fredag 29. juni 2012

Vingård og bryghus med succes i Ugelris

Af: Hanne Grabow

Peter Knudsen har fremstillet øl og vin siden 2006

Peter Knudsen har succes med både at fremstille vin og brygge øl. Her ses han med nogle flasker af sine velkendte ”Ugelris Bobler”.

UGELRIS: Lang ude på landet, gemt godt af vejen ved Skringstrup ligger det lille Ugelris Bryghus som ikke gør så meget stads af sig ved første øjekast. For mere end 20 år siden begyndte Peter Knudsen med at producere vin. Han havde sammen med sin kone, Marianne, købt ejendommen på Skringstrupvej, hvor der var 10 ha. jord til og den skulle jo bruges til noget. Vinmarkerne blev anlagt i 1989 med nogle få vinstokke.
Placeringen viste sig at være god med en beliggenhed på højdedraget mellem Skals Ådal og Simested Ådal. Det betyder, at markerne ligger så højt, at der ikke så ofte er risiko for tidlig nattefrost. Blandt parrets venner var der nogle vinbønder fra Sydtyskland, som lærte dem at dyrke vin, og snart var der gang i produktionen og salget.
I begyndelsen var det tænkt som en god hobby men tingene greb om sig og da Peter i 2006 også startede med at brygge øl på gården, blev det en meget tidskrævende ”hobby” som efterhånden blev så stor en succes, at tiden knap slår til. I foråret 2006 blev Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri godkendt som kommerciel vingård og i efteråret 2006 kom alle godkendelser på plads, så der nu var basis for at starte på en ølbrygning som skulle ud til kunderne i 2007.
I forbindelse med ombygning på gården blev der et rum til overs og der blev så indretter med maskiner til ølbrygning som siden har været det dominerende produkt hos Peter Knudsen. Han står selv for det hele med indkøb, brygning og salg til kunderne. Opskrifterne er blevet udviklet gennem årene og i dag brygger man ni forskellige øl, heriblandt også jule - og påskebryg. De fleste ingredienser til ølbrygningen bliver hentet i Tyskland. Der bliver brygget to gange om ugen og som regel bliver det til omkring 1000 liter pr. uge. Til tapningen kommer der nogle gode hjælpere som sætter en ære i at behandle produktet så nænsomt som muligt og som bliver til ejerens store tilfredshed.
Ugelris øl bliver solgt til forskellige restauranter og delikatesseforretninger og mange har speciel levering fra bryggeriet. Gården i Ugelris er på mange måder selvforsynende, blandt andet har Peter Knudsen nogle Hereford køer til at gå på de store marker og de bliver blandt
andet fodret med det brugte malt fra øllet, så det er sikkert nogle meget lykkelige køer, der græsser her. Udover brygningen af øl. fremstiller Peter Knudsen også ”Champagne” som de fleste af gårdens druer bliver anvendt til. Der bliver produceret omkring 1000 flasker ”Ugelris Bobler” om året og den produktion går hovedsagelig til Kongenshus Kro, som har stor succes med at servere den for kræsne gæster.
Der er travlt på Ugelris Bryghus, for udover det store arbejde med produktion og salg bliver der også arrangeret vingårdsvandring, rundvisning i produktionslokalerne og vinsmagning for private, personaleforeninger og firmaer.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste