torsdag 29. september 2011

Hurtig sagsbehandling

Selektro i Møldrup fik hurtigt ja

Helt ærligt, så er jeg imponeret over den hurtige byggesagsbehandling, vi oplevede hos Viborg Kommune, siger salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro A/S.

MØLDRUP: To uger. Længere varede det ikke, fra elektronikvirksomheden Se-lektro A/S i Møldrup søgte Viborg Kommune om byggetilladelse til en kontorpavillon, til hele sagsbehandlingen var gennemført, og tilladelsen blev givet. Den korte ekspeditionstid vækker glæde hos salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro, der er glad for, at han brugte Viborgegnens Erhvervsråd som døråbner i forhold til kommunens byggesagsafdeling.
- Viborg Kommunes byggesagsafdeling er ofte blevet kritiseret for langsommelig sagsbehandling. Så vi frygtede det værste, da vi havde besluttet os for at få opført en kontorpavillon til løsning af et akut pladsproblem. I et forsøg på at få fremmet den kommunale sagsbehandling kontaktede vi derfor erhvervskontoret. Det viste sig som en knaldgod idé, siger Karl-Peter Andersen.
- Umiddelbart efter at vi havde forelagt erhvervskonsulent Michael Freundlich sagen, tog han kontakt til kommunens byggesagsafdeling, der straks åbnede sagen. Herefter fulgte han løbende op på tingene. Selv havde vi nogle få telefonsamtaler med kommunens sagsbehandler og fremsendte de nødvendige papirer. Under sagsbehandlingen opstod der et par udfordringer, som vi hurtigt fik løst. Slutresultatet blev, at vi i løbet af to uger fik den nødvendige tilladelse, så vi kunne disponere i forhold til firmaet, der leverer pavillonen. Når vi trækker den tid fra, der blev brugt til at sende papirer frem og tilbage, har den egentlige sagsbehandling ikke taget mere end en uges tid. Det betragter vi som en ualmindeligt god service, som både Viborg Kommune og erhvervskontoret fortjener en cadeau for, siger Karl Peter Andersen.
Tror på vækst
Den pavillon, som Selektro får opført, er på 150 kvadratmeter og skal bl. a. anvendes til virksomhedens produktionsforberende afdeling og produktionstekniske  afdeling. Herved frigøres plads i Selektros montageafdeling, og den skal anvendes til ansættelse af yderligere montagemedarbejdere. I første omgang skal der ansættes fem nye medarbejdere. Planen er, at de alle kommer fra Flextronics nu nedlagte fabrik i Skive. Senere skal der efter planen ansættes yderligere tre nye medarbejdere. I dag har Selektro omkring 65 medarbejdere.
- Vi ansætter nye medarbejdere, fordi det går rigtig godt for Selektro. Mens mange medier og politikere prøver at ”tale krisen op”, klør vi på for at sikre nye ordrer, øge produktionen og skabe flere danske arbejdspladser. Tendensen i vores branche er at outsource produktionen til lavtlønslande. Selektros strategi går ud på det modsatte. Vi har en lille produktionsafdeling i Polen til de mere simple opgaver, men ellers vil vi fastholde både udvikling, produktion, salg, logistik m.v. i Møldrup, hvorfra vi i kraft af dygtige og dedikerede medarbejdere samt avanceret udstyr kan levere til konkurrencedygtige priser. At producere tæt på vores kunder giver også en række fordele som nærhed og fleksibilitet.
- Ifølge vores strategiplan skal vi om tre år have 50 procent flere medarbejdere i Danmark. En af forudsætningerne for at nå dette mål er, at bl.a. de offentlige myndigheder optræder som medspillere og ikke modspillere. Hvad det angår, har Viborg Kommune og Erhvervskontoret i den aktuelle sag vist vejen, fastslår Karl-Peter Andersen.
 
Fakta om
Selektro A/S
Selektro er en højteknologisk virksomhed, der udvikler og producerer elektroniske styrings-komponenter
Selektro-navnet blev etableret i 2009 efter sammenlægning af virksomhederne Skals Elektro v/Jan Laursen og Echo v/Karl-Peter Andersen.
Virksomheden har omkring 65 medarbejdere.
Ejerkredsen (Jan Laursen og Karl-Peter Andersen) er netop udvidet ved at optage en række nøglemedarbejdere som aktionærer.
Selektro indfører overskudsdeling med virkning fra 1. oktober 2011.


onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste