onsdag 06. marts 2013

Boldrup Museum byder på rigtig oldemor-mad

Weekenden står i madens tegn på museet i Boldrup

Boldrup Museum inviterer i weekenden på klassisk oldemor-mad. Et lignende arrangement sidste år var en stor succes, så arrangørerne håber på en gentagelse.

BOLDRUP: Boldrup Museumsforening har valgt at gentage succesen fra sidste år med mad fra oldemors tid.
- Det var en spændende og hyggelig dag med mange mennesker, så vi tror på, at der kommer endnu flere i år, fortæller Bjarne Hansen, der er formand for museumsforeningen.
Lørdag eftermiddag vil der være fokus på den mad, man fik på et husmandssted i 1890.
En spændende og hyggelig dag for hele familien, hvor man kan høre om mad på oldemors tid og smage på de retter som bliver lavet af kartofler, selleri, bær, korn, høns, smør og flæsk eller andet, som husmandsstedet selv producerede.
Der er gratis at se og høre, men det koster lidt at smage på retterne. Der kan også købes kaffe og kage.
På oldemors tid fik man som regel to retter til middag hver dag.
En hovedret og en biret. En uge  kunne for eksempel byde på grønkålssuppe, stegt flæsk, brunkål, karbonader, grønærter, pandekager, sødsuppe, kærnemælkssuppe, budding og frugtsuppe.


Oldemor er moderne
Oldemors mad, som bestod næsten udelukkende af produkter fra egen køkkenhave, lever i høj grad op til tendenser i tiden, som ny nordisk mad, hvor der fokuseres på at bruge de råvarer, som hører til årstiden, at undgå madspild og også at bruge de ting, som vokser vildt omkring os.
Man brugte det man havde, og det kunne være meget beskedent, og det kunne være svært at få det hele til at række til den nye høst, så der blev nøje overvejet, hvordan man fik det hele til at slå til.
Søndag eftermiddag vil fokus på Boldrup Museum være på korn, mel, brød og grød.
Dagen byder på dufte og smagsprøver på korn af gamle sorter som enkorn, emmer og spelt, samt ølandshvede og hallandshvede.
Arrangørerne vil male korn, bage boller, lave grød og koge korn, som inspiration til at udvide brugen af de mange kornsorter, der er blevet tilgængelig som hel korn, mel og i grødblandinger.
Gårdbutikken ”Korsmedergård” vil være til stede og have et bredt udvalg af kornprodukter med, som kan købes på dagen, så man kan afprøve kornprodukterne i sit eget køkken.            
- Vi håber, der kommer rigtig mange mennesker og ser og lytter og smager. Man er velkommen til at komme begge dage. Det er et nyt tiltag, at vi laver arrangementer som strækker sig over en hel weekend, fortæller Bjarne Hansen.
Der vil i det hele taget ske en del ændringer i den kommende sæson i forhold til måden, hvorpå museet bliver drevet.
Det kan man høre mere om til Museumsforeningens generalforsamling 18. april, hvor Museumsinspektør fra Hobro Museum, Ulla Varnke Egeskov vil fortælle om de fremtidige visioner og tanker om Boldrup Museum.
- Men nu gælder det først oldemors mad og brød af gamle kornsorter. Vi glæder os til nogle lærerige og inspirerende dage, siger Bjarne Hansen.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste