- Din lokale ugeavis

torsdag 31. marts 2011

Hæderpris til BM Autoteknik

Startede i en lille lade

BM Autoteknik har i dag til huse i Møldrup – sådan tager virksomheden sig ud i fugleperspektiv.

MØLDRUP: Da Benno Larsen og Mogens Nørlem i 1977 fremstillede deres første bremsestand i et ældre maskinhus i Bjerrregrav, gjorde de sig næppe forestillinger om, at deres nye fælles firma – BM Autoteknik – ville udvikle sig til Nordeuropas største og førende producent af bremseprøvestande og testlinjesystemer. Men det var, hvad der skete. Og det blev i sidste uge belønnet med tildelingen af VIBORGegnens Erhvervsråds Årspris 2010.
Hædersprisen, bestående af et diplom og et kunstværk af keramikeren Helle Bovbjerg fra Lysgaard, blev overrakt af erhvervsrådets formand, Poul Arne Jensen. Han fremhævede BM Autoteknik som en innovativ og markedsledende virksomhed, hvis produkter er kendt over det meste af kloden.
BM Autoteknik har i dag base i Møldrup. Det familieejede firma har 45 ansatte, en årlig omsætning på knap 70 mio. kr., eksport til 30 lande og en eksportandel på omkring 80 procent. Siden starten har virksomheden udviklet, produceret og leveret mere end 9000 bremseprøvestande og testlinjesystemer.
Slutkunderne spænder fra små autoværksteder over nationale bilinspektioner i en række lande til det tyske, engelske og amerikanske militær. Når amerikanske militærlastbiler får testet bremser, støddæmpere og styretøj i Afghanistan, sker det bl.a. på testudstyr fra BM Autoteknik.
Verdens første
- Da vi startede firmaet, var det bl.a. ud fra et ønske om at kunne tilbyde den danske autobranche en ny og mere nøjagtig bremseprøvestand end dem, der allerede fandtes på markedet. Det fik vi også succes med. Men faktisk gik en af vores allerførste ordrer til den norske bilinspektion, til hvem vi lavede verdens vel nok første mobile elektroniske bremseprøvestand, fortæller Mogens Nørlem og Benno Larsen, der fra starten varetog henholdsvis udvikling og produktion samt salg og administration. I dag indtager de posterne som henholdsvis teknisk direktør og adm. direktør.
Netop evnen til at aflæse markedets aktuelle og fremtidige behov har været en afgørende faktor for den positive udvikling, BM Autoteknik har gennemgået.
Styrer samtlige processer
Virksomheden leverer stationært og mobilt testudstyr til ikke blot bremser, men hele køretøjets undervognssystem. I slutningen af 1990’erne tog man en strategisk beslutning om at skabe et testlinjesystem med en indbygget it-løsning, der styrer samtlige processer, fra en bil bookes til syn, til den forlader synshallen - dog ikke betalingen.
BM Autoteknik har stor succes med dette system, som betyder, at virksomheden produktmæssigt spænder fra det meget enkle testudstyr til de mest avancede systemer, der findes på markedet. Virksomhedens distributører ønsker kun at handle med en enkelt producent. Derfor er det vigtigt at kunne tilbyde ”hele pakken”.
- Ligeledes har vi meget stærkt fokus på fleksibilitet og effektivitet i forbindelse med udvikling og produktion. Vi har en meget kort reaktionstid. Som hovedregel går der maksimalt seks måneder fra idé til præsentation af en prototype, klar til serieproduktion. Og når serieproduktionen går i gang, er vi uhyre konkurrencedygtige på både kvalitet og pris. Dette kan lade sig gøre, fordi vi i stedet for at outsource har insourcet, så vi selv har alle kompetencer i huset, inklusive egen software-afdeling med fem medarbejdere, forklarer salgsdirektør Michael Larsen, der er søn af Benno Larsen og medindehaver af BM Autoteknik.
Glæde og stolthed over årsprisen
- Erhvervsrådets årspris er et dejligt skulderklap til både ledelse og medarbejdere hos BM Autoteknik. En anerkendelse af det, vi står for og har præsteret gennem årene. På listen over tidligere modtagere er jo store og anerkendte virksomheder, og vi er både glade, stolte og taknemmelige over nu at få vores firmanavn med på denne liste, siger Mogens Nørlem, Benno Larsen og Michael Larsen.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...