- Din lokale ugeavis

onsdag 21. december 2022

Knaberfesten får rigtigt tivoli igen

Af: Hanne Monrad

Knaberkomiteen har skrevet kontrakt med Mies Tivoli fra Herning

I sne og kulde mødtes Albert og Mie Svendsen med formanden for Aalestrup Handel og Erhverv, Karl W. Carlsen, og repræsentanter fra Knaberkomiteen. Fra venstre: Albert Svendsen, Torben Halkjær, Mie Svendsen, Karl W. Carlsen, Morten Nielsen og Sidsel Strøm Andersen.

AALESTRUP: Omrejsende tivoliparker er blevet en mangelvare. Knaberkomiteen i Aalestrup har de seneste år haft mange udfordringer med at få et tivoli til at komme til den årlige byfest.
Efter Corona-nedlukningen og aflysninger er det ikke blevet bedre. På nuværende tidspunkt er der kun fire tivolier i Jylland.
Sidste år var det umuligt at finde et tivoli, der kunne komme til Aalestrup i forbindelse med byfesten i maj. Knaberkomiteen fandt derfor en alternativ løsning, men mange savnede den stemning der er på pladsen med et godt gammeldags tivoli med radiobiler og kulørte telte.
Men nu er det lykkes at finde et tivoli, der er interesseret i at komme til Knaberfesten til maj i 2023.
Gennem et samarbejde mellem Knaberkomiteens formand, Torben Halkjær og formand for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl William Carlsen, er der indgået aftale med Mies Tivoli fra Herning. Forleden mødtes de to formænd og medlemmer af Knaberkomiteen med Mie og Albert Svendsen på pladsen ved Aalestrup Idrætscenter.
Og der blev skrevet en kontrakt, så fra 2023 er der igen et godt gammeldags tivoli til Knaberfesten.
Mies Tivoli
Mies Tivoli er en af de efterhånden ret få danske omrejsende forlystelsesparker. Mie Svendsen er bossen, tidligere var det hendes der drev det lille tivoli.
Her arbejder Mies Svendsens familie og en flok, der finder fællesskab og mening i det omflakkende tivoliliv.
Mie Svendsen kender markedspladserne bedre end de fleste. Hendes forældre var kræmmere, og sammen med dem rejste hun fra by til by og marked til marked. Hun sov i bilen, kørte i karrusel når hun ville, og færdedes hjemmevant blandt bamser og klude.
- Mit liv har været et rakkerliv. Det er svært, når man rejser rundt, som man gør, for der er meget, man ikke kan. Somme tider kunne vi nå i skole - andre gange kunne vi ikke, men så har vi mange andre gode ting, vi kan læne os op ad, siger Mie Svendsen.
Mies Tivoli er et af de få omrejsende tivolier, der er tilbage i Danmark. Det har eksisteret i ni år i sin nuværende form, og her er det Mie Svendsen der er chef. Hun har ikke gået meget i skole, men hun har lært at bruge sine hænder, og der er ikke meget i tivoliet, hun ikke selv han reparere.
- Ja, der er nok mere mand i mig end i mange mænd. Man er nødt til selv at kunne det meste, ellers kan man ikke holde omkostningerne nede og køre et tivoli, siger hun.
Hendes mand, Albert Svendsen, er 26 år ældre end hende, og arbejdsfordelingen er klar. Han hjælper til, når der skal pakkes ned og stilles op. Ellers er det Mie, der er boss.
- Vi mødtes på en markedsplads, blev gift i et øltelt, og bryllupsrejsen gik selvfølgelig til den næste plads, siger Mie Svendsen.
Mie og Albert Svendsen befinder sig godt med tivolilivet, og hun kan stadig få optur over glade børn i butikkerne, som hun kalder forlystelserne. Men det er ikke nemt at drive et omrejsende tivoli i dag. Konkurrencen fra diverse sommerlande og lignende har taget livet af mange tivoliparker, og flere kæmper for at overleve.


onsdag 22. marts 2023

De små fra Aalestrup med i kæmpe kor

Af Ture DamtoftAALESTRUP: De kom fra hele Vesthimmerland og også Aalestrup og Gedsted - de næsten...

onsdag 22. marts 2023

Et aktivt sportsligt år i Aalestrup Idrætsforening

Basketball-afdelingen havde 50 procent fremgang

onsdag 15. marts 2023

Aalestrup Outlet lukker

Af Hanne MonradAALESTRUP: Butikken ”Din Lokale Outlet” i Vestergade i  Aalestrup, har meldt...

onsdag 15. marts 2023

Kulturuge sluttede med maner

Kulturprisen blev i år tildelt Hessels Venners Laug

onsdag 08. marts 2023

Mr. Nordic var på besøg i Aalestrup

Bertel Haarder samlede en fyldt sal i Sognehuset

onsdag 08. marts 2023

Stor "ulykke" som øvelse i Aalestrup

Op mod 150 personer deltager i øvelsen

onsdag 01. marts 2023

Tidligere turistchef bliver egnens ny erhvervschef

Anna Oosterhof tiltræder mandag, 3. april som ny erhvervschef

onsdag 01. marts 2023

Thorup-firma tager ged med på dyrskue

THORUP: Ligesom landbrugene bliver landbrugsmaskinerne også  større og større. Noget som Emil...

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: