torsdag 22. november 2012

Priser til frivillige i Vesthimmerland

Af: Hanne Grabow

Kunstværker fra Aalestrup til prismodtagerne

Monika Isa Andersen, Østrup og Henrik Glerup Larsen, Haubro fik priserne overrakt af formanden for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Jan Dyregaard, Vestrup

VESTHIMMERLAND: Der var godt fyldt op i den store sal da formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Jan Dyregaard, bød velkommen til Prisfest 2012 i Musikhuset Alfa i Aars:
- Det er en aften, hvor aktive i sports- og fritidsverdenen og kulturlivet i Vesthimmerland er i centrum. Vores egen lille ”Awardfest”. I år har vi valgt at lægge festen her i Vesthimmerlands Musikhus. Til hverdag fungerer huset som mødested for flere hundrede aktive musikinteresserede mennesker i alle aldre og her er undervisningslokaler for lokale musik- og teaterforeninger, Vesthimmerlands Gymnasium og Vesthimmerlands Kulturskole. Deres aktiviteter skaber liv i huset og i hele kommunen.
Efter en fællessang blev scenen overladt til et hold dygtige dansere, Freestyle Phanatix, som begejstrede publikum med breakdance. Og så blev der uddelt priser.
- I Vesthimmerlands Kommune har vi et blomstrende foreningsliv, som skaber nogle gode rammer for at målene kan nås, sagde Jan
Dyregaard. Her yder frivillige en stor uvurderlig indsats for kultur- og fritidslivet. I inspirerer, trøster, motiverer og roser, når kampen for at nå et mål udkæmpes i øvelokalerne og på banen. Det arbejde, der gøres i foreninger og klubber, er med til at give både os, der bor i kommunen og vore gæster mange store oplevelser. Og ligesom vi skal anerkende de flotte præstationer, skal vi huske, at påskønne og anerkende den indsats der ydes i kulisserne. Uden det arbejde, der gøres her, var det endnu sværere at nå i mål!.


New York
Jan Dyregaard fortalte herefter om den kunstner der i år er blevet valgt til at
levere et kunstværk til de to prismodtagere. Årets kunstværk er ”New York” af Poul Spanggaard, Aalestrup. Desuden får prismodtagerne en pengegave på 3000 kr. og et diplom. Kunstneren udfører også billedet på etiketten til kommunens ”Kulturvin”.
Kultur- og Fritidsprisen gives til en person eller gruppe af personer, der har ydet en særlig indsats for kultur- eller fritidsområdet. Det sker efter indstilling fra
borgerne. Til kulturprisen var syv personer eller grupper indstillet og Kulturrådet besluttede at prisen skulle gå til den kun 17-årige Monica Isa Andersen, Østrup. Hun er aktiv som solist til dansegalla, har haft flere store roller i ”Greyhounds” opsætninger, og hun er begyndt at markere sig udenfor kommunen, hvor hun på andet år er på scenen i Herning Kongrescenter samtidig med, at hun passer sin skole i Aars.
Til Fritidsprisen var indstillet 10 kandidater. Modtageren blev Henrik Glerup Larsen, Haubro. Han har i mange år ydet en stor indsats i foreningslivet, bl.a. FDF Aars, Aars Brydeklub, Haubro Landsbyskole og Haubros Venner. I løbet af aftenen var der endnu to priser der skulle uddeles. ”Du gør en forskel”-prisen
som uddeles af Danmarks Idrætsforbund, til en lokal ildsjæl, og G. Stampe Jacobsens Hæderslegat, der uddeles af Idrætsrådet Vesthimmerland.
Det var sidste gang denne pris blev uddelt. Til at motivere for og uddele disse to priser, gik formand for Idrætsrådet i Vesthimmerland, Tove Douglas på scenen. De to vindere var Dianna Mærsk Knudsen, Vindblæs og Helle Guldman, Ullits.


onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste