- Din lokale ugeavis

onsdag 28. december 2022

40 familier i Aalestrup og omegn har fået julehjælp

Af: Hanne Monrad

Familierne fik julehjælp fra Røde Kors og Carpe Diem

Så er de mange pakker klar til at blive kørt ud til 40 familier i Aalestrup og omegn. Fra venstre Vagn Hedegaard, Svend Ejlskov, Poul Erik Jensen, Per Trip, Lisbet Primdahl og Sys Monrad. Forrest Connie Hvid.

AALESTRUP: Røde Kors i Aalestrup og den lokale forening Carpe Diem var  igen i år fælles om at dele julehjælp ud i lokalområdet.
I år er der rigtig mange, der har søgt om lidt ekstra til at holde jul for, og de to foreninger kunne i år glæde 40 familier, heraf 86 børn, med en glædelig ekstra gave.
Et væld af flotte indpakkede julegaver stod klar i ”Biksen” til afhentning tirsdag formiddag i sidste uge da Lisbet Primdahl og Sys Monrad fra Røde Kors, Vagn Hedegaard, Per Trip og Poul Erik Jensen fra ”Carpe Diem - Grib dagen” mødte op.
Det hele var pakket i store papkasser – én til hver familie, der skulle have besøg denne tirsdag.
De to foreninger har igen i år et samarbejde om at uddele hjælp i form af gavekort og gaver til familier, der trænger til lidt hjælp til julen.
- Carpe Diem ser med glæde på, at flere fra lokalområdet donerer penge til vores forening, siger Poul Erik Jensen. Det giver os mulighed for at hjælpe, hvor der er behov.
- Der er stadig en del, der behøver en lille håndsrækning for at få en god jul. Det håber vi, at vi kan være med til, med donationer fra de to foreninger, siger Sys Monrad fra Røde Kors.
40 familier med 86 børn har fået hjælp. Hver familie fik et gavekort til køb af madvarer og gaver til alle børnene. Gaverne bliver købt hos Connie Hvid og Svend Ejlskov i "Biksen" i Aalestrup, som også giver et bidrag til gaverne. Alle gaver bliver flot pakket ind, så de er lige til at lægge under juletræet.
Tidligere blev familierne visiteret gennem børnehaver, men i de senere år har man valgt at udlevere ansøgningsskemaer. Efterfølgende blev de indsendte ansøgninger godkendt hos Vesthimmerlands Kommune så man kunne være sikker på at hjælpe de rigtige modtagere.
Efter pakkerne var fordelt i bilerne, samledes ”uddelerne”  i Aalestrup Sognehus, hvor Lis Saugbjerg havde sørget for kaffe, mens man planlagde det videre forløb.
Herefter kørte de fem glade repræsentanter fra de to foreninger rundt til de udvalgte familier, efter forudgående aftale, med gaverne, og for at ønske familierne en glædelig jul med en hilsen fra Røde Kors og Carpe Diem.
- Det er en god tradition, som vi ser frem til med glæde, og vi bliver selvfølgelig godt modtaget, når vi kommer ud til familierne. Det er dejligt at kunne hjælpe og se den glæde det giver, siger de.


onsdag 22. marts 2023

De små fra Aalestrup med i kæmpe kor

Af Ture DamtoftAALESTRUP: De kom fra hele Vesthimmerland og også Aalestrup og Gedsted - de næsten...

onsdag 22. marts 2023

Et aktivt sportsligt år i Aalestrup Idrætsforening

Basketball-afdelingen havde 50 procent fremgang

onsdag 15. marts 2023

Aalestrup Outlet lukker

Af Hanne MonradAALESTRUP: Butikken ”Din Lokale Outlet” i Vestergade i  Aalestrup, har meldt...

onsdag 15. marts 2023

Kulturuge sluttede med maner

Kulturprisen blev i år tildelt Hessels Venners Laug

onsdag 08. marts 2023

Mr. Nordic var på besøg i Aalestrup

Bertel Haarder samlede en fyldt sal i Sognehuset

onsdag 08. marts 2023

Stor "ulykke" som øvelse i Aalestrup

Op mod 150 personer deltager i øvelsen

onsdag 01. marts 2023

Tidligere turistchef bliver egnens ny erhvervschef

Anna Oosterhof tiltræder mandag, 3. april som ny erhvervschef

onsdag 01. marts 2023

Thorup-firma tager ged med på dyrskue

THORUP: Ligesom landbrugene bliver landbrugsmaskinerne også  større og større. Noget som Emil...

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: