- Din lokale ugeavis

onsdag 26. oktober 2022

Aalestrup Handel klar til en uhyggelig Halloween

Man kan møde lokal heks og uhyggelige monstre i gaderne

Både børn og voksne er i det kreative hjørne til Halloween i Aalestrup. (Arkivfoto)

Af Hanne  Monrad
AALESTRUP: Det er en tradition, at forretningerne i Aalestrup arrangerer en festlig og spændende aften i forbindelse med Halloween.
Mange børn og barnlige sjæle ser frem til denne aften, hvor uhyggen er i højsædet. Mange møder op i midtbyen for at se, hvad der nu sker af uhyggelige ting i mørket. I hele byen er der græskarhoveder, som lyser op i mørket. Mange af byens børn har været kreative og har udhulet og udskåret flotte og måske uhyggelige græskar til at pynte i gaderne.
Halloween er en gammel amerikansk tradition som hvert år finder sted 31. oktober, men i år er det fredag, 28. oktober, at arrangementet afvikles i Aalestrup. Så kan børnene blive oppe og være med til alt det festlige og uhyggelige, der sker.
Aktiviteterne, fredag aften, foregår rundt om i hele byen.
I år får Aalestrup igen besøg af et hold uhyggelige væsener. Det er rollespilsgruppen ”Eventyrridderne” der vil indtage byen og få det til at gyse i selv den mest hærdede. I virkeligheden er det nogle rare unge mennesker, der kan lide at spille uhyggelige roller. Men mon ikke de kan være lidt skræmmende, hvis man møder dem i de mørke gader.
Ud over de uhyggelige personer vil ”Eventyrridderne”  lave et flot ildshow, som bliver afviklet på Torvet foran Knaberscenen.
Børnene kan også, ligesom tidligere år, deltage i en spændende konkurrence, hvor man kan vinde fine præmier. Præmie er der også til den mest sjove eller uhyggeligt udklædte person, som den lokale heks vil finde.  Den lokale heks har dog hvert år et stort hovedbrud med at finde vinderen, for rigtig mange børn møder op i kreative Halloween kostumer og maskeringer, så i år har hun bestemt, at alle skal have mulighed for at vinde. Så det sker med lodtrækning mellem de udklædte.
Det er som tidligere Store Torv i Aalestrup, der er omdrejningspunkt for de mange aktiviteter denne aften. Galleri Aalestrup er også stærkt involveret i løjerne.
Indenfor i galleriet kan man købe varm kaffe med nogle ”ækle” kager til. Udenfor vil Poul Spanggaard tilberede en suppe i sin sorte gryde, måske bliver det ”Blodsuppe med hvide orme” som helt sikkert vil smage rigtig godt, trods navnet, og der er mad til alle, som har lyst til et måltid, hvis man tør.
På torvet kan man også møde spejderne, der laver noget så fredsommeligt som pandekager over bål. Knaberparret Henning Als og Sille Kragelund Martinussen møder op med Knaberpølsevognen, og kommer med overraskelser.

Et nyt tiltag
I år er aktiviteterne udvidet med et nyt tiltag.
På Aalestrup Bibliotek bliver der også uhygge. Medarbejderne har lavet en spændende ”Spøgelsestunnel”, hvor man skal fange de små gemmesyge spøgelser.
- Vi har fået lavet en virkelig flot spøgelsestunnel, som vi glæder os til at vise frem. Vi håber, at se en masse seje, glade og måske endda uhyggelige børn, denne aften, siger bibliotekar Nicole Knøs Christensen, der er en af ”bagkvinderne” bag bibliotekets Halloween-aktiviteter. Spøgelsestunnelen er især for børn i alderen syv til 12 år, men både ældre og yngre i selskab med målgruppen kan også deltage.
Så det er bare med at møde op til en festlig og uhyggelig aften i Aalestrup på fredag, 28. oktober, hvis man altså tør!


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: