fredag 13. maj 2011

Hvilsom Andelskasse i stor fusion

Danske Andelskasser danner fælles overbygning

Andelskassen Hvilsom er på vej ind i en fusion med 50 andre andelskasser i Danmark.

VESTHIMMERLAND: Andelshaverne i de 16 andelskasser i Sammenslutningen Danske Andelskasser skal 18. og 19. maj til generalforsamlinger for at tage stilling til en omdannelse. Det gælder således også Andelskassen Norddjurs, Andelskassen Himmerland (der blandt andet omfatter Andelskassen Hvilsom) og Andelskassen Østjylland, der efter en omdannelse bliver til region Østjylland i det nye selskab.
Formændene tillige med bestyrelserne for de tre andelskasser er helt enige om, at opfordre til et ja til planerne.
- Jeg er en stor tilhænger af andelstanken, men med den udvikling, der sker i den finansielle verden, så er det svært at være anderledes. Når der generelt er mistillid fra finansielle investorer til danske banker, så er det endnu sværere for de banker, som har en anderledes struktur, og derfor er vi nødt til at tilpasse os, siger Poul Ejnar Rovsing, der er formand for Andelskassen Norddjurs, og fortsætter:
- Samtidig vil omdannelsen give mulighed for nogle tiltrængte besparelser, og på sigt tror jeg, at den regionale opdeling i det nye aktieselskab vil blive en styrke, som giver vores afdeling mulighed for at agere hurtigere og smidigere i et presset marked.
I forbindelse med en omdannelse vil de i alt 51 afdelinger i de 16 andelskasser i Sammenslutningen Danske Andelskasser blive til afdelinger i ét selskab, der vil have 600 medarbejdere og et hovedsæde i Hammershøj. For at fastholde hurtige lokale beslutninger deles afdelinger op i seks regioner med en regionsdirektør i spidsen, og afdelingerne i Andelskassen Norddjurs, Andelskassen Himmerland og Andelskassen Østjylland bliver altså afdelinger i region Østjylland.
- Der er på ingen som helst måde tale om, at Andelskassen Østjylland overtager Andelskassen Norddjurs eller Andelskassen Himmerland men derimod om, at vi i alle tre andelskasser bliver en del af et større selskab, og så får muligheden for at arbejde endnu tættere sammen og udnytte hinandens styrker til gavn for kunder, medarbejdere og lokalområder, forklarer Jens J. Hald, der er formand for Andelskassen Østjylland og næstformand for Sammenslutningen Danske Andelskasser.
- Jeg er helt enig i, at omdannelsen er en nødvendig tilpasning, som samtidigt vil blive fremadrettet styrke. Men jeg må indrømme, at jeg bedre kan lide ordet ”andelskasse” end ordet ”bank, og derfor er jeg da også glad for, at der i regionen stadig vil være noget, der hedder Andelskassen Himmerland, siger Henry Laustsen med henvisning til at alle afdelinger også efter en omdannelse vil have de samme navne som i dag.
Efter en omdannelse vil der faktisk ydermere være noget, der hedder Andelskassen Himmerlands Fond.
- Jeg er utroligt glad for, at for eksempel de 119 millioner kroner, Andelskassen Himmerland har i nettoaktiver, lægges over i en lokal fond i form af aktier i det omdannede selskab. Denne fond skal bruge eventuelt udbytte på aktierne til at støtte idræt, kultur, spejdere, pensionister eller andre ting. Pengene vil altså blive brugt til at gøre en forskel i samme område, som de er tjent, påpeger Henry Lausten.
I både Andelskassen Norddjurs, Andelskassen Østjylland og Andelskassen Himmerland holdes de ekstraordinære generalforsamlinger onsdag 18. maj. Hvis der stemmes ja her og i de andre andelskasser ventes en omdannelse at kunne være på plads med udgangen af maj.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste