- Din lokale ugeavis

torsdag 15. december 2022

Ridderkors til Doris Lauritzen i Gedsted

Af: Ture Damtoft

Hun bliver belønnet for 18 års arbejde i politik

Til indvielsen af "Den Store Stol" på torvet var Doris Lauritzen lidt mere effektiv med saksen end borgmesteren til morskab for dem begge og gæsterne.

GEDSTED: Torsdag tildeles Doris Lauritzen i Gedsted Ridderkorset for  mangeårigt engagement som medlem af byrådet i Vesthimmerlands Kommune for Socialdemokratiet.
- Det er en ære, at den socialdemokratiske gruppe har indstillet mig til Ridderkorset. Vi bruger meget af vores fritid på byrådsarbejde. Jeg har mistet både lønkroner, pension og feriepenge på at passe arbejdet, og man skal ikke gå ind i politik, medmindre man brænder for det. Derfor er Ridderkorset en dejlig anerkendelse at få, og jeg kan da sagtens finde på at tage til København og sige tak for det til majestæten, siger Doris Lauritzen.
I 18 år har hun siddet i byrådett og kæmpet for de socialdemokratiske værdier.
De bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, og der skal bakkes op om det lokale liv, ikke mindst i byer som Gedsted, hvor Doris Lauritzen har boet på Tyttebærvej siden 1975.
Hun var med til at stifte beboer- og erhvervsforeningen, og selvom der er færre butikker i Gedsted end i 1975, glæder hun sig over den byfornyelse, Vesthimmerlands Kommune har bevilget penge til, og som hun var med til at stemme igennem for Gedsted og andre byer.
- Byfornyelse er så vigtig for de små byer. Det bedste i Gedsted er nok legepladsen ved skolen og  kunstværkerne med Klods Hans, og geden på siloen. Vi mangler stadig en hytte i anlægget, hvor man kan stå i tørvejr,  holde grill-aften og hygge os, siger Doris Lauritzen.
Responstider
Heldigvis kan hun igen deltage fuldt ud efter en kræftbehandling.
Hun var sygemeldt og måtte tage orlov fra byrådet i nogle måneder, men trådte ind igen 1. november.
- Og mens jeg var sygemeldt, blev jeg holdt opdateret, så jeg kunne komme tilbage uden at skulle læse op på en masse. Det bedste i politik er samarbejdet i Socialdemokratiet og på tværs af partierne. Det værste er, når det bliver for individuelt og egoistisk, men jeg må hellere lade være med at komme med eksempler på det sidste, griner Doris Lauritzen.
Derimod giver hun gerne et eksempel på samarbejde med politikere fra andre partier.
Som med Kurt Friis fra Venstre, da de for en del år siden gik sammen om at kæmpe for lavere responstider i Gedsted og den sydlige del af Vesthimmerland.  Desværre noget der blev aktuelt for Doris Lauritzen selv, da hendes mand fik en blodprop, og der gik en halv time inden ambulancen nåede frem.
- Det tog seks timer, inden han kom til Aarhus, fordi regionerne har kassetænkning. Så han skulle til Aalborg og undersøges først, selv om  det er i Aarhus, de har kompetencerne. Jeg bliver ked af det, når systemet svigter på den måde, siger Doris Lauritzen.
Hun tog initiativ til en hjertestartergruppe, og efter en lang kamp er det lykkedes at få forbedret akutberedskabet i den sydlige del af Vesthimmerland med en akutbil i Aalestrup.
- Jeg kunne godt have tænkt mig en bedre placering i f.eks. Gedsted. Ikke fordi det lige skal være her, men akutbilen skal også dække Hvalpsund, og så havde det givet mere mening at placere den midt i området, siger Doris Lauritzen, der har fået et par ord med på vejen fra Venstre-manden:
- Jeg har kun godt at sige om Doris Lauritzen. Hun gør meget for lokalområdet, og når man laver aftaler med hende, kan man regne med, at  det er sådan det bliver. Hun har fortjent Ridderkorset, siger Kurt Friis.
En lille opsang
Selv om Doris Lauritzen modtager erkendelsen for lang tjeneste, er den 68-årige socialdemokrat slet ikke på vej til at blive mindre aktiv.  Der er nemlig meget at kæmpe for endnu.
- Vi skal bevare det lokale. I Gedsted har vi prøvet, at Brugsen og benzinstationen var lukket. Jeg køber altid ind i Gedsted, og hvis jeg skal have benzin et andet sted, fylder jeg kun på til at kunne nå til Gedsted. Det samme, når vi køber gaver. Det bliver kedelige byer, hvis alle køber over nettet, og det er alt andet lige lettere at få byttet i en butik. Bankerne skal også have en lille opsang. De tager 1000 kr. i gebyr for en forenings bankkonto. Det kan være mange penge for en lille forening, men ingenting for en bank, der tjener millioner.
Heldigvis er der en lille befolkningsfremgang i Gedsted. Fem nye lejligheder er lejet ud, og nye familier kommet til. Hvis vi arbejder for det lokale,  kan det godt lykkes, men det kræver, at vi står sammen, siger Doris Lauritzen.
Sidste ord kommer fra Doris Lauritzens formand i Socialdemokratiet Vesthimmerland, Anders Kjær Kristensen:
- Doris Lauritzen besidder de gamle socialdemokratiske værdier, hvor man tager hånd om de svage, og de brede skuldre må bære de største læs. Hun har været meget aktiv på børne- familie-, beskæftigelses- og handicapområderne. De bløde værdier fylder meget for hende.  Hun kæmper for Gedsted, og byens borgere har en god stemme i hende. Hun er  festlig, et godt menneske, og det er skønt at kende hende. Hun deltager altid aktivt og giver sin mening til kende, og jeg ønsker hende et stort til lykke med Ridderkorset, siger Anders Kjær Kristensen.
Udover Doris Lauritzen modtager Kirsten Moesgaard fra HimmerlandsListen et Ridderkors for sit mangeårige arbejde i kommunalpolitik i Vesthimmerland.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: