torsdag 28. juni 2012

Nyt Hyrdepar skal regere i Gedsted

Af: Hanne Grabow

Samlevende par blev de nyvalgte

Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard er det nye hyrdepar i Gedsted.

GEDSTED: Den sidste del af programmet ved årets Gedeskægsfest måtte på grund af regnvej afholdes i det store telt.
Men der var en god stemning og mange var mødt opfor at deltage i udlodning  af diverse gevinster og ikke mindst overvære kåring af det nye Hyrdepar 2012
De to konferenciers Niels Heebøl og Erik Kragelund skulle dog sammen med publikum først tage afsked med det afgående par, Sjoukte van der Wier og Bent Slot. De to fik ordet for at takke for god opbakning til dem og for gode  oplevelser i løbet af året. Bent Sloth ytrede dog en  skuffelse som han åbenbart havde tænkt meget på og som var én af grundende til at han sagde ja til at blive Gedehyrde. Han var blevet lovet, at han og Sjoukte skulle være dommere i kagekonkurrencen, men dette ærefulde hverv blev overgivet til andre. Men det lød til, at han var blevet formildet ved alligevel at måtte smage de lækre kager i konkurrencen.
Herefter skulle Erik Kragelund og Niels Heebøl præsentere det nye par - Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard. Solveig Højgaard er født i Gedsted, men har boet noget af barndommen i Skive, men vendte dog tilbage til Gedsted, hvor hun startede i 6. klasse på Gedsted Skole. Senere blev hun student fra Viborg Katedralskole og blev uddannet som sygeplejerske i 1992 og er nu ansat som hjemmesygeplejerske i Vesthimmerlands Kommune.
Men det er jo ikke årsagen til at hun nu skal hædres, men i højere grad er det hende mange engagementer indenfor sporten og  foreningsverdenen i Gedsted . Hun har gennem mange år dyrket sin hobby badminton, såvel som udøvende og som træner. Solveig har også været formand for GFI, været i byfestkomiteen, medstifter af Gedsted Løbeklub og sammen med sin gemal var hun med til
at starte ”Sport i 24 timer”.
Det seneste tiltag er at hun er med stifter af ”Skolebørn løber” her i 2012. Solveig Højgaard har også været aktiv indenfor det kulturelle, hvor hun har arrangeret kulturnat i Gedsted to gange og været initiativtager til en aften med Lotte Heise. Hun har også været med til at udarbejde en velkomstfolder til nye beboere i Gedsted.
Det skulle i år vise at det var et par der blev årets Gedehyrdepar, for det var  Solveigs bedre halvdel der også skulle hædres for mange års frivilligt arbejde i Gedsted. Karl Jakob Bisgaard er født i 1960 i Hvolris og efter skoletiden tog han en landbrugsuddannelse på Asmildkloster Landbrugsskole. Herefter købte han en ejendom og blev selvstændig landmand i Bystrup. Dette hverv blev dog i 2000 udskiftet med skolebænken, idet Karl Jakob Bisgaard tog eksamen som jordbrugsteknolog. I dag er han medejer og direktør hos entreprenørfirmaet Kristian Hansen A/S i Møldrup.
Han har været formand for Sydvesthimmerlands Landboungdom, næstformand for Viborg Landøkonomiske Forenings planteavlsudvalg og et tillidshvervindenfor det politiske som  formand for hegnssynet i Aalestrup Kommune. Men Gedsted har selvfølgelig også nydt godt af Karl Jakob Bisgaards evner. Hans store interesse var og  er fodbold, og han spiller stadig en kamp i ny og næ. Og så har han været formand for GFI, desuden formand for fodboldudvalget, Gedstedhallen, håndboldudvalget, og er bestyrelsesmedlem  Gedsted Rideklub.
Og han har også været med i Gedeskægskomiteen og var medstifter af ”Sport i 24 timer”. I 1999 blev Karl Jakob Bisgaard hædret som Årets leder i Aalestrup Kommune. og som sidste nyt er han netop blevet indvalgt som bestyrelsesmedlem i Gedsted Varmeværk.
Så det er to yderst travle og populære personer der søndag eftermiddag kunne modtage publikums hyldest og se frem til et endnu mere travlt år i Gedsted.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste