- Din lokale ugeavis

onsdag 22. februar 2023

Bertel Haarder synger og fortæller i Aalestrup

Den folkelige og belæste fhv. politiker kommer 1. marts

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Aalestrup Menighedsråd og den lokale afdeling af Foreningen Norden får i næste uge besøg af den meget berejste, belæste og folkelige forhenværende politiker, Bertel Haarder.
De to foreninger har inviteret Bertel Haarder til at fortælle om sit lange liv i politik, hvor især det nordiske arbejde har haft en stor plads i hans hjerte.
Bertel Haarder blev første gang valgt til folketinget i 1975, og har i mere end 40 år haft sin gang på Christiansborg og de nærtliggende ministerier – dog afbrudt af en periode som EU-parlamentariker fra 1994 til 2001, hvor han i den første periode også var medlem af folketinget. Han genopstillede ikke ved det seneste folketingsvalg, og forlod folketinget, som den politiker, der siden etableringen af folketinget i 1849, har siddet længst – 42 år, tre måneder og 18 dage.
Gennem sin lange politiske karriere oplevede han at være minister for ikke mindre end 10 ministerier – altid to af gangen. Størst kærlighed har han haft for det undervisningsmæssige område, og   i flere perioder var han undervisnings- og forskningsminister, men også kulturområdet og ikke mindst det folkekirkelige område har nydt godt af Bertel Haarders store viden og lyst til at bevare kirkens status. Han er citeret for at sige, at han som kirkeminister betragtede sig selv som en slags ”pedel” og ikke en ”chef” for kirken.
I sin periode som indenrigsminister tog Bertel Haarder efter svensk forbillede initiativ til at ”skabe” et dansk folkemøde. I juni 2011 blev det første møde holdt på Bornholm, og det har siden været en succes med op til 60.000 besøgende gæster hvert år og med forskellige temaer. Flere gange har Bertel Haarder skrevet en lejlighedssang til mødet. Mest kendt er nok hans folkemødeslagsang som indledes med ordene: ”Kære fjolser og lærde ugler”.
- Til mødet i sognehuset i den kommende uge vil han under overskriften "Bertel Haarder – dansker, skandinav og europæer"  fortælle om et langt liv i politik. Han har også plukket syv sange ud fra den nye højskolesangbog, som skal synges og knyttes kommentarer til, fortæller menighedsrådsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup.
- Aalestrup Kirkes organist Jette Moeslund vil akkompagnere Bertel Haarder, og tilhørerne opfordres til at synge med, så sognehuset kommer til at lyde af velklang.
De to foreninger har sendt en åben invitation til arrangementet og forventer og håber, at mange vil benytte lejligheden til at høre og møde et ”dansk, skandinavisk og europæisk fyrtårn” i sognehuset i Aalestrup.


onsdag 22. marts 2023

De små fra Aalestrup med i kæmpe kor

Af Ture DamtoftAALESTRUP: De kom fra hele Vesthimmerland og også Aalestrup og Gedsted - de næsten...

onsdag 22. marts 2023

Et aktivt sportsligt år i Aalestrup Idrætsforening

Basketball-afdelingen havde 50 procent fremgang

onsdag 15. marts 2023

Aalestrup Outlet lukker

Af Hanne MonradAALESTRUP: Butikken ”Din Lokale Outlet” i Vestergade i  Aalestrup, har meldt...

onsdag 15. marts 2023

Kulturuge sluttede med maner

Kulturprisen blev i år tildelt Hessels Venners Laug

onsdag 08. marts 2023

Mr. Nordic var på besøg i Aalestrup

Bertel Haarder samlede en fyldt sal i Sognehuset

onsdag 08. marts 2023

Stor "ulykke" som øvelse i Aalestrup

Op mod 150 personer deltager i øvelsen

onsdag 01. marts 2023

Tidligere turistchef bliver egnens ny erhvervschef

Anna Oosterhof tiltræder mandag, 3. april som ny erhvervschef

onsdag 01. marts 2023

Thorup-firma tager ged med på dyrskue

THORUP: Ligesom landbrugene bliver landbrugsmaskinerne også  større og større. Noget som Emil...

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: