- Din lokale ugeavis

tirsdag 21. december 2010

Skoleleder i Aalestrup går på efterløn

Af: Hanne Grabow

Helle Anesen, Hobro, skal afløse Eigil Andersen

Eigild Andersen blev afhentet i en veteranbil.

AALESTRUP: Skoleinspektør  Eigild Andersen, Aalestrup Skole, havde forleden ”sidste skoledag”. Han har været ansat på skolen i Aalestrup i næsten 40 år, heraf i mere end 27 år som leder. 1. februar afløses han af Helle Anesen fra Hobro.
Eigild Andersen har været en yderst vellidt og populær leder gennem de mange år, og det ville kolleger og elever gerne sige tak for på hans sidste dag på skolen. De havde i fællesskab flere overraskelser i ærmet i fredags, da der var sidste skoledag inden juleferien.
Traditionelt fejres juleafslutningen på skolen med en gudstjeneste i Aalestrup Kirke, og Eigild Andersen plejer at være ”færdselsbetjent” så eleverne kan komme sikkert af sted på vejen til kirken. Men i år måtte en kollega tage over, da festudvalget havde bestemt, at Eigild Andersen skulle afhentes standsmæssigt ved boligen i Aaparken.  Meningen var, at han skulle transporteres med hestevogn, men på grund af vejrsituationen blev hestene skiftet ud med en lille veteranbil med skolens bestyrelsesformand, Henrik Bygholm bag rettet.
Festen på skolen blev indledt med fortæring af en kæmpekagemand, som 6. og 7. klasserne havde bagt, og som ”Kvistens” personale havde pyntet. Der var trængsel da alle skolens 350 elever og lærere skulle smage. Hovedpersonen,  Eigild  Andersen, blev placeret i en tronstol mens elever underholdt med sange og formanden for trivselsrådet, Mathias Trangbæk, holdt tale og overrakte gaven fra eleverne, som var et stort billede med alle elevers navne.
Efter børnene havde indledt juleferien havde skolen inviteret nuværende og tidligere kolleger og personale til en reception for Eigild Andersen. Også her blev der holdt taler.
Blandt andet sagde viceskoleleder Anna Grethe Glintborg:
- Så kom dagen, hvor du valgte at gå på efterløn. Det kom just ikke som et stort chok for os, men vi har nok gået og fortrængt, at det er sådan virkeligheden er.
Vi kender dig som en, der overvejer sine beslutninger og er god til at træffe dem, og jeg er ikke i tvivl om, at beslutningen om at gå på efterløn er meget velovervejet - sagt med dine egne ord - ”jeg er ikke en type, der træffer en sådan beslutning og fortryder”.
Du er en erfaren leder, som nu forlader folkeskolen. Et så langt virke har krævet evner til at ændre adfærd i takt med at kravene fra omverdenen ændrer sig. Du har været med til mange nye pædagogiske tiltag, strukturændringer, renoveringer og tilbygninger. Du er en sindig mand, som har grebet udfordringerne og været god til at holde begge ben på jorden.
Anna Grethe Glintborg sluttede sin tale med at sige, at skolen og personalet har en stor opgave foran sig med at løfte arven efter Eigild Andersen, som har trådt nogle gode fodspor - spor som har gjort ham respekteret og afholdt.
Eigild Andersen fik overrakt en flot boremaskine som gave fra kollegerne på skolen.
Den ny skoleinspektør, Helle Anesen, kommer fra en stilling som afdelingsleder på Nordre Skole i Hobro. Helle Anesen tiltræder 1. februar 2011.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...