- Din lokale ugeavis

onsdag 11. maj 2011

Kinesere vil købe fiskenet

Af: Thorkil Christensen

Bunker af fiskenet irriterer borgerne i Aalestrup

De store bunker af net pynter ikke i bybilledet

AALESTRUP: Selv om der tilsyneladende ikke sker meget med dyngerne af kasserede fiskenet ved den konkursramte virksomhed Frandsen Industri i Aalestrup, så tyder noget på, at det ikke er helt umuligt at komme af med nettene på en fornuftig måde.
Erhvervschef Jørgen Jørgensen, Himmerlands Udviklingsråd, bekræfter overfor Vesthimmerlands Avis, at han har været i kontakt med en kineser, som hævder at være interesseret i at købe fiskenettene, som længe har været en torn i øjet på Aalestrup-borgerne fordi dyngerne ved den nu lukkede fabrik ikke ligefrem pryder indkørselen til byen fra Nordre Ringvej.
- Den kinesiske handelsmand Junygong Gao har kontor i Hamborg og repræsenterer firmaet WJHK International Trade GmbH. Når han er interesseret i at købe de brugte fiskenet i Aalestrup er det med henblik på videreforarbejdning i Kina, oplyser Jørgen Jørgensen, som har bragt kontakten videre til ejeren af ejendommen, hvor nettene er opbevaret. Konkursboet er ikke interesseret i at handle med nettene, angiveligt fordi kurator ikke mener, at de kan have værdi for boet.
Løb tør for penge
De store dynger af kasserede fiskenet er indsamlet af fabrikant Johan Frandsen, som med opfindelsen af en specialmaskine var i stand til at findele og sortere nettene til genbrug. Men inden produktionen for alvor kom igang løb Johan Frandsen tør for arbejdskapital og virksomheden blev for nogle måneder siden erklæret konkurs. Siden har nettene fået lov at ligge i store ”bjerge” på hjørnet af Testrupvej og Nordre Ringvej til stor forargelse for borgerne.
Vesthimmerlands Kommune har været meget langmodig med virksomheden og især tilladelsen til at have fiskenettene liggende udenfor fabrikken på Bakkegårdsvej. Kommunen troede på Johan Frandsens ide og ønskede at give ham mulighed for at igangsætte ny produktion. På et tidspunkt tegnede der sig et billede af en fremtidig stor virksomhed i Aalestrup, men borgmester Knud Kristensen har efter konkursen udtalt, at han føler sig ført bag lyset, idet der intet reelt var i Johan Frandsens løfter til kommunen.
Efter konkursen er fiskenettene blevet et problem for både Vesthimmerlands Kommune og ejeren af ejendommen, tidligere ejendomsmægler i Aalestrup, Frank Kristensen, som i dag bor i København. Det er nemlig de to parter, der sammen med boet efter Frandsen Industri hænger på ulemperne.
Vesthimmerlands Kommune har for kort tid siden pakket en container med fiskenet, som er afskibet til Kina. Der er tale om en forsøgssending som skal bearbejdes for at vise om det er muligt på fornuftig vis at eksportere nettene til videreforarbejdning i Kina.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...