- Din lokale ugeavis

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

Af Hanne Monrad
AALESTRUP:  Om det var Corona eller influenza der spøgte, eller andre årsager, er ikke til at vide, men antallet af publikummer var ikke så stort som tidligere til Nytårskoncerten i Aalestrup fredag aften.
Koncerten blev igen afviklet, efter to års pause, i Aalestrup Idrætscenter.
- Billetsalget var lidt trægt til at komme i gang i år, så vi blev lidt bekymrede for, om vores trofaste koncertpublikum var ved at svigte den gode tradition, der har været siden 2007, hvor de fire venner, Per Bisgaard, Dirk van Bolhouis, Lars Refsgaard og Sørensen Bruun Sørensen, lagde an til  en storslået koncert i Aalestrup, siger Poul Hjul Andersen, formand for  Musik– og Teaterforeningen Membranen.
- Men efter nytår kom der gang i billetsalget, og det endte med at salen alligevel blev fyldt med glade koncertgæster. Lidt færre end tidligere, men vi regner med, at budgettet kan holde så nogenlunde, så vi igen kan tilbyde nogle gode koncerter med musikkorpset og en ny solist, siger Membranens formand.  
Godt 400 publikummer, Prinsens Musikkorps, dirigenten Nikolai Bøgelund og skuespilleren, sanger, komponist og meget mere, Martin Brygmann, fik en forrygende aften.
I år var det 15. gang der blev holdt nytårskoncert med Prinsens Musikkorps i Aalestrup. Det blev en stor musikalsk oplevelse, men også en aften med god underholdning – og  overraskelser!
Aftenen blev traditionen tro indledt med velkomst af byens rutinerede konferencier Per Bisgaard, som på vegne af arrangørerne bød velkommen, takkede publikum for at være mødt op, og takkede for støtte fra forskellige sider - ikke mindst fra lokale sponsorer.
Musikalsk lagde Prinsens Musikkorps ud med ”Back to the future tema”  Det nummer gav god stemning fra koncertens begyndelse, og stemningen blev ikke dårligere, da aftenens solist, Martin Brygmann, kom på scenen i  smoking og sang et par af sine mest kendte sange  ”For kendt” og ”I seng med de fleste”.
Prinsens Musikkorps spillede et dejligt potpourri af Kai Normann Andersens melodier.
De små hår rejste sig, da der på bagtæppet blev åbenbaret et stor Dannebrog og spillet en smuk version af "I Danmark er jeg født”. Det var en hyldest til de danske soldater og andre, der er  udsendt på en farlig mission.
Martin Brygmann sluttede første afdeling med flere af sine gode sange. ”Vent på mig” og ”Kom lad os gå”.

Dejlig overraskelse
Anden afdeling blev indledt med en hyldest til komponisten Bent Fabricius Bjerre, og efter flere af Martin Brygmanns sange, ventede der publikum en overraskelse, som ikke var blevet annonceret i starten.
Martin Brygmann ville gerne synge sangen fra julekalenderen ”Jesus og Josefine”, men som han sagde, kunne han jo ikke synge den alene, da det var en duet. Han kom så på den ide, at der til hver af de 11 koncerter med Prinsens Musikkorps skulle findes en ung lokal pige til at synge sammen med ham.
Musikskolen Vesthimmerland blev kontaktet om de kunne hjælpe, og valget faldt på 12-årige Emma Højbjerg, Guldager. Hun er en gennemmusikalsk pige med en flot sangstemme. Hun har ved flere lejligheder sunget på en scene, og glædede sig til at ”fyre sangen af” ved Nytårskoncerten sammen med Martin Brygmann. Det gjorde hun flot og fik et langt applaus fra publikum.

Todd fra Australien
Efter endnu et flot nummer fra orkestret, løb der en spøjs mand ind på scenen. Det var multikunstneren Todd fra Australien i et noget specielt kostume. Han fortalte om sin rejse til Danmark, og til Aalestrup, selv om han  troede det var Langå, han var kommet til. Han vidste en masse om Danmark og specielt om H. C. Andersen. Han sluttede sin optræden med at fortælle et ”kendt” eventyr, som var meget specielt og blandet godt sammen, men morsomt det var det!
Publikum blev udsat for et forrygende nummer af  Johan Strauss' Radetzky March, som tog kegler, inden Martin Brygmann igen sang, med hjælp fra publikum, ”Ud i det blå” og koncerten, blev traditionen tro afsluttet med et festfyrværkeri kombineret med "Champagnegaloppen".
Teater- & Musikforeningen Membranen havde arrangeret koncerten i samarbejde med de tre lokale ildsjæle, der har været med i alle årene. Det er Søren Bruun Sørensen, Dirck van Bolhouis  og Per Bisgaard, som traditionen tro var aftenens smokingklædte værter.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: