- Din lokale ugeavis

onsdag 01. december 2010

Masser af hæder

Priser og hæder uddelt til over 100 i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Årets prisfest, hvor modtagerne af Kulturprisen og Fritidsprisen uddeles i Vesthimmerland, blev i år afviklet på Knaberscenen i Aalestrup. Festen blev overværet af mere end 200 personer, så der var fyldt godt op med prismodtagere i alle aldre, forældre, venner og interesserede.
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jan Dyregaard bød velkommen, og efter en sang og underholdning ved kvartetten ” Vice Versa” var det tid at starte på den lange liste af prismodtagere.
Jan Dyregaard indledte uddelingen med en lille tale og sagde blandt andet:
- Det helt nye Kultur- og Fritidsudvalg i Vesthimmerlands Kommune har hurtig fået et indtryk af, hvor stor aktivitet, der er både på kulturområdet og på fritidsområdet. Vi har læst om, hørt om og besøgt rigtig mange steder, hvor der sker meget.
- Vi kan meget i kommunen. Vi har mange steder, hvor de mange ildsjæle er i gang, ildsjæle som utrættelig er i gang med at forbedre og etablere nye muligheder for en aktiv fritid i kommunen
Det er vi meget glade for, som borgere i Vesthimmerland.
Løgstør og Farsø
Hovedpriserne gives til en person eller en gruppe personer, der har ydet en særlig indsats indenfor kultur oh fritidsområdet.
Til årets kulturpris var der fire kandidater. Vesthimmerlands Kulturråd valgte at give den fornemme pris i 2010 til Mona Jensen, Løgstør.
Mona Jensen er en ildsjæl som har haft indflydelse på mange lokale områder, bl.a Løgstør Bio og Middelalderdage på Vitskøl.
Mona Jensen fik overrakt et pengebeløb på 3000 kr. og et flot kunstværk udført af Ninni Lodahl Gjessing.
Mona Jensen takkede for kulturprisen med nogle meget sigende ord, om det at være frivillig.
Til årets fritidspris var der indstillet ni kandidater. Det er Folkeoplysningsudvalget der har haft den meget svære opgave at finde en prismodtager mellem de ni, der alle var meget kvalificerede.
Valget faldt på Charlotte Lindvig Bach Jensen, Farsø.
Charlotte Lindvig Bach Jensen er meget aktiv indenfor Farsø Rideklub som formand, stævnearrangør, træner og dommer.
Efter en lille pause med forfriskninger til store og små startede anden afdeling med en utroligt flot og nervepirrende opvisning af de meget dygtige ” Cykel-trial” drenge fra Aalestrup.
Der er tradition for at kommunen hædre de mange sportsudøvere i området, hvis de har opnået et resultat inden for deres idrætsgren. I Vesthimmerlands Kommune er der mange dygtige idrætsfolk og ikke mindre end 102 sportsambassadører skulle på scenen for at blive hædret og få en lille gave med hjem samt et diplom til minde om indsatsen.
Som et sidste punkt i uddeling af de mange priser skulle der også findes nogle personer der skulle tildeles Danmarks Idræts Forbunds ” Du gør en forskel pris”.
Prisen blev overrakt af Kurt Nielsen på vegne af Vesthimmerlands Kommunes idrætssamvirke. Modtageren af prisen blev Per Støvring fra Gedsted Idræts- og Kulturforening.
G. Stampe Jacobsens Hæderslegat blev uddelt til Per Korsbæk fra St. Binderup Orienteringsklub.
Med D.I.F.-prisen fulgte et diplom og en check på 5.000 kr. og til Stampe Jacobsens Hæderslegat fulgte en check på 2.000 kr. og et diplom.
Hædret
Sportsambassadørerne der blev hædret ved prisfesten på Knaberscenen i Aalestrup er :
Aars Håndboldklub U-18 herre-elite holdet er blevet Jyske mestre: Holdet består af Mikkel Busk, Morten ”Mulle” Larsen, Mathias Beck, Jonas Frederiksen, Chris Sigvardsen, Sune Thorstenssen, Jonas Lysdahl
Tobias Sæderup, Mathias Gedsted, Kristian Gundersen, Christoffer Højbjerg og Rickie Troelsen. Trænere og holdledere: Lars Hansen, Kim Lysdahl, Kim Larsen og Frank Bach.
Team Vesthimmerland: Dameholdet er rykket op i 2. Division. Team Vesthimmerland er et samarbejde mellem håndboldklubberne i Aars og Farsø. På holdet er: Gitte Iversen, Christina Madsen, Rikke Madsen, Mette Ovesen, Helene Bak, Michelle Nielsen, Mathilde Henriksen, Rikke Christensen, Anna Dalum, Janni Davidsen, Rikke Heisz, Linette Troelsen og Pernille Pedersen, Anette Kynæb. Træner og holdledere: Kenneth Nielsen, Kristian Pedersen og Klaus Hansen.
HiF 91 – Aalestrup Handicap Idrætsforening: Hockey holdet har, som sidste år, opnået en flot 3. plads ved Forbundsmesterskabet. På holdet er: Per Nordentoft, Anja Pandrun, Carsten Nordentoft, Kim Pedersen, Patrick Knudsen, Leif Ottosen og Lars Nielsen. Holdleder: Michael Nielsen
Hif 91 – Aalestrup Handicap Idrætsforening Forenings fodboldhold har også deltaget ved Forbundsmesterskaberne og har spillet sig til en bronze medalje. På holdet er: Henrik Krogh, Anelise Krogh Kristensen, Leif Ottosen, Michael Krogh, Søren Ebbesen, Rahim Razai, John Skærbæk og Ole Ebbesen. Holdleder: Carlo Krogh.
Lindgaard Motorsport Peter Lindgaard er blevet Danmarksmester i Div. 1 A i Rally cross.
Peter Lindgaard deltog også til EM og sluttede her som nr. 31 ud af 45 kørere.
Vegger Idrætsforening: Forenings U-13 piger er blevet Landsmestre i 7-mands fodbold. På holdet er: Camilla Rask Nymand, Anne Sofie Knudsen, Mette Heilskov Sørensen, Emilie Nitschke, Mathilde Jakobsen, Karoline Jakobsen, Sille Jakobsen, Sara Larsen og Camilla Olsen. Træner Jørn Rask.
Penille Gammelby, Aars BMX Klub, har vundet Danmarks mesterskabet.
Per Ryberg har opnået en andenplads ved DM i pony-trav for heste under 120 cm.
Per Ryberg kører for Skive ponytrav, men er bosat i Vesthimmerland.
V. Hornum Badminton Klub har fire U-15 spillere, som har opnået flotte placeringer til Landsmesterskabet: Katrine Jakobsen, to sølv medaljer i henholdsvis single og i double. Simone Christensen, to sølv medaljer i henholdsvis single og double. Rune Thomsen, bronze i single. Mille Jørgensen, sølv i double.
Aars Svømmeklub: Klubbens svømmere har ved DGIs Landsmesterskaber opnået flotte placeringer både individuel og som hold.
Kathrine Mark Vad Hansen vandt sølv i 4 x 50 m medley. Magnus Lerche bronze i 4 x 50 m. medley mix. Benjamin B. Larsen bronze i 4 x 100 m. medley mix. Steven Hansen bronze i 4 x 100 m. medley mix og sølv i 200 m. rygsvømning. Martin Hansen bronze i 4 x 100 m. medley mix og bronze i 200 m butterfly. Line Sørensen sølv i 4 x 100 m. frisvømning.
Træner Dan Nielsen.


onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...