- Din lokale ugeavis

onsdag 02. januar 2013

Mange udfordringer er løst

Af: Lars Lindberg

Borgmesteren gør status og ser frem mod 2013

Borgmester Knud Kristensen håber, at 2013 byder på en dispensation fra bureaukratisk deponeringsregel.

VESTHIMMERLAND: Da kalenderåret 2012 forleden løb ud, og den nye kalender skulle tages i brug, var det tid til både at gøre status og se lidt frem mod året, der kommer, for Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen.
Han og byrødderne havde i 2012 et travlt år, hvor de måtte træffe mange hårde men nødvendige beslutninger, og han forventer, at billedet bliver det samme i 2013.
2012 var året, hvor Vesthimmerlands Kommune sammen med otte andre kommuner blev gjort til frikommune, og det har præget året for de lokale politikere med borgmesteren i spidsen.
37 frikommuneforsøg er blevet sat i søen, og i Knud Kristensens øjne er de fleste blevet succeser.
- Ideen med frikommunerne var, at kommunerne skulle udvikle initiativer, som gjorde den kommunale arbejdsgang mere smidig, og vores forsøg viser, at det langt hen ad vejen er lykkedes med afbureaukratiseringen. Jeg synes, vi er lykkedes godt med at lette nogle arbejdsgange uden at forringe vores service overfor borgerne, siger Knud Kristensen, der forventer, at også 2013 vil byde på mange gode frikommuneforsøg.
I en tid hvor økonomi er på alles læber, glæder borgmesteren sig over, at det endnu en gang er lykkedes Vesthimmerlands Kommune at komme ud med et overskud, og han understreger samtidig, at han ønsker sig en sen julegave fra Christiansborg.
Som reglerne er i dag, må selvejende institutioner gerne optage lån til forbedringer og udvidelser, men det er et krav, at den pågældende kommune samtidig deponerer et tilsvarende beløb som sikkerhed.
Væk med dum regel
Det har blandt andet besværliggjort arbejdet for Lanterne-gruppen i Løgstør samt flere selvejende sportshaller, da ellers sunde institutioner med stort potentiale ikke har kunnet optage lån, da kommunen ikke har haft den tilsvarende pengepose til deponeringen.
- Jeg forventer, at jeg og andre medlemmer fra byrådet i starten af dette år besøger indenrigsministeren og forsøger at få kompensation fra denne regel. Det er altafgørende for, at vi kan komme videre med en række gode projekter, som både komme lokalbefolkningen til gavn og skaber private og offentlige arbejdspladser, siger Knud Kristensen, som desuden peger på infrastrukturen i Vesthimmerland som en af det kommende års største udfordringer.
- Vi har gennemført omfattende kloakering i Aalestrup, Gedsted og Simested i år, og vi er langt med planerne om omfartsveje ved både Aars og Løgstør. Det skal vi videre med, men vi skal også tænke på den meget lange bane. Man er i gang med planer om en motorvej ved den gamle hærvej, og står det til mig, skal den føres igennem helt op til Fjerritslev, så virksomhederne i Vesthimmerland får bedre logistiske forhold, siger borgmesteren, der håber på en rolig overgang fra 2012 til 2013.
- Det skal jo gerne være en føljeton, hvor vi arbejder videre på de beslutninger vi har truffet, og i samarbejde før løst de udfordringer, der løbende kommer til. Derfor glæder jeg mig også over at kunne sige, at jeg er meget tilfreds med det samarbejde vi har både i byrådet men så sandelig også med de enkelte institutioner, foreninger og lokalsamfund, siger Knud Kristensen, der ikke har svært ved at sætte ord på, hvad det vigtigste bliver i 2013.
- Vi skal simpelthen have dispensation for reglen om kommunal deponering, når selvejende institutioner skal låne penge, og jeg er meget positiv i forhold til, om det kan lykkes. Det ødelægger for meget for for mange, som det er i dag, og er der én ting, jeg ønsker mig i 2013, er det, at den regel bliver ændret, slår han fast.


onsdag 29. juni 2022

Der er ønske om at få stor trold til Aalestrup

Thomas Dambos trold "Ivan Evigvår" bliver hjemløs

onsdag 29. juni 2022

Gang i ølhanerne ved Gedeskægsfest

Det gode vejr var med til at trække folk til festen

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...

onsdag 15. juni 2022

Glade og smilende Mudderkidz i Ulbjerg

Forældrene smilede stort over deres møgbeskidte børn

onsdag 15. juni 2022

En rigtig go' Knaberfest

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Dette års Knaberfest blev rigtig go'. Sådan lyder det fra mange af...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

torsdag 03. marts 2022

Ukrainere sikkert til Aalestrup

AALESTRUP: Efter to en halv dages humanitær mission er Ejgil og Maria Vittrup tilbage i...