- Din lokale ugeavis

onsdag 19. december 2012

”Maestro” dommer skal dirigere nytårskoncerten

Peter Ettrup Larsen fra TV skal stå på dirigentpodiet

Peter Ettrup Larsen.

AALESTRUP: Når Prinsens Musikkorps, Birthe Kjær og Bobo Moreno 18. januar spiller nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter, er det med et kendt TV ansigt på dirigentpodiet.
 Det er nemlig den kendte dommer fra de populære ”Maestro” programmer på DR1, Peter Ettrup Larsen, der står på podiet for at holde styr på de musikalske løjer.
 Peter Ettrup Larsen (f. 1965) er uddannet dirigent hos professor Jorma Panula på Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland (1993). Sideløbende med en international karriere som freelance dirigent er PEL i dag selv med til at uddanne fremtidens dirigenter som lektor i direktion ved Sibelius Akademiet.
 Peter Ettrup Larsen er en alsidig herre, der kan rigtig meget. Han er uddannet musiker (klarinet) fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, han er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet, han er forfatter af børne-, sang- og fagbøger, han er komponist og så er han altså dirigent - uddannet på et af de fineste akademier i verden: Sibelius Akademiet i Finland.
 Peter Ettrup Larsen har ganske bredt repertoire, der strækker sig fra det klassiske, symfoniske repertoire over ballet og opera til de mere rytmiske genrer. Peter Ettrup Larsen dirigerer således jævnligt såvel symfoni- som militærorkestre, ligesom han også er hovedansvarlig for den finske militærdirigentuddannelse.
 Peter Ettrup Larsen er desuden forfatter til bogen ”Mød dirigenten - hvad er det egentlig han laver?”, der udkom i 2007. Her afsløres dirigentens hemmeligheder på en letforståelig og underholdende måde. ”Mød dirigenten” fik anmelderne til at bruge ord som: ’Pionerindsats’, ’Fornøjelig og velskrevet’ samt ’Glimrende oplysningsværk, som jeg varmt kan anbefale’.
 I 2003 udgav Peter Ettrup Larsen den anmelderroste ”Peters Sangbog - 25 nye sjove sange for børn” både som bog og på cd. Peters Sangbog udkom i 2010 i 2. oplag, der nu også indeholder en syng-med-cd.
 I 2006 bestilte Aarhus Symfoniorkester det symfoniske børnekorværk ”December”. Uropførelsen med Aarhus Symfoniorkester og 250 børn fra århusianske skolekor er udgivet såvel på noder/tekst som på cd.
 I december 2011 opførte Aarhus Symfoniorkesters atter et nyt værk af Peter Ettrup Larsen, da forestillingen ”Jul i Aarhus” løb af stablen med hjælp af bl.a. 150 korbørn samt 40 balletbørn.
 Endelig bliver der også tid til at spille, idet Peter Ettrup Larsen er pianist i Radioens Wienertrio, der løbende giver koncerter over hele landet, samt klarinettist i dixielandbandet The New Orleaners. Begge ensembler har indspillet cd’er og bl.a. turneret i USA.


onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...