trine Nielsen, Poul Hjul Andersen og Janne Worm, i år havde skrevet de sjove og afslørende tekster om dagliglivet i Aalestrup. 34 numre var på programmet, så det blev nødvendigt med en lille pause, hvor gæsterne kunne strække ben og nyde en forfriskning i baren.
Nogen rød tråd var der ikke i forestillingen, men der blev til gengæld skudt med spredehagl, så flere af byens forretninger, institutioner og indbyggere kunne føle sig "ramt". De lokale politikere gik heller ikke ram forbi.
Byens læge- og sundhedshus fik en kærlig hilsen, hvor man berettede om  lange ventetider for at få en konsultationstid. Publikum kunne overvære en skole/hjem-samtale, hvor succeskriteriet endte med at blive en forflytning af eleven til en anden skole. Rosenparkens besværligheder med at fastholde en forpagter blev også taget under kærlig behandling. Publikum blev desuden vidne til, hvor svært det er at slå sig igennem som handyman og iværksætter i numrene “Fix æ mæ Jens”.
Knaberrevyen er kendt for sine dygtige sangere og et velspillende orkester – og det blev igen i år slået fast med syvtommersøm, at instruktør Lisa Bjørn har en fantastisk musikalsk trup, som magter at synge, så man selv på de bagerste rækker kan nyde både solo- og korsang. De kvindelige skuespillere har hver og en meget smukke stemmer, og sammen er det ren Girl Power – og det gav en ekstra dimension i oplevelsen af forestillingen. Glemmes må heller ikke de mandlige sangere Claus Laursen og Poul Hjul Andersen. Førstnævnte behersker alle revyens svære momenter, men også Poul Hjul Andersens evne til at fremføre egne tekster med stor indlevelse skal nævnes.
At dømme på gæsternes reaktioner var det et succesfyldt comeback, og nu er forventningerne skruet ekstra op til Knaberreyen 2023.


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: