onsdag 28. marts 2012

Stor interesse for messe i Aalestrup

26 udstillere har meldt sig til messe lørdag, 7. april

Knabergården bliver bl. a. rammen om en stor udstilling om Aalestrups historie. Det sker sideløbende med kunstudstillingen i Galleri Aalestrup og Energi- og Miljømessen i den tidligere Derby-fabrik.

AALESTRUP: - Det tegner på forhånd til at blive en succes - ikke mindre end 26 virksomheder/udstillere har nu lagt beslag på en stand påskelørdag, siger Per Bisgaard, der er initiativtager til den lille miljø- og energimesse i de tomme lagerhaller på Derbyfabrikken.
- Regeringen har gennem længere tid truet med at forbyde udskiftning af oliefyr, men heldigvis blev det med det nye energiforlig forhindret; alligevel er der mange boligejere, som med fordel kan udskifte oliefyret med for eksempel solceller, stokerfyr eller andre alternative opvarmningsmuligheder - og det er netop disse produkter, der bliver udstillet på flere af standene lørdag, 7. april, siger Per Bisgaard.
Der er dog også andre virksomheder, som har fundet det spændende at møde byens borgere. 3 lokale entreprenører, som har specialiseret
sig i kloakarbejder, vil bruge messen som et springbræt til at give tilbud på renovering og udskiftning af grundejernes kloakker  i forbindelse med kommunens udskiftning af hovedkloakken i byen.
Byens tre ejendomsmæglere har for en eftermiddag flyttet deres kontor til den store grå lagerhal på Toftegårdsvej, og her vil defortælle om egnens mange gode boligtilbud. Vesthimmerlands Kommune har traditionen tro - op til påske - en stor annonce i de lokale ugeaviser, hvor de orienterer om de grunde der er til salg overalt i kommunen.
 I Aalestrup by er der gode muligheder for at erhverve en grund, idet der er hele 3 udstykninger, hvor man kan købe en grund. Boligforeningen fremviser de nye træhuse på Lucernevangen - og skønt de alle på forhånd er udlejede, så vil man fortælle om næste etape - på 14 huse, som sikkert bliver påbegyndt senere på året.
- Jeg er også glad for at Himmerlands Udviklingsråd på messen kan præsentere en ny iværksætterrådgiver, som kan få stor betydning for Aalestrups udvikling. Det er lykkedes udviklingsrådet at ansætte den tidligere erhvervschef fra Hadsund, Per Husted, som erstatter Ejnar Larsen, som igennem mange år har været en dygtig fortaler for udviklingen i Aalestrup, siger Per Bisgaard.
Messen får besøg af prominente gæster, idet såvel borgmester Knud Kristensen som viceborgmester Per Bach Laursen aflægger messen et besøg. En rigtig præsident er også blandt udstillerne; den lokale konservator Vagn Reitz, som er præsident for sammenslutningen af europæiske konservatorer, vil fra en arbejdende stand vise, hvorledes døde fugle og dyr under hans behandling bliver til flotte produkter, som tager sig godt ud som trofæ i en jægerstue eller som dekoration i andre sammenhænge.
Økologiske produkter vinder frem overalt, og også på den lille miljø- og energimesse i Aalestrup. Firmaet Farmergødning fra Fjelsø præsenterer flere af deres produkter, som dækker over forskellige økologiske gødninger og jorde og ejeren Erik Mortensen vil være til stede og fortælle om, hvordan man opnår de bedste resultater med firmaets produkter. Planter, blomster, buske og frugttræer vil også få en stand på messen og naturligvis vil der også være mulighed for at købe lidt spiseligt og indtage en øl eller vand.
- Solskin fra en skyfri himmel vil være at foretrække, men vi har jo garderet os mod regn og blæst ved at benytte den store hal, så vi håber at rigtig mange gæster vil ligge vejen forbi Aalestrup påskelørdag. Messen er jo kun en lille del af Aaben By arrangementet; på Knabergården har Lokalhistorisk arkiv en meget stor udstilling, hvor man fortæller om Knaberbyens historie fra jernbanens etablering i 1890erne. På St. Torv bliver der et levende kunstnertorv, hvor lokale udstillere får besøg af kunstnerkolleger fra nær og fjern,” siger Per Bisgaard, og sidst men ikke mindst så har forretningernei byen masser af gode påsketilbud.
Har man lyst at deltage med en stand på messen, så kan man kontakte Per Bisgaard på for yderligere oplysninger.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste