onsdag 18. maj 2011

Bil-veteraner besøgte Dania

Spændende sommer for Aalestrup Classic

Så smuk en udsigt havde man i Norge

AALESTRUP: Aalestrup Classic Bil & MC Klub var i onsdags på besøge på jernstøberiet DANIA i Aars. Ud over besøget på virksomheden afholdt klubben også deres generalforsamling der.
Der var som sædvanlig et godt fremmøde til generalforsamlingen. Ikke mindre end 69 medlemmer havde fundet vej til Dania, så parkeringspladsen var fyldt med masser af spændende biler og motorcykler af ældre årgang.
- Vi er glade for at DANIA ville ligge lokaler til vores generalforsamling og vise os deres spændende virksomhed. Det var et utrolig spændende besøg, hvor vi så hvordan et jernstøberi fungerer, siger formanden, Henrik Bygholm.
Kasseren i klubben, Bruno Rasmussen, kunne til generalforsamlingen meddele, at der var over 260 medlemmer af veteranklubben. Det glæder naturligvis formanden Henrik Bygholm.
- Vi har ti-dobblet det antal medlemmer vi regnede med da vi startede. Det er ikke et mål at være mange i klubben, men at vi hele tiden får nye medlemmer, må jo tyde på at vi gør noget rigtig. Vi forsøger hele tiden at tage bedst muligt imod nye medlemmer. Vi lader dem ikke bare være for sig selv, men viser dem interesse. Jeg er glad når jeg ser nye medlemmer første gang, men jeg er endnu mere glad anden gang de kommer, for så har vi taget godt imod dem første gang, understreger Henrik Bygholm
Det blev  også til en enkelt udskiftning i bestyrelsen, idet Johannes Nørgaard fra Hvilsom, valgte at stoppe: Pia Larsen fra Møldrup blev enstemmigt valgt som hans afløser. Bestyrelsen består nu af Henrik Bygholm, Aalestrup, Jens Lund, Aalestrup, Bruno Hannesbo Rasmussen, Aalestrup, Villy Hjelm Pedersen, Gedsted og nyvalgte Pia Larsen, Møldrup.
Travl sommer
- Der er masser af tilbud til klubbens medlemmer resten af sommeren. Der er mulighed for at deltage i arrangementer lokalt eller længere vær hvis man vil det. Vi samarbejder med andre veteranklubber og vi deltager i hinandens træf rundt om i landet. Arrangementskalenderen er da også fyldt med spændende oplevelser, hvoraf klubben selv står for en stor del, oplyser Henrik Bygholm.
Klubbens største udfordring – en tur til USA for bl.a. at besøge verdens største stumpemarked i Hershey, i staten Pennsylvania, har været i gang længe og det blev til 41 personer der vil med på den spændende tur over Atlanten.
Ud over at der skal kigges, og sikkert også købes veterankøretøjer med hjem fra det godt 80 hektar store veteranmarked, skal deltagerne også besøge både New York, Washington, en Harley Davidson samlefabrik, verdens største chokoladefabrik og meget andet spændende for hele familien.
Det er nemlig ikke kun veteraninteresserede mænd der tager af sted for at sparke dæk. Ud af de 41 personer er de 11 kvinder. Der er 3 børn med på turen, så udflugterne er blandet, så alle får nogle spændende oplevelser, uanset køn og alder.
Besøg fra Norge
Klubben får også besøg af 15 veterankøretøjer fra deres venskabsklub, ”Gammelbilens Venner”, der kommer fra Stavanger i Norge. Det er anden gang Gammelbilens Venner besøger Aalestrup og ud over den køretur den 18. juni som Aalestrup Classic Bil & MC Klub arrangerer for deres Norske venner, bliver der også en stor grillfest om aftenen i klubbens lokaler. Næste morgen står den så på Aalestrup Classic-Træf, og her deltager de Norske gæster også.
Det er 6. gang der afholdes træf i Aalestrup og sidste år var der 150 veterankøretøjer mødt op til det det lokale træf. Det er ikke kun træf, hvor entusiasterne mødes med deres køretøjer, der er også et ægte stumpemarked, hvor der er gamle reservedele som deltagerne medbringer hjemme fra gemmerne.
- Mange stumpemarkeder er fyldt med nye reproduktioner fra Kina, i mere eller mindre tvivlsom kvalitet, og nye legetøjsbiler, lakridspiber m.m. Det har efter min mening ikke pind med stumpemarked at gør. Et ægte stumpemarked er et sted, hvor der kan findes originale gamle reservedele og andre spændende effekter fra en svunden tid, siger Henrik Bygholm og fortsætter: - og det kan man finde her i Aalestrup.
Træf på Hobro havn
Aalestrup Classic Bil & MC Klub tog for 4 år siden initiativ til et ugentligt træf på Hobro havn. Det lever stadig i bedste velgående og hver torsdag aften mødes mange klassiske og veterankøretøjer på havnen ved Ishytten.
I torsdags var første gang i år og sæsonen på Hobro havn, slutter igen midt i september.
En større del af de aktive medlemmer i klubben pakker hvert år deres køretøjer til en weekend på en campingplads. I år er det 5. gang klubben besøger Grønhøj Strand Camping.
Det er en weekend med køretur rundt i Vendsyssel og klubben har deres to store telte med, så de kan sidde tørt og lunt og hygge omkring grillen om aftenen.
Der er også køreture rundt om hos medlemmerne i løbet af foråret og sommeren. Medlemmerne byder ind på nogle datoer i løbet af sommeren og så møder man i op fra nær og fjern. Det kan efterhånden være vanskeligt af få plads hjemme i indkørslen, for der kommer gerne 20-30 køretøjer og 50-60 personer sådan en aften.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste