- Din lokale ugeavis

onsdag 24. august 2011

Aalestrup-selskab fik ny inspiration

Af: Thorkil Christensen

Erhvervsklubben havde 28 med på københavnertur

De 28 deltagere fra Aalestrup Erhvervsklub besøgte bl. a. Christiansborg, hvor folketingsmedlem Per Bisgaard viste rundt. Billedet i baggrunden er fra 1915 da politikerne gav kvinderne stemmeret.

AALESTRUP: Netværk, indsigt, drikkevandsforurening, virksomhedsbesøg, underholdning, rundvisning på Christiansborg, besøg i DGI Byen og kanalrundfart. Det var nogle af ingredienserne, da 28 medlemmer af Aalestrup Erhvervsklub lørdag og søndag var i København for at tage hovedstaden i øjesyn på nærmeste hold.
Turen foregik med bus fra Aalestrup og straks efter ankomsten til København indtog selskabet én af ”de små haver i Pile Allé” for at spise frokost i det dejlige solskinsvejr. Bagefter blev deltagerne uventet tilskuere til et farverigt og flot Copenhagen Pride-optog af et omfang som man kun kan drømme om når der arrangeres optog til Knaberfesten i Aalestrup. Men her er emnet for begivenheden jo noget helt andet…
Arbejdsprogrammet blev indledt med et besøg i udstillingsbygningen  Kopenhagen Fur på Østerbro, hvor deltagerne fik fortalt om den danske pelsindustri, auktionerne i Glostrup, eksporten af pels fra Danmark til udlandet,  og med hjælp fra en buntmager så de, hvordan man forarbejder skind til smukt design i samarbejde med bl. a. kunstnere - alt sammen for at videreudvikle nye produkter i skind. Det var et lærerigt besøg i pelsdyravlernes studio, som hver uge besøges af  mange fra ind- og udland.
Holdet fra Aalestrup blev indkvarteret på DGIs hotel i DGI Byen, som er opført på resterne fra det tidligere Københavns Kvægtorv . Her fik man også problemerne med drikkevandsforurening tæt ind på livet, idet der på hotellet blev advaret mod brug af vandet på grund af kolibakterier. I stedet blev indholdet i vandflasker taget i brug, men deltagerne skulle hele tiden være på vagt - også når der skulle drikkes kaffe. Vandet skulle koges først.
Kendte Aalestrup
 Om aftenen var man i Cirkusrevyen på Bakken i Klampenborg og oplevede en forrygende forestilling med skuespillerne Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard, som de drivende kræfter. Efter en spadseretur i Dyrehaven var der middag i den gamle,  smukke Restaurant Peter Lip, hvor betjeningen i øvrigt  viste sig at være bekendt med forholdene i Aalestrup og på Viborg-egnen.
Søndag formiddag var afsat til et besøg på Christiansborg og i København. Folketingsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup,  var guide og fortalte om politikernes arbejdsdag og supplerede med træk af historien om Christiansborg  og de omliggende bygninger, som i en radius af 800 meter stort set ejes af den danske stat og anvendes til administration. Efter Christiansborg var deltagerne på  havnerundfart og oplevede således også  København fra vandsiden.
Vejret artede sig godt, og det gjorde ikke inspirations-og studieturen til hovedstaden dårligere. Deltagerne fik mange nye indtryk  - og blev rystet godt sammen, hvilket var en del af formålet med arrangementet, der blev leder af erhvervsklubbens formand, tømmerhandler Tom Berntsen, Aalestrup.
onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...