- Din lokale ugeavis

onsdag 24. august 2011

Aalestrup-selskab fik ny inspiration

Af: Thorkil Christensen

Erhvervsklubben havde 28 med på københavnertur

De 28 deltagere fra Aalestrup Erhvervsklub besøgte bl. a. Christiansborg, hvor folketingsmedlem Per Bisgaard viste rundt. Billedet i baggrunden er fra 1915 da politikerne gav kvinderne stemmeret.

AALESTRUP: Netværk, indsigt, drikkevandsforurening, virksomhedsbesøg, underholdning, rundvisning på Christiansborg, besøg i DGI Byen og kanalrundfart. Det var nogle af ingredienserne, da 28 medlemmer af Aalestrup Erhvervsklub lørdag og søndag var i København for at tage hovedstaden i øjesyn på nærmeste hold.
Turen foregik med bus fra Aalestrup og straks efter ankomsten til København indtog selskabet én af ”de små haver i Pile Allé” for at spise frokost i det dejlige solskinsvejr. Bagefter blev deltagerne uventet tilskuere til et farverigt og flot Copenhagen Pride-optog af et omfang som man kun kan drømme om når der arrangeres optog til Knaberfesten i Aalestrup. Men her er emnet for begivenheden jo noget helt andet…
Arbejdsprogrammet blev indledt med et besøg i udstillingsbygningen  Kopenhagen Fur på Østerbro, hvor deltagerne fik fortalt om den danske pelsindustri, auktionerne i Glostrup, eksporten af pels fra Danmark til udlandet,  og med hjælp fra en buntmager så de, hvordan man forarbejder skind til smukt design i samarbejde med bl. a. kunstnere - alt sammen for at videreudvikle nye produkter i skind. Det var et lærerigt besøg i pelsdyravlernes studio, som hver uge besøges af  mange fra ind- og udland.
Holdet fra Aalestrup blev indkvarteret på DGIs hotel i DGI Byen, som er opført på resterne fra det tidligere Københavns Kvægtorv . Her fik man også problemerne med drikkevandsforurening tæt ind på livet, idet der på hotellet blev advaret mod brug af vandet på grund af kolibakterier. I stedet blev indholdet i vandflasker taget i brug, men deltagerne skulle hele tiden være på vagt - også når der skulle drikkes kaffe. Vandet skulle koges først.
Kendte Aalestrup
 Om aftenen var man i Cirkusrevyen på Bakken i Klampenborg og oplevede en forrygende forestilling med skuespillerne Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard, som de drivende kræfter. Efter en spadseretur i Dyrehaven var der middag i den gamle,  smukke Restaurant Peter Lip, hvor betjeningen i øvrigt  viste sig at være bekendt med forholdene i Aalestrup og på Viborg-egnen.
Søndag formiddag var afsat til et besøg på Christiansborg og i København. Folketingsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup,  var guide og fortalte om politikernes arbejdsdag og supplerede med træk af historien om Christiansborg  og de omliggende bygninger, som i en radius af 800 meter stort set ejes af den danske stat og anvendes til administration. Efter Christiansborg var deltagerne på  havnerundfart og oplevede således også  København fra vandsiden.
Vejret artede sig godt, og det gjorde ikke inspirations-og studieturen til hovedstaden dårligere. Deltagerne fik mange nye indtryk  - og blev rystet godt sammen, hvilket var en del af formålet med arrangementet, der blev leder af erhvervsklubbens formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup.
onsdag 01. december 2021

"Vennepunktet" klar til julefest

GEDSTED: På fredag i næste uge kommer julen for alvor til Gedsted. Byens borgere ved, at når...

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

onsdag 17. november 2021

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Og det nye lysnet over St. Torv er klar

onsdag 17. november 2021

Julemessen i Aalestrup Idrætscenter er aflyst

For andet år i træk må Aalestrup Handel & Erhverv aflyse messen

onsdag 10. november 2021

Lis Haugaard, Testrup hædret med Roseprisen

AALESTRUP: Det er efterhånden blevet en tradition, at den årlige ”Roseprisen” i Aalestrup bliver...

onsdag 10. november 2021

Valgmøde i Aalestrup med lokale kandidater

Tilhørere vil invitere politikere på cykeltur fra Fjelsø og Testrup

onsdag 27. oktober 2021

Nu skal der liv i Aalestrup

Store planer for renovering af centralt placerede ejendomme

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

onsdag 20. oktober 2021

Hvilsom Kirke har fået ny kirkeklokke

Den gamle klokke er en af de ældste i Danmark

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua