onsdag 24. august 2011

Aalestrup-selskab fik ny inspiration

Af: Thorkil Christensen

Erhvervsklubben havde 28 med på københavnertur

De 28 deltagere fra Aalestrup Erhvervsklub besøgte bl. a. Christiansborg, hvor folketingsmedlem Per Bisgaard viste rundt. Billedet i baggrunden er fra 1915 da politikerne gav kvinderne stemmeret.

AALESTRUP: Netværk, indsigt, drikkevandsforurening, virksomhedsbesøg, underholdning, rundvisning på Christiansborg, besøg i DGI Byen og kanalrundfart. Det var nogle af ingredienserne, da 28 medlemmer af Aalestrup Erhvervsklub lørdag og søndag var i København for at tage hovedstaden i øjesyn på nærmeste hold.
Turen foregik med bus fra Aalestrup og straks efter ankomsten til København indtog selskabet én af ”de små haver i Pile Allé” for at spise frokost i det dejlige solskinsvejr. Bagefter blev deltagerne uventet tilskuere til et farverigt og flot Copenhagen Pride-optog af et omfang som man kun kan drømme om når der arrangeres optog til Knaberfesten i Aalestrup. Men her er emnet for begivenheden jo noget helt andet…
Arbejdsprogrammet blev indledt med et besøg i udstillingsbygningen  Kopenhagen Fur på Østerbro, hvor deltagerne fik fortalt om den danske pelsindustri, auktionerne i Glostrup, eksporten af pels fra Danmark til udlandet,  og med hjælp fra en buntmager så de, hvordan man forarbejder skind til smukt design i samarbejde med bl. a. kunstnere - alt sammen for at videreudvikle nye produkter i skind. Det var et lærerigt besøg i pelsdyravlernes studio, som hver uge besøges af  mange fra ind- og udland.
Holdet fra Aalestrup blev indkvarteret på DGIs hotel i DGI Byen, som er opført på resterne fra det tidligere Københavns Kvægtorv . Her fik man også problemerne med drikkevandsforurening tæt ind på livet, idet der på hotellet blev advaret mod brug af vandet på grund af kolibakterier. I stedet blev indholdet i vandflasker taget i brug, men deltagerne skulle hele tiden være på vagt - også når der skulle drikkes kaffe. Vandet skulle koges først.
Kendte Aalestrup
 Om aftenen var man i Cirkusrevyen på Bakken i Klampenborg og oplevede en forrygende forestilling med skuespillerne Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard, som de drivende kræfter. Efter en spadseretur i Dyrehaven var der middag i den gamle,  smukke Restaurant Peter Lip, hvor betjeningen i øvrigt  viste sig at være bekendt med forholdene i Aalestrup og på Viborg-egnen.
Søndag formiddag var afsat til et besøg på Christiansborg og i København. Folketingsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup,  var guide og fortalte om politikernes arbejdsdag og supplerede med træk af historien om Christiansborg  og de omliggende bygninger, som i en radius af 800 meter stort set ejes af den danske stat og anvendes til administration. Efter Christiansborg var deltagerne på  havnerundfart og oplevede således også  København fra vandsiden.
Vejret artede sig godt, og det gjorde ikke inspirations-og studieturen til hovedstaden dårligere. Deltagerne fik mange nye indtryk  - og blev rystet godt sammen, hvilket var en del af formålet med arrangementet, der blev leder af erhvervsklubbens formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup.
onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste