tirsdag 28. december 2010

Flot anerkendelse til dagplejere

Af: Hanne Grabow

”Skovtrolden” i Gedsted fik grønt flag

Eva Kristensen og Kirsten Michaelsen fik gaver af naturvejleder Karen Winther.

GEDSTED: Onsdag før jul var en række mennesker samlet i Getama-skoven i Gedsted.
Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen var også med. Han skulle overrække Friluftsrådets Grønne Flag til dagplejegruppen ”Skovtrolden” ved Kirsten Michaelsen og Eva Kristensen, Gedsted.
”Skovtrolden” har som de første i Vesthimmerlands Kommune opfyldt kriterierne for at blive Grønne Spirer - Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner og dagplejere.
For at modtage flaget har de to dagplejere opfyldt følgende naturdagplejer-kriterier: De sikre at børnene er ude hver dag og på besøg i naturen hver uge, og giver børnene oplevelser indenfor de vigtigste temaer: jord-til-bord og årstidernes skiften. Herudover har de hver især lavet en årsplan med masser af naturaktiviteter.
Friluftsrådet har i begrundelsen for at tildele ”Skovtrolden” det Grønne Flag bl. a. tilkendegivet, at ikke mange dagplejere i Danmark gør så stor en indsats for at give børnene tidlige oplevelser i naturen som netop ”Skovtrolden”.
De to dagplejere har bl. a. kvalificeret sig ved at være med i skoven og dermed støtte børnene i deres motoriske udvikling, pynte juletræ i skoven med fuglemad, lave bålmad og marmelade af vilde bær, bygge troldebo i skoven og holde julefest i skoven.
Dagplejerne Kirsten Michaelsen og Eva Kristensen syntes at arrangementet skulle finde sted i skoven og ved den ”hule” som er deres opholdssted.
Inden borgmesteren overrakte de grønne flag sagde han bl.a.:
- Vi står her i dag fordi Naturdagplejen Skovtrolden i Gedsted har fået tildelt Fritidsrådets certifikatet ”Grønne Spirer”- grønt flag for daginstitutioner. Det er ganske flot - og hvordan er det nu gået til?
Kirsten Michaelsen og Eva Kristensen har gennem mange år arbejdet som kommunale dagplejere. Allerede her har I arbejdet med jeres børn i naturen.
Efterfølgende er I begge begyndt som private dagplejere, og  kendetegnede for jer begge er, at I havde interesse for at arbejde med børnene i naturen.
For tre år siden begyndte I så med jeres ”troldeprojekt”. I har haft Vesthimmerlands Kommunes naturvejleder Karin Winther med på sidelinjen. Karin Winther har været en god inspirationskilde for jer - hendes råd og skulderklap har betydet noget for jer - hendes støtte og opbakning har sikret, at I ikke har tabt gnisten.
Karin Winther har så til gengæld også fået noget af jer. Jeres iver og interesse for sunde børn med røde kinder og snavsede fingre er smittende og meget inspirerende
Den ”grønne spirer” har også været en god inspirationskilde for jer. Her har I fået ideer og praktiske redskaber så I kan gøre det I har mest lyst til, nemlig at tage børn med ud i naturen fra de er helt små af.
I har taget børnene med ud i troldeskoven, hvor der er masser af ro og plads, så børn der ellers ikke har let ved at sidde stille og koncentrere sig, pludselig kan, - fordi der er ro og plads. Det er da en fantastisk oplevelse …
I oplever, at børnene får forståelse for dyrene, hvor de lever og hvad de spiser. I ser at børnene forundres over en lille bænkebider, der kravler rundt. Fuglene der spiser de madrester vi smider ud …  ja, I holder begge meget af at komme ud og opleve det sammen med jeres ”troldeunger”.
I har hermed vist, at det ikke kræver en masse ekstra planlægning eller afrapportering at hejse flaget, men kun et lille ønske om at flytte den pædagogiske praksis lidt.
I har nu fået det grønne flag. Den Grønne Spires flag som er en synlig anerkendelse af, at arbejde lidt tættere på naturen og miljøet.
Vesthimmerlands Kommune er stolte af jer -  og jeres indsats - I er med til at gøre en forskel,   og vi ønsker jer hjertelig tillykke.
Borgmester Knud Kristensen sluttede sin tale med at påpege det vigtige i, at børn skal lære at blive dus med naturen og alle dens muligheder så tidligt som muligt og indse, at der er mange gode alternativer til det ”at sætte sig ved en computer”.
Derefter blev de grønne flag overrakt, og naturvejleder Karin Winther som er koordinator for projektet i Vesthimmerlands Kommune, holdt en lille tale, hvor hun påpegede, at det er vigtigt at de små børn lærer naturen at kende på en god måde. Hun uddelte små gaver til de to dagplejere og de små ”skovtrolde”.
Nu var også selveste julemanden kommet til hulen i skoven for at uddele slikposer - den første fik borgmesteren, og han var synlig glad - derefter børnene, og til alle øvrige var der varme drikke.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste